Jandarmii fac filtre în gări pentru a bloca protestatarii să vină în Bucureşti

Deşi nu s-a decretat stare de urgenţă, forţele de ordine se comportă ca atare. Conform ultimelor informaţii primite (preluate şi de RTV), în mai multe gări şi staţii de cale ferată din ţară, jandarmii au organizat filtre severe şi triază călătorii. Celor care sunt „suspectaţi” că intenţionează să se deplasaeze la Bucureşti pentru a se ralia manifestanţilor din Piaţa Universităţii nu li se permite urcarea în trenuri.

Reamintim că, şi în noaptea de luni spre marţi, jandarmii şi-au depăşit atribuţiile şi au interzis într-o perioadă de timp circulaţia pe TROTUARE în perimetrul Universitate – Piaţa Unirii. În zonele adiacente, fără a avea dreptul, jandarmii legitimau de asemenea simplii trecători. De asemenea, în după-amiaza zilei de luni, jandarmii au acţionat abuziv şi au încercat să blocheze deplasarea în Piaţa Universităţii a unui grup al unei organizaţii de cartier a unui partid din Opoziţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.