Lecturi publice / Concursul Național de Dramaturgie

Ediția 2017 a Concursul Național de Dramaturgie se apropie cu pași repezi de final. De aceea, Teatrul Național din Timișoara a propus publicului o întâlnire „la cald” cu textul de teatru de maximă actualitate.

Marți, 14 noiembrie, în foaierul Sălii 2, a avut loc lectura publică a spectacolelor intrate în finala Concursului Național de Dramaturgie: Cercurile încrederii de Radu Popescu, lectură coordonată de regizoarea Mihaela LichiardopolBrent de Adrian Jivan, lectură coordonată de regizorul Ion-Ardeal Ieremia, Ana de hârtie de Crista Bilciu, lectură coordonată de regizorul Ștefan Iordănescu și Act de identitate: TU. EU suntem NOI… de Edith Negulici, lectură coordonată de regizorul Sabin Popescu.

Lecturile CND reprezintă etapa finală a competiției organizate de Teatrul Național din Timișoara. Tema propusă pentru această ediție a fost IDENTITATEA, iar formatul concursului a presupus dezvoltarea proiectelor selecționate în ateliere de dramaturgie la care au lucrat împreună autorii, regizori și actori ai Teatrului Național.

Juriul concursului, format din prof. Nicolae Mandea, rector al UNATC (președintele juriului), criticul și teatrologul Ioan Cocora, actrița Claudia Ieremia, dramaturgul și teatrologul Mihaela Michailov și teatrologul Dan Marius Zarafescu, va desemna textul câștigător al Concursului Dramaturgiei Românești, ediția 2017.

Premiul concursului constă în montarea piesei câștigătoare pe scena Teatrului Național, în anul 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.