La Florești se poate: grădiniță, școală și creșă nou-nouțe! 

Într-o țară în care aproape 2000 de școli au încă toaleta în curte, investițiile în educație fiind o raritate, comuna Florești din județul Cluj și-a construit o grădiniță, o școală și o creșă nouă.

“Am decis să investim în Educație. O comunitate nu se va dezvolta dacă nu i se oferă șansa la o educație de calitate. La Florești avem cea mai tânără populație din țară, media de vârstă fiind de sub 35 de ani și una din cele mai educate, populația fiind preponderent cu studii superioare. Avem în jur de trei mii de agenți economici, 6 supermarketuri plus încă aproximativ 10 citymarket-uri, un șomaj de sub unu la sută, 0,3% mai exact, și doar 15 asistați sociali. Dacă în urmă cu un an segmentul de populație cu vârsta între 0 și 18 ani era undeva la 7.000, acum este la 8.500. Anul acesta vom avea 7 clase de grupa zero, în noua școală, plus încă 14 clase care sunt în cliclul primar de învățământ. La aceste date eram obligați a asigura accesul de calitate la educație. Așa că am început cu o grădiniță, pe care am realizat-o integral din fonduri proprii. A fost inaugurată de 1 Decembrie 2016, iar acum e una din cele mai moderne din județ. Acum vom inaugura o creșă nouă și o școală nouă, școala realizată din fonduri proprii, iar creșa prin Programul AFIR și cu fonduri locale”, a explicat primarul comunei Florești, liberalul Horia Șulea.

Școala, o investiție de 9,975 milioane lei, are un regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 4455 mp. Școala are o capacitatea de 900 de elevi și a fost prevăzută cu 24 săli de clase, câte 8 săli pe nivel cu o capacitate maximă de 30 de elevi si 6 săli pentru laboratoare, câte 2 pe fiecare nivel, capacitatea fiecăruia fiind de câte 30 de elevi. Școala mai are în dotare spații anexe, cabinet medical cu sală de tratamente, depozite material didactic, boxă curățenie,  sală de festivități, birou director, secretariat, contabilitate, arhivă, depozit material didactic, teren de tenis de camp, teren de baschet, parcare și curte pentru recreere.

Creșa are un regim de înălțime D+P+E, cu o suprafață desfasurată de 1261,00 mp și o capacitate de 100 copii din care 10 copii sub 1 an și 90 de copii cu vârsta între 1 și 3 ani. Creșa, cu o valoare totală a investiției de 3,080 milioane lei, mai are în dotare o serie de facilități precum bucătarie cu biberonerie, depozit alimente, oficiu curățenie, vestiare filtru, spălătorie, vestiar cu duș și grup sanitar pentru personal întreținere, spațiu de joacă în aer liber.

“Nu am uitat nici vechea clădire a școlii, unde desfășurăm lucrări de reabilitare și construim o sală de sport. Mai mult,  avem în stadiu de proiect construirea a încă o grădiniță nouă”, a spus primarul Șulea.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Petean 155 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Cum e la Bucuresti?!
    Dezastru!
    Elevii din multe scoli vor incepe scoala printre schele…
    Ce sa mai zic despre scolile din mediul rural din sudul subdezvoltat si Moldova saraca…
    Uite dovada:
    1. „Ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz a anunţat că numărul şcolilor cu grup sanitar în curte a scăzut la 300, după ce în 2017 erau 2.300. Întotdeauna sunt un om care gândesc pozitiv. Îmi place să precizez lucrurile pozitive, să le scot în evidență. Adică dacă în 2017 discutam de 2.300 de școli care aveau toaletă în curte, în 2019 mai discutăm de 300 de școli care au această problemă” a spus el.
    2. Pe de altă parte Ministerul Afacerilor Interne a transmis în răspunsul la o solicitare Edupedu.ro că la data de 2 septembrie 2019 mai erau 1.176 de “clădiri care au grup sanitar exterior”.
    3. Vineri 6 septembrie, Ministerul Educaţiei a dat publicităţii un Raport în care arată că la cea mai recentă Raportare pe 2019, din martie, mai erau în această situaţie 1.180 de şcoli.

    Ce le trebuie SCOLI moderne elevilor votanti ai PSD, nu?!

  2. Floresti nu-i un sat este echivalentul orasului Voluntari, are peste 22.000 de locuitori https://cluj.com/locatii/comuna-floresti-judetul-cluj/ voi sunteti ziaristi de nu reusiti sa faceti deosebirea dintre un sat izolat cu zeci sau sute de locuitori fara apa curenta/canalizare si o suburbie a unui oras de sute de mii de locuitori cum este Cluj-Napoca?

  3. tu in cat timp iti renovezi apartamentul sau casa? anul scolar s-a terminat in iunie, tu vrei ca in doua luni sa fie zugraviti sute sau mii de metri de pereti, esti normala? este bine sa-i transformi in zombii pe romanii care nu mai rationeaza decat prin vorbele tale si ale altor mitici, ai/ati imbecilizat o tara, toti repeta criticile voastre stupide, ma ingrozesc cum puteti transforma niste oameni normali in niste irationali care nu vad decat negru, daca nu puteti trai aici Basescu v-a dat solutia atunci cand a taiat salariile cu 25%, a inchis spitale, etc. nu va place, mergeti in scolile si spitalele private, pt aceasta s-au infiintat ca sa concureze invatamantul de stat si sa puteti absolvi scoala fara sa invatati, doar plateste ”babacu”…

  4. Cladirea aia a scolii e cam sinistra . Sigur se face un experiment orwellian la Floresti . 5G le-a bagat , scoala de spalat la creier si indobitocit le-a facut , sa vedem ce specie de ” om nou ” iese de acolo !? Precis ca primii copii marcati cu micro-cip implantat vor fi la Floresti .

  5. Degeaba ai scoala noua, sa asteptam absolventii. Daca vor fi ca Bocul…

  6. La cei 60.000 de locuitori ai Florestiului si la cati bani se aduna din impozite cam cate crese, gradinite scoli si licee ar trebui sa fie in Floresti ? Plus puhoiul de parinti care isi duc copiii la scoala in Cluj. E de apreciat , totusi , ca primaria a reusit acest pas.

  7. E normal ca sa prospere comuna Florești-Cluj, pentru ca acolo PSD aproape ca nu exista. PSD este partidul care aduce dezatrul apoi se retrage ca sa vina altii sa repare distrugerile. Cei care repara vor fi facuti vinovati de situatia dificila chiar de catre PSD, adevaratii vinovati ai dezastrului. Asa s-a intamplat mereu cand PSD s-a retras strategic, si dupa guvernarea vacaroiu care a lasat tara fara valuta, si dupa guvernarea Nastase si dupa Ponta, iar acum din nou PSD lasa tara cu vistieria goala si cu un munte de datorii si legi strambe care favorizeaza furul de la stat si nemunca.

  8. E normal ca sa prospere comuna Florești-Cluj, pentru ca acolo PSD aproape ca nu exista. PSD este partidul care aduce dezatrul apoi se retrage ca sa vina altii sa repare distrugerile. Cei care repara vor fi facuti vinovati de situatia dificila chiar de catre PSD, adevaratii vinovati ai dezastrului. Asa s-a intamplat mereu cand PSD s-a retras strategic, si dupa guvernarea vacaroiu care a lasat tara fara valuta, si dupa guvernarea Nastase si dupa Ponta, iar acum din nou PSD lasa tara cu vistieria goala si cu un munte de datorii si legi strambe care favorizeaza furtul de la stat si nemunca.

  9. Se poate pentruca nu s-au furat banii, cineva destoinic a supravegheat îndeaproape lucrările. Banii nu s-au mai folosit pentru cadouri electorale, festivități cu aleșii și bani pentru asistații sociali care stau la cârciuma. Felicitări, dacă este cinste și voința se poate orice.

  10. Se poate la Floresti unde nu exista PSD, se poate la Ciugud unde primarul a fost fost dat afara din PSD acum 3 ani pentru ca era prea cinstit si in slujba cetatenilor, se poate pretutindeni unde nu exista PSD. In sudul tarii in care clanurile interlope impart prada cu primarii pesedistii nu s-a vopsit macar o usa a unei scoli, ce sa mai vorbim de constructii de noi crese, gradinite, scoli. Educatia nu e buna pentru pesedisti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.