Învățătura șefei CSM către procurori

Președintele CSM, Simona Marcu, a afirmat, marți, la prezentarea bilanțului Parchetului General, că procurorii trebuie să își facă datoria „indiferent de statutul juridic al celor care semnalează presupuse fapte penale și indiferent de poziția socială pe care o ocupă cei reclamați”

„Noi, magistrații, nu trăim într-un glob de sticlă, ci suntem oameni ai cetății. Datoria decurge direct din Constituție și este cu atât mai pregantă cu cât sunt vizate drepturile și libertățile unor persoane vulnerabile. (…) Opinia publică nu așteaptă de la magistrați perfecțiune pentru că perfecțiunea nu există, ci așteaptă să avem puterea de a recunoaște caracterul perfectibil al activității și a ne asuma erorile. Anul 2017 a fost un an dificil cu multe provocari, însă tocmai în situații complicate un sistem judiciare solid trebuie să își probeze capacitatea de reacție. Magistrații Ministerului Public au datoria de a clarifica, într-un termen rezonabil, cu bună-credință și profesionalism, aspectele cu care procurorii sunt învestiți. Indiferent de statutul juridic al celor care semnalează presupuse fapte penale și indiferent de poziția socială pe care o ocupă cei reclamați, procurorii trebuie să își facă datoria”, a spus Marcu în discursul său.

Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Vorbe goale…cand e vorba de soarta unor oameni,fie ei si presupusi infractori,cred ca perfectiunea in a judeca trebuie sa primeze,eventualele asa zise erori,pot fi admisibile numai daca privesc chestiuni care nu-i defavorizeaza…Cat priveste celeritatea clarificarii unor abateri,mai bine se abtinea…dupa cum se actioneaza,pana si portocalele au inceput deja sa putrezeasca in uitare…

  2. le-a dat o palmă, dar la cât de gros le este şoriciul, precum şi la penuria de neuroni ce-i caracterizează, nu cred c-au înţeles aluzia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.