Iohannis, tras de mânecă de CSM

Pensiile speciale, eliminate de Parlament marţi,  vor fi subiectul unei întâlniri la Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și conducerea CSM.

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii îi aminteşte preşedintelui Iohannis de rolul său constituţional de mediere între puterile statului. Preşedintele şi vicepreşedinte CSM au cerut o întrevedere cu Iohannis, care va avea loc joi, de la ora 11.00.

„Președintele României, Klaus Iohannis, va avea joi, 30 ianuarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu președintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna Nicoleta Margareta Tînț, și cu vicepreședintele CSM, doamna Tatiana Toader. Întâlnirea are loc la solicitarea conducerii CSM”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit articolului 80, alin. (2) din Constituţie, „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Sa le spuna clar magistratilor ca cea mai inalta functie in statul roman este a presedintelui, nu a procurorului Portocala. Magistratii au venituri lunare mai mari decat ale presedintelui si pensii si mai mari. Au sarit orice cal si populimea nu mai poate inghiti aceste discrepante uriase cu pensii mai mari de 100 de ori fata de pensia minima!

  2. „Iohannis, tras de mânecă de CSM” Ce tot il trageti de mineca? DESTITUITI-L ca sa fie liniste si sa scapam de dictatura astuia!

  3. Bre oameni buni io nu cred ca parlamentrucii noștri în frunte cu puturosul suprem chiar vor cu adevărat sa le taie pensiile magistraților. Nu-nteleg de ce nu arunca ei un ochi în cele 28 de tari UE sa vază care este raportul intre venitul celui mai mare magistrat și salariul minim d-acolo dar și care este raportul dintre pensia maxima a unui magistrat și pensia minima d-acolo.Cu aceste date altfel s-ar discuta cu magistratii.Breee,va dau un exemplu ,capii CCR şi ÎCCJ au venituri de 46 şi de 62 de ori mai mari decât venitul minim din România in timp ce in Spania şi UK, veniturile capilor Justiţiei sunt doar de 11 şi de 16 ori mai mari.E normal așa ceva?Pai ori le tăiați drastic magistratilor veniturile din pensii și salarii ,ori măriți veniturile minime din pensii și salarii pt prostime în așa fel încât sa se pastreze intre ele un raport echitabil, exact ca-n UE, unde acest raport nu prea depășește 16.Ar trebui ca niciun salariu/pensie de la stat în Romania să nu depășească salariul Președintelui. Ce tot o morfoliti atâta ca porcu’ dovleacu?

  4. Treaba aceea cu obligatia constitutionala a presedintelui de a fi un mediator, in Romanistanul mioritic actual este o misiune imposibila sau un scenariu pur SF de aproape 16 ani.
    La noi este exact invers: presedintele este cel mai mare dezbinator si incitator la ura si violentza.

  5. Magistrații mai și muncesc, pe când boul baltii își afișează fasolea și trăiește bine mersi pe banii contribuabilului

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.