Klemm: SUA, profund îngrjorate de Legile justiției

Statele Unite ale Americii au anumite îngrijorări față de propunerile de modificare a legilor Justiției și apreciază că acestea ar putea „inversa” parcursul României în ceea ce privește statul de drept, a declarat joi ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

„Statele Unite au anumite îngrijorări față de propunerile Ministerului Justiției. Mi-am exprimat aceste îngrijorări în mod privat, cu ministrul sau cu alți membri ai Guvernului, și am făcut lucrul acesta public, într-o declarație oficială”, a afirmat Hans Klemm, care s-a aflat la Global SOF Symposium Europe.

El a evidențiat că declarația oficială privitoare la propunerile de schimbare a legilor Justiției a fost emisă în numele țării sale.

„Vreau doar să subliniez că acea declarație, pe care am transmis-o pe 29 august, nu a fost transmisă în numele meu, în numele Ambasadei SUA la București, ci a fost transmisă în numele Statelor Unite ale Americii. Guvernul Statelor Unite ia propunerile ministrului Justiției în serios, este profund îngrijorat”, a punctat acesta.

Klemm a amintit progresele României în domeniul statului de drept, care au făcut ca țara noastră să devină, în opinia sa, un etalon regional.

„Eu cred, Statele Unite ale Americii cred că România, din 2004, a făcut pași foarte importanți pentru a avea un sistem judiciar independent și un parchet anticorupție puternic. Mai pot fi făcute lucruri în privința Educației, dar, prin realizările ce au început în 2004, România a devenit un model pentru regiune și este o inspirație pentru Statele Unite ale Americii”, a arătat diplomatul.

„Vrem ca România să rămână pe direcția pe care și-a consolidat-o în ultimii ani. Suntem îngrijorați că propunerile ministrului ar putea inversa acest parcurs pentru România”, a mai spus Hans Klemm.

Despre (R.C.) Articolele 3799
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*