La Cluj, „lumea se uită ca la circ”, iar autoritățile, nepăsătoare

Numărul persoanelor fără adăpost a crescut în ultimii ani la Cluj-Napoca. Oamenii reclamă că unii dorm adesea în proximitatea Gării CFR, lumea „se uită ca la circ”, iar autoritățile nu intervin, relatează stiridecluj.ro.

La Cluj au fost deja mai multe incidente din cauza zonelor abandonate, transformate în adăpost.

„Boschetar, doarme pe bancă, lumea se uită ca la circ, în zona trecerii de pietoni din proximitatea standului de taxi la gara, lângă locomotiva veche”, a sesizat un clujean Primăria.

Prețurile în „orașul de 5 stele” au crescut enorm în ultimii ani, nu este de mirare că astfel crește și numărul persoanelor care ajung în stradă. Ajungem la situația în care oamenii nu-și pot permite o chirie banală, având un job obișnuit.

Întrebat despre prețurile de la Cluj, primarul Emil Boc a evitat să răspundă direct și a menționat că datele arată că multe familii vin să-și întemeieze viața aici: „Asta este o chestiune subiectivă a fiecăruia, familiile care și-au întemeiat viața la Cluj pot să vă răspundă la întrebare”.

Primarul  s-a eschivat și a continuat să menționeze beneficiile Clujului, subliniind faptul că oamenii continuă să vină la Cluj și nu pleacă din oraș, ceea ce putem bănui că înseamnă probabil în viziunea primarului că prețurile nu pot fi atât de mari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

20 de Comentarii

 1. Vedeti! Cam asta aduce capitalismul. Batrani lasati fara case si omorati in azile private. Tineri ce nu pot cumpara o casa ce costa sute de mii de euro in marile orase unde pot gasi o slujba amarata la patron. Drogati in randul tinerilor fara viitor Dar si in randul politistilor si judecatorilor.
  In COMUNISM, nu existau boschetari. Erau luati de pe strada si dusi la munca. Nu aveau scoala, erau inscrisi la scoli profesionale. Nu aveau casa? Ii trimiteau la sefii de santier si isi alegeau apartamentul in cartierele ce se inalta in anii aia. NU EXISTA UN ROMAN FARA UN LOC DE MUNCA! CE BOSCHETARI? CE DROGATI? Priviti ce au facut astia din voi. Cata inegalitate sociala, cat jaf! Cat mai aveti de gand sa traiti asa?

 2. se aduna ca mustele pe kktul numit bogatie toti cersetorii din Romania la Cluj si Bucuresti -e o axioma economica nu poate fi folosita ca arma politica oricat v-ar displace Boc,cum si mie…doar nu sunteti batuti in cap cu maiul ca la o tara cu 97% proprietari de locuinte-prima in lume dupa statistica ONU- e cineva nebun sa construiasca locuinte sociale,doar ANL care e hot,nu nebun

 3. Urmași împletitorilor de coșuri din răchita din satul lui Popa Tanda (I. Slavici) au început ca Emil Boc la categoria “UTeCiștii de azi comuniștii de mine” au continuat vopsiți la partid cu începuturi declarat socialiste numit PD afiliat inițial socialiștilor europeni, ca să devină “liberali” la creștin-democrația popularilor europeni. Ca atare le pute sărăcimea, neputința, suferința dezmoșteniților de soarte se cred îndreptățiți pentru mașini de lux, vile princiare, hoteluri de lux, slugăriți de cei mai mici ca ei și slujind supus superiorii. Ca să înțelegeți cine sunt persoanele, care le este originea, cum s-au promovat și ce caracter ce de la vârful PNL, PSD, PMP sau USR au citiți RÂIA a lui Paul Constant. Păcat că TVR nu face un serial.

 4. @01364 Ai mare dreptate. Prostia, incultura si infractionalitatea sunt libere acum!

 5. „în „orașul de 5 stele””

  Voi ati vazut Brasovul si 30 de km in jurul lui ? Cluj este copia unui utecist membru CC al UTC din Romania, adica o hazna.

 6. Băh editatule! “Bogăție” e numai in capul tău de parvenit. Dacă atunci când mâncai din gunoi, copil fiind, iar acum îți primesti portia de parizer de la li🌈curicieni înseamnă “evoluție” te amăgești cumplit…

 7. Boschetarii sunt boschetari din cauza ca le place o astfel de viata. Nu s-ar duce nici de-ai racului la un adapost al Primariei, de frica sa nu-i puna sa se spele.
  Prefera sa traiasca din cersit si furtisaguri marunte.
  Incercati sa le oferiti un loc de munca: fug ca racul de tamaie.
  Cunosc personal un boschetar, cca 50 ani acum, fost vecin, copil din parinti onorabili. Dupa ce i-au murit prematur parintii, a vandut casa, a luat o garsoniera. A vandut apoi si a baut si garsoniera. Calificat de comunisti ca prelucrator prin aschiere. A muncit doar cativa ani la inceput cat inca ii traiau parintii, apoi liber cugetator. Cand era mai tanar si il intrebam de ce nu se duce sa se angajeze, zicea ca o sa incerce. A incercat de s-a rupt. Iarna asta nu-l mai vazui. Probabil a zburat la cer. L-or fi ajuns din urma cei vreo 30 de ani de viata pe sub scari de blocuri si boscheti.
  Sa nu va fie mila de astfel de gunoaie. Sunt incorigibili si le place viata aceasta……[Rumburak]

 8. Clujul e sufocat mai mult de gunoaiele politice decât de alte mizerii, numai că astea nu ies la suprafață 😎
  Ce vreți mai mult dacă unul ca boc a ajuns nomberuan la vedere !?
  Și ne mai mirăm că ungurii vor Ardealul : Păi și noi vrem să li-l dăm, dar ce-l iau ?😘
  Ce să facă cu el dacă-i locuit ….

 9. Am avut șansa să pierd legătura cu un tren in Cluj Napoca așa ca am stat de la ora 1 noaptea până la orele 13 studiind fără mare greutate structura esalonata a grupului de țigani și români ,femei și bărbați aproximativ 18 persoane conduse de un țigan bătrân -75 80 ani căruia i se dă raportul pe la ora 6.30.
  Trenurile și călătorii sosesc și pleacă dar grupul rămâne,vocifereaza ,provoacă, urmărește totul,amenință și ataca.
  De preferat femei singure ,cu sau fara bagaj tinere sau in varsta.
  Dacă scapa din sala de așteptare infecta( femeia de serviciu face parte din clan) victima e obligată să aștepte pe peron și să beneficieze de protecția altor pasageri.
  Polițiștii -2 la număr, nu intra pe teritoriul gastii făcându -se ca nu stiu și nu văd.
  Violența și constrângerea prin incercuire e metoda sigură.
  Toți studenții stiu și evită să circule noaptea.
  Un oraș aglomerat ,murdar,luat de mult in primire de bande violente și autorități complice.
  Sărăcia din privirile oamenilor nu e acoperită de staniolul declarațiilor și puterea grupului de la cluj+coldea & asociații.
  Păcat ca oamenii cinstiti nu se vad dar cu siguranță ei duc greul.

 10. Articol tendentioos si manipoulator, fara nicio legatura cu realitatea. Boschetaria nu are nicio legatura cu inaccesibiltatea traiului, ci doar cu:

  1. Autoeducatia
  2. Sanatatea mintala
  3. Insistenta autoritatilor de a-i directiona pe boschetari spre destinatiile sau facilitatile dedicate boschetarilor.

 11. Sunt „pasarile migratoare” de la Pata Rat.Iarna isi iau zborul spre Cluj Napoca pentru iernat iar vara se intorc in „Dallas”!!

 12. @01364:
  Bati campii, chiar daca ai apucat vremurile „late 80”, ai memoria atrofiata.

 13. Boschetari au fost și vor fi peste tot, nu doar în oraș de 5 stele. Sunt elemente antisociale care urăsc munca, educația și propria lor bunăstare. Își doresc să trăiască decent, dar fără să depună niciun efort sau să fie implicați în viața cotidiană, muncă,facturi,impozite… sincer, eu nu am milă pentru ei deoarece duc viața pe care și-o aleg și nu vor să schimbe situația.

 14. Erau boschetari si inainte de 1989. Se vede ca i-ai uitat pe aurolaci. Astia erau toti boschetari. In comunism nu au fost boschetari pe vremea lui Ghe Dej, dar pe vremea lui Ceausescu au fost si nu putini. Pe unii ii mai adunau de pe strada, dar pe putini reuseau sa-i faca oameni normali……[Rumburak]

 15. Gabriel Intre boschetari si cei cu viata cotidiana, munca, facturi, impozite exista o singura diferenta. Ca unii dintre noi se cred responsabili si liberi. Sponsorizam razboaie, campanii de purificare genetica ilegale, operatiuni de management solar ilegale, operatiuni de transferuri ilegale de propietate, informatii, identitate, genocid, ecocid, democid, violarea si incalcarea sistemica constitutionala si cate si mai cate. As putea sa insir foarte multe ilegalitati si crime sponsorizate de fiecare dintre noi, platitorii de facturi, impozite… ei nu participa, asa ca pe undeva, intr-un alt plan, as zice ca nu sunt incarcati cu efectele adverse derivate din aceste actiuni. daca intelegi.

 16. Acest minuscul biped caricatural, boc, este interfața dintre locuitorii Kolosvarului(nu peste mult timp) și marea mafie locala și din afara, incepand cu Ungaria. Sper ca clujenii și nu numai ei(știm noi cine) sa tot aleagă acest minuscul biped caricatural.

 17. Mai meditați un pic și mai gândiți-vă că in acel loc este responsabilitatea celor de la Poliția TF și nu a primarului din Cluj-N ! Sesizați la dispeceratul IPJ Cluj să sesizeze Poliția TF să ia măsuri împotriva acelor „colocatari” ai gări care cam de mult își fac veacul pe acolo.

 18. Plin de produsiste și golani sub ochii politiei TF în gara. Clar nu interesează pe nimeni. Zeci de golani. Felicitări Cluj Napoca.

 19. Boc,un pocăit baptist neoprotestant din noua mafie neomarxista de pocăiți sorosisti,va evada la Bruxelles pe urma gunoaielor penaliste,Băsescu alias turnătorul Petrov,Havana de la primăria Alba Iulia, Blaga vameșul hot,Bogdan mincinosul și alte gunoaie asemenea lor pe care boi le-ati uitat deja de cât va pasa de România!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.