Legea de funcţionare a Agerpres, modificată

Comisia de cultură a Senatului a dat, miercuri, raport favorabil asupra proiectului care modifică Legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, directorul general putând fi demis dacă raportul anual de activitate al instituţiei este respins de Parlament.

„Am mers pe propunerea colegilor din comisie ca şi în cazul Agenţiei Naţionale de Presă să mergem pe aceleaşi criterii care există deja la Televiziunea Română şi Radioul Public.

Atunci când lucrurile par să nu se îndrepte în direcţia bună acolo, Parlamentul se poate uita pe raport şi poate să ia o decizie în privinţa directorului general, lucru care până acum nu era stipulat într-o lege care funcţiona deja de aproape 14 ani.

Este vorba de modificarea a două articole. Din punctul acesta de vedere, ceea ce a reieşit foarte clar din dezbaterile din comisie este că ar trebui să se aibă în vedere o discuţie mai amplă pentru că vorbim despre o lege care până la urmă este foarte veche şi ar trebui adusă cumva la nivelul anului 2017”, a declarat preşedintele Comisiei de cultură, senatorul PSD Radu Preda.

Radu Preda a afirmat că Parlamentul ar putea lucra la o nouă lege de functionare a Agerpres.

„În viitorul apropiat, împreună cu colegii de la Camera Deputaţilor, putem să ne aplecăm asupra unei legi noi care eventual să cuprindă atribuții clare, obiective de management pentru conducerea de acolo şi în baza cărora să putem face şi evaluări obiective la nivelul actului administrativ de la instituţia de presă”, a spus Preda.

Acesta a precizat că decizia comisiei a fost luată cu unanimitate de voturi.

Despre (R.C.) Articolele 2686
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*