Iranul se declară pregătit să-şi folosească influenţa din regiune în conflictul din Siria

Iranul ar putea să se folosească de influenţa sa pentru a rezolva criza siriană, datorită importanţei pe care o are în regiune, a declarat vineri ambasadorul iranian la ONU, Mohammed Khazaee, contestând încă o dată excluderea Iranului de la conferinţa din Geneva, relatează Mediafax.ro.

Ambasadorul a criticat occidentalii, şi „în special Statele Unite”, pentru faptul că nu au luat în considerare „puterea şi influenţa Iranului”. El a susţinut că ţara sa „ar putea fi un campion de categorie grea care luptă pentru ţările din regiune”.

Iranul şi Arabia Saudită nu au fost invitate la conferinţa ministerială de la Geneva, unde se va discuta sâmbătă un plan de tranziţie democratică în Siria, plan propus de mediatorul internaţional Kofi Annan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.