Leș, întrevedere cu omologul polonez

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a avut o întrevedere cu omologul polonez, Antoni Macierewicz, în marja reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO, context în care oficialul polonez a acceptat invitația de a efectua o vizită oficială în România în această primăvară.

„Întâlnirea a reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului în contextul Parteneriatului strategic dintre România şi Polonia, pe subiecte legate de cooperarea bilaterală în domeniul apărării şi în cadrul aliat.

Ministrul român al apărării a subliniat importanţa coordonării eforturilor pentru implementarea deciziilor Summit-ului de la Varşovia, în special în ceea ce priveşte Prezența Înaintată Aliată pe teritoriul celor două ţări. În acest sens, a fost convenită intensificarea contactelor la nivel militar pentru transpunerea eficientă în practică a angajamentelor de participare reciprocă la structurile aliate găzduite de România şi Polonia, constând în subunităţi militare şi ofiţeri de stat major.

În domeniul cooperării bilaterale, cei doi miniştri au evidenţiat angajamentul de utilizare la maxim a cadrului oferit de Parteneriatul Strategic pentru intensificarea relaţiilor în domeniul apărării, în special prin participarea la exerciţii multinaţionale şi la alte activităţi practice de instruire a forţelor, precum şi în domeniile informaţiilor militare, forţelor aeriene şi apărării împotriva rachetelor balistice. Polonia a reconfirmat angajamentul de dislocare în țara noastră, în cursul anului viitor, a unor aeronave de luptă pentru a participa la misiuni de poliţie aeriană şi la activităţi de pregătire în comun cu Forţele Aeriene Române. În context, a fost evidenţiată colaborarea intensificată la nivelul Centrelor de Excelenţă NATO din cele două ţări”, se arată într-un comunicat transmis de MApN.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.