Se amestecă energia, umorul și buna dispoziție a matinalilor de la „Cu capu-n zori” cu inventivitatea culinară a lui Mircea Dinescu și cu muzica lui Constantin Lătărețu, plus câteva rețete inspirate pentru Revelion… Rezultă o ediţie specială „Politică şi delicateţuri”, pe care o vedem la TVR 1, pe 27 decembrie, de la ora 14.30.
Așa cum ne-a obișnuit, Mircea Dinescu sărbătorește la „Politică și delicatețuri” cu invitați simpatici, rețete interesante și nelipsiții lăutari, iar ediția din 27 decembrie le are pe toate.
Dacă anul trecut poetul a pregătit masa de Revelion împreună cu câţiva dintre actorii din „Las Fierbinți”, organizați în trei echipe, anul acesta ideea echipelor a rămas valabilă, iar invitați sunt prezentatorii matinalului de la TVR 1, „Cu capu-n zori”. Ca și anul trecut, emisiunea se desfășoară afară, unde grătarul fumegă, iar responsabili cu muzica și voia bună sunt Constantin Lătărețu împreună cu acordeonistul său.
Bianca Patrichi, profesor coregraf de balet și dans contemporan, și Mircea Dinescu formează echipa albastră, Angie Cobuț, chef și Mădălina Manole, astrolog, alcătuiesc echipa roșie, iar Liza și Fere duc pe culmile gloriei culinare echipa galbenă. Celor șase temerari li s-au pregătit aceleași ingrediente: roșii, ceapă, ciupercuțe, cârnăciori, cotlete, costiță și momițe. Nu lipsesc însă nici ingredientele secrete, menite să îmbogățească rețetele preparate și să îi încurce pe cei mai puțin pricepuți: rodie, avocado și deja tradiţională portocală.
Nu vă dezvăluim cine prepară cea mai apetisantă farfurie, cine cântă și dansează cel mai bine și nici ce credeau invitații ediţiei că sunt momițele, dar promitem că e pregătită o petrecere pe cinste, la care sunteți cu toții invitați, duminică, 27 decembrie, de la ora 14.30, la TVR 1! Imaginați-vă energia, umorul și buna dispoziție a celor de la matinalul „Cu capu-n zori”, combinate cu inventivitatea culinară cu care ne-a obișnuit Mircea Dinescu și cu muzica lui Constantin Lătărețu, plus câteva rețete inspirate pentru masa de Revelion… Ce poate fi mai potrivit pentru o după-amiază de sărbătoare… decât o ediție specială „Politică și delicatețuri”!
Petrecerile acestui ” revolutionar ” imbuibat nu constituie acte de cultura. Profitorul se lauda cu mosia capatata de la Iliescu si face risipa de suficienta, rasfat si neamprostie.
Sunt mai …relevante retetele lui de bucatarie, decat versurile, nu-l mai numiti poet !
Totul fara gust ca si retelele !
Mare secatura acest securist dubios pe nume dinescu!
Cu capul in zori este o porcărie îi ca și învățământul online
Da-i Flamandului Cotlete la Gratar !
Pentru Vax.
Dacă realitatea ta e cea din scălămbăielile lingvistico-axiomatice enunțate, înseamnă că apa e disidentă de formula H2O. Luându-le pe rând:
1. Mircea Dinescu nu are carnet de revoluționar. A participat în primele ore la televiziune, apoi la fostul CC, după care s-a retras, deși a figurat pe lista FSN anunțată în seara zilei de 22.12.1989.
2. Proprietatea a dobândit-o prin 2007,când zeul tău era Băsescu. Totuși, mimând un dialog imaginar, cum a moștenit-o de la Iliescu? Era a lui Iliescu și i-a trecut-o în cadastru? I-a donat-o? Ai văzut actele de proprietate? Sau doar lipsa de informare e sursa acestor etichete?
3. Rimbaud a compus până la vârsta de 20 de ani și nimănui nu-i trece prin cap de a-l deposeda de creație (fiind până spre sfârșitul vieții doar negustor).
4. Ai citit poeziile lui Mircea Dinescu? Originalitatea, ironia, lirismul poeziilor lui Mircea Dinescu s-au tradus și în trei premii ale Uniunii Scriitorilor din România.
Ce ar mai fi de spus? Mai multă informare.
felicitări pentru susținere.
În decembrie 1989 marele poet de care nu auzise nimeni avea 50 de kilograme îmbrăcat. În decembrie 2020 are 100 de kilograme și s-a transformat într-un ciocoi. Dacă regimul comunist timpuriu l-a avut pe Sadoveanu, cel târziu pe Păunescu, regimul securist-capitalist-de-cumetrie îl are pe Dinescu.
O fi fost omul cu securitatea dar s-a dat la fund la timp. Desi la pensie nu este. Cu aia nu ai cum.