Jale la Horezu

Jale la Horezu. Localitatea din județul Vâlcea a fost acoperită de un strat consistent de grindină, vineri, după o furtună care a durat 20 de minute.

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au fost chemați în Horezu pentru că stratul de grindină depășește dimensiunea unei palme.

De asemenea, din cauza ploii puternice, o autoutilitară a rămas blocată în albia pârâului Samnic, dar șoferul a reușit să se autoevacueze

Pompierii intervin și în satul Popești, comuna Golești, unde o locuință a fost inundată. Aceasta este situate în zona piciorului podului de pe DN 73C peste pârâul Samnic.

Salvatorii intervin cu două motopompe transportabile cu ASPIR și doi subofițeri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. La Horezu este o manastire in care au venit pe timpuri calugari greci.
    KHORIO ,HORI inseamna SAT in limba greaca.
    La SLATINA au venit calugari bulgari.
    Slat inseamna slot AUR bani de Aur.

  2. Inainte de a inventa origini deschide niste dictionare pt a te lamuri.
    Horezu vine de la horezul, iar el desemneaza o pasare huhurez sau hurez conf. DEX.

    HUHURÉZ, huhurezi, s. m. Numele a două păsări răpitoare de noapte, asemănătoare cu bufnița, fără smocuri de pene pe cap, care scot un strigăt caracteristic și trăiesc în scorburi de copaci; ciuhurez (Strix aluco și urelensis). ◊ Expr. A sta ca un huhurez (sau ca huhurezul) = a sta singur, părăsit. A se scula ca huhurezii = a se scula foarte devreme dimineața. [Var.: (reg.) huréz s. m.] – Huhura + suf. -ez.

    HORE-HORAE provine din mitologia greaca
    Hore
    Horae, divinități care vegheau asupra ordinii din natură și societate, precum și asupra anotimpurilor. Trei la număr, Eunomia (Disciplina), Dice (Dreptatea) și Irene (Pacea), ele erau fiicele lui Zeus și ale zeiței Themis. Străjuiau la porțile Olympului, o slujeau pe Hera și, în același timp, erau reprezentate ca însoțitoare ale Aphroditei și ale lui Dionysos.

    SLÁTINĂ, slatine, s. f. 1. Izvor de apă sărată; apă minerală sărată. De gușă îi trece vitei ungînd-o cu slatină. ȘEZ. IV 129. 2. Teren mlăștinos și sărat. În fața satului vine părîul Saratul… într-a căruie rîpi sînt slatine. I. IONESCU, P. 363. 3. Mîncare prea sărată.

    CONFUZI termenul polonez ZLOTO=aur cu SLATINA mai ales ca in Romania sunt multe zone cu izvoare sarate, lacuri si terenuri saraturate, iar pt aur in Romania exista Crisurile si Zarandul in zona de exploatare a aurului si Zalau oras a carui etimologie unii o cred in termenul polonez, dar de fapt este un rotacism intre r-l ZALAU-ZARA-ZARE-SOARE…cu ecouri indoeropene in persana

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.