Liviu Dragnea și-a aflat noii judecători

Înalta Curte de Casație și Justiție a tras vineri la sorți în ședință publică completele de 5 judecători, în urma deciziei CCR de miercuri. Liderul PSD Liviu Dragnea, alături de alți inculpați, are astfel un nou complet în procesul său, format din judecătorii  Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie.

Dragnea a scăpat astfel de Iulian Dragomir, care nu se mai regăsește în acest complet, dar a dat peste Valentin Șelaru și 4 femei.

Acest complet tras vineri la sorți are pe rol dosarele în care sunt judecaţi Liviu Dragnea, Toni Greblă, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă.

Completul anterior al lui Dragnea, înainte de decizia CCR, era format din vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) Dragomir Ilie Iulian (preşedinte), iar ca membrii titulari erau judecătorii Neniţă Simona Cristina, Grădinaru Daniel, Dragomir Florentina și Lefterache Lavinia Valeria.

Și noul complet al liderului PSD se va schimba însă la începutul anului, prin tragere la sorți, dacă nu va reuși să administreze probe până la finalul anului.

Cel de-al doilea complet de 5 de la secția penală a instanței upreme tras la sorți vineri este format din judecătorii Lefterache Valeria, Matei Ionuț Mihai, Ilie Gheorghe Aurel, Bogdan Ioana, Pistol Ștefan.

Completul 2 are pe rol dosarele în care sunt judecaţi, printre alţii, Călin Popescu-Tăriceanu, Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu.

Instanța supremă anunțase joi că „la data de 9 noiembrie 2018, orele 10:00, la sediul Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc în ședință publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte”.

Curtea Constituțională a decis că Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorți, toți membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenței unui conflict juridic de natură constituționnală între Parlament și ÎCCJ.

Unul dintre beneficiarii deciziei CCR este liderul PSD Liviu Dragnea, care și-a arătat public nemulțumirea față de completul de 5 pe care îl avea în dosarul în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare.

Din Completul lui Dragnea nu fusese tras la sorți vicepreședintele Iulian Dragomir, care era numit în complet. Ceilalți patru judecători din dosarul lui Dragnea fuseseră trași la sorți.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8516 Articole
Author

15 Comentarii

  1. si biletelele vor fi „incalzite” sau „cu cip”? Mai baieti ce va mai chinuiti, va ofer eu solutia, imprumutati-le pe cele de la 6/49…HAI LIBERAREEEE!

  2. Nimeni nu o poate convinge ? Dar LEGEA trebuie APLICATA, nu trebue sà convingà pe nimeni , indiferent de functie !
    Dacà Sefa supremei instante juridice a tàrii nu poate fi convinsà de LEGALITATEA LEGII , cum se aplicà legile de aceastà instantà ???

  3. Asa baieti, va trebuia o decizie a CCR pentru a respecta o lege. „Na, stat mafiot, eu stiu ce spun..!”Base

    • „jude”, te iei dupa ticalosul Basescu? Securistul ticalos Basescu se fereste ca de Dracul sa vorbeasca de Securitatea care l-a facut om dintr-un infect betivan client al tavernelor sordide portuare…

  4. Deci sa inteleg ca cei care critica aceasta decizie nu au incredere intr-un judecator ales prin tragere la sorti ci doar intr-unul numit anume!Foarte democratic , ce sa zic!Si in spiritul legii…Mai copii ,nu vedeti ca tara asta e condusa neintrerupt de securisti inca dinainte de revolutie , care traiesc bine , cu salarii si benficii grase , care isi fac prea putin treaba pentru care sunt platiti(nu am vazut finalizate anchetele mari , mai ales cand sunt implicate firme sau entitati straine , doar gainarii)

  5. Sa dat deciziA CCR si se intra in legalitate.
    Dar cine ancheteaza nerespectarea legii incepand cu 2014 pentru a fi pedepsiti vinovatii de incalcarea legii?
    Cei cu dosare in apel la ICCJ o sa aiba completuri legal constituite. Dar cu cei cu hotarari definitive date de completuri nelegal constituite cum ramane? Unul zegrean zice ca raman asa dar nu cred ca este corect.
    Ramane sa vedem motivare ccr.

  6. multa „societate civila” spune ca decizia CCR favorizeaza infractorii, dar nu sunt capabili sa observe ca institutia de varf a justitiei romane, nu e in stare sa interpreteze si sa aplice legea… ba mai mult, precum PG, se prezuma de un regulament ca sa eludeze legea. „Pestele de la cap se-npute”. Pe cine o sa regasim in Colegiul ala director al ICCJ care a emis regula in 2014? cumva pe madam Livia Stanciu?

    • Decizia CCR favorizeaza inculpatii – e o modalitate de a mai trage de timp in procesele pe rol.
      Nu a „eludat” nimeni legea.
      Judecatorii de la ICCJ au dat concurs ca sa ocupe posturile, judecatorii de la CCR au fost numiti de partidele politice…

  7. ce penibila inscenare a „tragerii la sorti” :)) cu bilete transparente scrise de mana si fata aia care se facea ca le amesteca si doar „mangaia” varfurile biletelor – hai ca e penibil si iese tot asa cum trebuie

  8. Decizia CCR a încălcat cumva principiul neimixtionării în actul de justiție și pe cel constituțional al inamovibilității în funcție a judecătorilor, ceea ce este aplicabil și judecătorilor de la CCR, desemnați politic și nealeși prin tragere la sorți? Remarcați și faptul că actuala componență a CCR a inițiat printr-o astfel de decizie ca de fiecare dată când parlamentarilor le vin idei de a modifica legi de organizare și funcțioare a justiției politicul să poată modifica componența completelor de judecată , deci „judecătorii” CCR, desemnați politic, opinară că politicienii ar putea moifica componența completelor de judecată când au astfel de idei ?

  9. pe muche de cuţit, completul, totul depinde de modul în care îşi vor pune de acord conştiinţa cu adevărul probat cu dovezi irefutabile…şi bineînţeles with a little help from friends…şelaru e sigur de partea adevărului lulusei…1-0 din orificiu, pentru paralei, pardon, paraleli…

  10. Alti bani,alta distractie!Sper ca nu mai plateste Tel Drum schimbarea ulei..asta…a judecatorilor..Pana unde se poate merge cu nesimtirea?:))

  11. „Cand fugi de dracu, dai peste muma-sa!” -proverb romanesc din teleorman de la Moromete citire.

  12. @Opinați totuși că acele completele de judecată ce au procese pe rol își vor continua activitatea până la finalizarea proceselor în care judecarea a fost începută, altfel ar fi firesc să încheie prcesele deja începute până la următorul termen de tragere la sorți a completelor de judecată ?

  13. Dragnea trage de timp ,contestatie,nu-i convine nici acest complet. Mare bandit! Si-a ascuns afacerile si averea prin interpuși.E foarte prudent satrapul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.