Jean-Claude Juncker: “Este cel mai bun acord pentru Marea Britanie“

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a cerut, duminică, parlamentului britanic să aprobe acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, precizând că este unicul şi cel mai bun acord posibil, relatează Reuters.

“Acesta este cel mai bun acord posibil. Îi invit pe cei care au dreptul de a ratifica acordul să ia în calcul acest lucru. Acesta este cel mai bun acord pentru Marea Britanie, cel mai bun acord pentru Europa, unicul acord posibil”, a spus Juncker. El a menţionat că aceasta este “o zi foarte tristă”.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a afirmat că Uniunea Europeană este hotărâtă să construiască “un parteneriat cât se poate de apropiat” cu Marea Britanie în viitor. “Vom rămâne prieteni până la final. Şi încă o zi”, a adăugat el.

Potrivit AFP, presa londoneză a notat că ar exista discuţii în secret între miniştri britanici şi diplomaţi ai Uniunii Europene cu privire la un “plan B” în cazul în care parlamentul va respinge acordul cu privire la Brexit.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a afirmat însă că în mod sigur nu va exista o renegociere. “Este important ca toţi cei din Marea Britanie să fie conştienţi că rezultatul de acum este cel final. Un lucru este clar. Nu va exista o renegociere şi nu va fi loc pentru manevre”, a afirmat Kurz.

“Per total, cred că acesta este tot ce putem face cu toţii, atât Theresa May şi guvernul său cât şi Uniunea Europeană. Nu a câştigat nimeni astăzi, am pierdut toţi, dar având în vedere contextul, acordul este acceptabil”, a declarat şi premierul olandez Mark Rutte.

Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat, duminică, de liderii UE. Cei 27 de lideri ai UE au aprobat acordul după mai puţin de o oră de discuţii.

Înainte de întâlnirea de la Bruxelles, liderii UE au cerut britanicilor să susţină acordul privind Brexitul, negociat de Guvernul condus de Theresa May.

Acordul trebuie să fie aprobat de Parlamentul britanic. Consensul de la Bruxelles intervine la 18 luni după începutul negocierilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, după activarea Articolului 50 din Tratatul de la Roma în urma rezultatului referendumului din 2016. Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Singura treaba nasoala va fi ca, dupa Brexit, whiskey-ul scoţian, din care iuncheru’ bea cam trei navete pe zi (bineinteles, ca sa-si trateze sciatica !) va avea taxe vamale ! …

    • Noroc cu ciorba de protoace si zeama de varza pe care i-o va oferi pe gratis,in compensare,dom prezident al CE dupa anul nou,dimpreuna cu guvernul meu,dupa ce-l va fi lichidat pe Livache,dupa un tratament cu snaps,pana va cadea sub fusta lui Vasilica,iar Sica Mandolina ii va canta de amar si jale,necajit ca n-a fost ales prim solist…

  2. Wow, sunt impresionat! Tura asta a reusit asta sa se incalte cu pantofi de aceasi culoare ori a venit iar cu unul maro si unul negru? 😀

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.