sectorul 4

Liceu construit pe timp de pandemie

Se mai întâmplă și minuni. Și chiar pe timp de pandemie. Primăria Sectorului 4 a inaugurat astazi, un liceu nou, pe sistem olandez, în care vor învăța, în noul an școlar, aproximativ 600 de copii înscriși la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, a cărui clădire va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

Noile săli de clasă au fost amenajate la Școala Gimnazială “Ienachiță Văcărescu”, chiar în curtea unității de învățământ, într-o construcție modulară, ce a fost gata în mai puțin de 3 luni de zile. 68 de containere, dispuse pe două niveluri, parter și etaj, alcătuiesc noul modular, care are o suprafață construită desfășurată de 1.284 mp și 17 săli de clasă, cancelarie, cabinet medical, grupuri sanitare, spații administrative și de depozitare.

Noile săli amenajate la Școala Gimnazială “Ienăchiță Văcărescu” au o capacitate de 24 de elevi fiecare, însă, fiecare clasă va fi reconfigurată, pentru a se respecta distanța de siguranță, de 1 metru, impusă de regulile necesare pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19.
Nu doar elevii Colegiului “Mihai Eminescu”, relocați pe perioada lucărilor de reabilitare, vor începe noul an școlar în condiții mai bune, ci și copiii care frecventează cursurile Școlii “Ienachiță Văcărescu”. Și asta întrucât, în această vară, clădirea școlii a fost modernizată, căile de acces și trotuarele au fost refăcute, curtea școlii și spațiile de recreere au fost reamenajate.


Ca tată și ca medic, cred că este foarte important să oferim copiilor și părinților condițiile necesare realizării unui proces educațional corespunzător. Astăzi ne găsim în fața unei premiere. Un liceu, unul dintre cele mai bune din Sectorul 4, Liceul Mihai Eminescu, cu un număr de aproximativ 1.300 de copii, a fost relocat, tocmai pentru a rezolva cele 3 mari cerințe pe care trebuie să le îndeplinească unitățile de învățământ, și anume, siguranță la incediu, fără risc seismic și, nu în ultimul rând, având în vedere contextul în care ne aflăm, siguranță din punct de vedere epidemiologic. Ca atare, pentru elevii de la clasa 0 și până la clasa a VIII-a, am realizat în mai puțin de 3 luni de zile această construcție modulară. Fac un apel la calm și vreau să-i asigur pe copii și pe părinți, că împreună cu dânșii și cu autoritățile vom face tot ceea ce este omenește posibil, ca data de 14 septembrie să fie foarte sigură, din punct de vedere a începerii noului an școlar.” a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Avantaj bucurestenii ceea ce este foarte bine! Am vazut ca si la iasi au un spital construit sau achizitionat, cel mai mare si incapator din tara, dar nu are toate avizele de functionare! Porcarii pnl intarzie avizele sa nu poata fi folosit dupa ce un OM de bine a facut un gest curajos! Da, in Iasi, mi se pare ca are in jur de 400 locuri plus separeuri pentru cadrele medicale, oricum, foarte bine echipat si conditii excelente!

  2. Balutza presedinte.. Balutza presedinte… Facem caz, de lucruri normale intr-o tara civilizata,… Nu e cazul Rromaniei, asta e clar.. Giboni bipezi din parlament pana la ultimul cersetor….

  3. ei,asa da!cel mai tare primar din Romania,chiar daca nu locuiesc in Bucuresti!om serios si dedicat!bravo,braaavo!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.