Kovesi nu scapă de emoţii

kovesi

Kovesi nu scapă de emoţii. Ministrul Tudorel Toader se întâlneşte astăzi cu premierul Viorica Dăncilă, pe tema sesizării CCR în cazul refuzului preşedintelui de a o revoca  din funcţie pe procurorul şef al DNA. Toader a declarat dimineaţă, citat de Mediafax, că, în funcţie de discuţia cu şeful Executivului va prelua, dacă este cazul, şi propuneri şi sugestii.

„Am dat o formă, un draft al sesizării, pe care o vom modifica, preluând o parte şi din raportul preşedintelui României. În funcţie de ce voi discuta cu doamna premier, dacă va fi cazul, vom prelua eventualele noi propuneri, sugestii. Nu este nemulţumirea mea pentru că eu nu am acţionat şi nu acţionez în nume personal, să am nemulţumiri personale. Cât priveşte conţinutul sesizării, cred că sunteţi convinse că nu pot să relatez în acest moment„, a declarat ministrul Justiţiei.

Şeful statului a refuzat să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că motivele invocate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă. Imediat după ce preşedintele României şi-a anunţat decizia, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va fi sesizată Curtea Constituţională.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat pe 10 aprilie, întrebat dacă va fi sesizată Curtea Constituţională, în cazul în care şeful statului va refuza revocarea Laurei Codruţa Kovesi, că rolul ar reveni Guvernului şi premierul trebuie să îşi asume această poziţie.

 Premierul Viorica Dăncilă a declarat, pe 11 aprilie, că aşteaptă mai întâi să vadă ce va face preşedintele Klaus Iohannis în privinţa revocării din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, apoi va lua o decizie, dar a dat asigurări că ”îl va susţine pe ministrul Justiţiei”.
Potrivit articolului 146 din Constituția României, Curtea Constituțională soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Ce pot sa „discute” tu-dorel slugarel cu vasilica docila -globina-buuget,?! Astia nu stiu ce sa mai faca ca sa-i apere pe hotzii si mai ales pe Daddy sa-l scape de bulau!

  2. Nu știu căte emoții are , dar , griji trebuie să-și facă … ! Vine o vreme cănd , toți , trebuie să dăm socoteală pentru bunele și relele făcute … ! Este părtașă la cel mai mare jaf național din istorie …

  3. Pana in decembrie a.c. (douazeci optispe)are timp si Titi (Tudorel Toader dupa buletin) sa formuleze denuntul la CCR!Si aia au si ei un respiro pana anul viitor sa isi dea cu presupusul…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.