
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, legat de rezoluţia care urmează să fie adoptată cu privire la România de către Parlamentul European, că aceasta este neobişnuită, mai ales că vine cu o lună înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către ţara noastră.
„PE are dreptul să dezbată teme şi e dreptul lor să voteze rezoluţii. Am subliniat că prezenţa mea în PE nu avea legătură cu dezbatere aceea despre statul de drept în România. Am făcut declaraţii în România despre subiect. România este o democraţie funcţională şi respectă statul de drept, dar este o democraţie vie şi avem abordări despre care unii nu au opinie bună. Nu vreau să intru mai adânc în dezbaterile interne din România aici în PE. E extrem de neobişnuit pentru PE să dezbată şi să voteze o rezoluţie cu doar o lună înainte de a prelua preşedinţia Consiliului UE. Decizia aparţine PE”,a spus Klaus Iohannis.
Răspunzând la aceeaşi întrebare legată de rezoluţia la adresa României, preşedintele Parlamentului European a spus că subiectul va fi discutat în altă şedinţă a forului european.
„Dezbaterea de azi nu are legătură cu României, vom vota într-un alt plen PE. Azi e vorba despre viitorul UE. Apărăm domnia legii oriunde, în Polonia, România şi în ţara mea. Peste tot acest angajament pentru apărarea statului de drept, este rolul nostru să apărăm acest lucru. PE va decide conţinutul rezoluţiei, dacă e pregătit pentru o rezoluţie”, a declarat Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European.
Parlamentul European va dezbate şi va vota, în prima săptămână a lunii noiembrie, o rezoluţie privind statul de drept în România, după discuţiile legate de efectele pe care le au modificările legislative în domeniul justiţiei. Rezoluţia vine şi în contextul protestelor din 10 august şi a modului în care au fost respectate drepturile omului.
Comisia ne trateaza asa pentru ca simt slabiciune. Desi PSD-ul are actiuni foarte laudabile anti „politia politica” totusi lipsa de fermitate face „Comisia” sa insiste pentru ca simte ca „poate poate ii ingenunchem” ! Avem totusi un mare ATU : Acel DOAR 49% simpatie pentru U.E. la care s-a ajuns urmare episodului Timmermans din Parlamentul European si propagandei de dupa 10 sept. ! Asta i-a speriat si de aceea si Junker si Weber vorbesc acum din nou de Shengen ! Mi-ar place daca PSD-ul ar plusa si ar spune ca nu ne intereseaza aeroporturile in Shengen ci DOAR transporturile rutiere !
Vorbesc doua bășini Eu și un kakat cu moț de la Sibiu?
Nu! Kakatul cu mot far numa` pute.