Iohannis şi Dragnea, doi paraleli

După succesul editorial obţinut cu „Pas cu pas” şi „Primul pas”, profesorul de fizică Klaus Ioahnnis s-a apucat să lucreze la o culegere de axiome. Prima axiomă a domnului Iohannis sună aşa: „În România nu există un stat paralel. Această formulare este o invenţie a celor care au probleme cu Justiţia”. Fiind vorba despre o axiomă, aceasta nu trebuie demonstrată, spusele domnului preşedinte trebuind să fie luate de bune şi considerate literă de lege.

În paralel cu Klaus Iohannis, şi Liviu Dragnea lucrează la o culegere de axiome, care se referă tot la statul paralel. Prima axiomă a lui Liviu Dragnea are următorul conţinut: „În România există un stat paralel care s-a speriat de conţinutul programului de guvernare, foarte bine făcut şi nu uşor de pus în practică, care nu lasă spaţiu de manevră acelor partide care ar putea să-l susţină pe Klaus Iohannis la prezidenţialele din 2019”.

Instalat confortabil la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis se face că nu vede statul paralel care funcţionează, fără nicio jenă, la vedere. Instalat în conacul său de la Alexandria, făcut dintr-un simplu salariu de bugetar, în luxosul sediu PSD din Kiseleff sau la Palatul Victoria, Liviu Dragnea conduce cel de-al doilea stat paralel. Paralel cu ce se întâmplă în ţara asta pe care a dat-o peste cap cu sprijinul consistent al marelui gânditor de la Slatina, Darius Vâlcov.

Datorită paralelilor Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea avem definiţia statelor paralele: două state dintr-o ţară care nu se pot intersecta cu realitatea se numesc state paralele. Iar axioma statelor paralele este următoarea: două state paralele care sunt paralele cu al treilea stat sunt paralele între ele.

Recomanda 7
Sorin Avram 177 Articole
Author

9 Comentarii

 1. Ia taiati-le cu o secanta sa vedeti atunci segmente proportionale. Totusi inclin sa cred ca statul lui Dragnea este unul perpendicular, lui ii este perfect perpendicular de ce se intampla cu Romania daca poate fura nepedepsit de la stat.

 2. Ce ai putea aștepta de la un „succesor în drepturi” al aripii române al NSDP german și de la o mustață care a crescut și invadat creierul?

 3. Sigur ca este suspecta averea peonului de Teleorman Liviu si Dragnea, dar JUSTITIA sa ii puna mana in gat atat lui cat si la ceilalti politicieni din TOATE aglomerarile politice care au si ei la randul lor averi suspecte, iar in judecati drepte sa fie bagati in inchisori pe ani grei pe masura jafurilor, banditismelor economice infaptuite, iar averile lor ILEGALE sa fie confiscate, cred ca atunci majoritatea romanilor devin fani ai sotului doamnei Carmen si ai sefei DNA, majoritatea au sa voteze cu PNL, USR, PMP, daca respectivii politicieni sunt altare de inchinat in amarata noastra de tara ROMANIA.Deocamdata singurii politicieni care incearca un pic, nu mult, sa amelioreze traiului mizer de sorginte fanariota al majoritatii romanilor sunt cei din actuala Putere: PSD-ALDE, cu toate suspiciunile ca si respectivi, precum majoritatea politicienilor dupa dec.’89, s-au infruptat copios din propietatea socialista ! Sa fim sanatosi si la punga grosi, iar la viitoare alegeri, la termen sau anticipat, Putere au sa fie tot PSD si ALDE, cu majoritate parlamentara lejera, indiferent de dosarele instrumentate in JUSTITIE la comanda celui poreclit ”Palton Voda ”, azi om in Dealul Cotrocenilor, ”persoana umana ” care calca in picioare CONSTITUTIA ROMANIEI, prin comportamentul sau( sustinut de serviciile secrete interne si probabil externe … !) care ii invrajbeste pe romani impotriva actualei Puteri PSD-ALDE generata de alegeri democratice in anul 2016 in scop clar declarat repetat(”guvernul meu !”), sa aduca la butoanele deciziei haite tehnocrate gen calamitatea politica Dacian Julien Ciolos exponentul celor care se amesteca copios in treburile noastre interne: rusii, ” colegii americani ”,” poporul ales ”, mercantilii Europei: francezii, englezii, germanii ! Vai mama noastra … !

 4. Gresit!
  Doi penali!
  Primul pentru retrocedari,cit si pentru prestatia de presedinte de subminare a Romaniei,al doilea de subminare a Romaniei prin acele legi de salarizare prostesti,pensii speciale,cod fiscal,lipsa legilor justitiei,etc!

 5. Totusi hotarati-va.A facut Dragnea „conac” dintr-un simplu salariu de bugetar,sau are si alte surse legale,fiind si om de afaceri cu hotel,spatii comerciale pe care le inchiriaza,plus alte ferme si acareturi la vedere,asta in afara de povestile alea cu Teldrum? Ca ne-ati ametit cu misterul asta legat de „simplu salariu de bugetar”,de parca ar fi si Dragnea precum „bietul” bugetar Iohannis care ,in lipsa de alte explicatii vizavi de „cashile” lui, v-a linistit cu povestea despre „meditatii”.

 6. Ce gluma sinistra, ce se eternizeaza cu fiecare zi, mass media e ocupata pana la refuz de „actiunile” si refularile „intelectuale” a exponenilor parvenitilor din cele doua curente de dezvoltare economica ((neo)liberalism – invartelei cu case, copii si capusarea statului, socialism – fraudare de bugete, capusarea statului si proprietati publice). Democratie inteleasa de profesorul de fizica si inginerul rutirist, dar mai ales aplicata dupa metoda tuturor geambasilor de parvenire romani.

 7. Considerați că după scurta guvernare a domnului Grindeanu, probabil la „bârnă”, cei din PSD au trecut cu statul la „paralele inegale”, ateptându-se probabil la o „bară fixă” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*