Legea pensiilor speciale pentru militari, votată de parlament

Legea pensiilor speciale pentru militari a fost adoptată marți în Camera Deputaților.

Deputații au adoptat proiectul de lege cu 289 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 13 abțineri.

Baza de calcul pentru pensiile militare reprezintă media veniturilor brute realizate în șase luni consecutive din ultimii cinci ani de activitate, iar 80% din suma rezultată urmând să fie şi pensia pe care o vor încasa. Ei trebuie să aibă 25 de ani de vechime şi doar 15 ani în serviciu, înainte de pensionare.

Pensiile militarilor vor reveni astfel la nivelul din anul 2010.

Senatul a fost prima cameră sesizată, proiectul fiind adoptat astăzi şi în Camera Deputaţilor.

Legea urmează să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Înaintea votului din Camera Deputaților, premierul interimar, Gabriel Oprea, a declarat în fața parlamentarilor că votul pentru aceste pensii este un gest de solidaritate față de această categorie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.