Londra refuză supravegherea UE

Marea Britanie nu va accepta condiţiile similare în materie de reglementare stabilite de Uniunea Europeană, a declarat David Frost, negociatorul britanic pe tema Brexit, subliniind că ţara sa este „independentă”, deşi UE a avertizat că nu va oferi concesii Londrei în relaţiile bilaterale.

„A crede că noi am putea accepta supravegherea UE asupra aşa-numitei problematici de egalitate pur şi simplu ignoră ceea ce facem noi”, a declarat David Frost, consilierul premierului Boris Johnson pentru Afaceri Europene, într-un discurs rostit la Universitatea Liberă din Bruxelles, informează publicaţiile Financial Times şi The Guardian.

„Nu este vorba de o simplă poziţie de negociere care s-ar putea modifica sub presiuni, este vorba de ideea întregului proiect”, a adăugat David Frost.

Monitorizarea de către UE a legislaţiei britanice ar intra în contradicţie cu principiile fundamentale ale unui „stat independent”, a argumentat David Frost.

David Frost a subliniat că negociatorii vor trebui să „construiască” pe alte modele de acorduri comerciale semnate de Uniunea Europeană. „Aducem în aceste negocieri nu doar poziţionări tactice, ci bazele a ceea ce înseamnă să fii un stat independent. În centrul viziunii noastre este abilitatea de a stabili legi care ne convin, un drept pe care îl are orice alt stat care nu face parte din UE”, a insistat David Frost.

Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie. În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene. Premierul Boris Johnson speră că va finaliza până pe 31 decembrie 2020 negocierile privind viitoarele relaţii bilaterale. Liderii UE i-au transmis în mod repetat că timpul este foarte scurt. Bruxellesul a avertizat Guvernul de la Londra că va trebui să respecte standardele sociale, de muncă şi de protecţie a mediului pentru a obţine un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană.

Downing Street susţine că vrea condiţii similare cu cele acordate de Uniunea Europeană Canadei, Coreei de Sud şi Japoniei, dar oficiali UE au atras atenţia că situaţia este diferită la nivelul standardelor în contextul proximităţii geografice dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a avertizat că Bruxellesul şi Londra se îndreaptă spre o confruntare puternică. „În materie de probleme comerciale şi în privinţa viitoarelor relaţii, ne vom sfâşia reciproc. Dar aşa este în negocieri, fiecare parte îşi va apăra interesele proprii. Sperăm să ajungem cât mai rapid posibil la un acord, deşi sunt multe subiecte şi vom avea de gestionat probleme serioase”, a declarat Jean-Yves Le Drian duminică, la Conferinţa pentru Securitate de la München.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

  1. Este poziția demna a unei guvernări care se bazează pepopor in asigurarea propriei demnități. O condiție esențială pentru o politica plina de curaj și personalitate. Dar la ei oamenii știu ce înseamnă solidaritate și democrație. În respectarea lucrurilor sfinte, nu pun o cântăreața sa se ocupe de celebrarea unui mare sculptor național.

  2. Hoppa,. iase cuiul din sac..Ceea ce deranjează de fapt și Ungaria și pentru care Orban Viktor este mereu luat la trei păzește este tocmai acest lucru,. UE vre să impună statelor ce și cum să facă.. Vor de fapt ceea ce au declarat, statele unite ale europei, dar nu prin parteneriat ci prin dictatură,.Prin impunerea măsurilor gen șoroșiste.. Insă tocmai acet lucru nu place englezului, nu place maghiarului, nu place lui salvini sau președintelui ceh,.. personaje politice condamnate permanent in presa ”liberală” europeană.

  3. Ce-i aia ‘idepedenta’? Noi,lumbricoides dextrogires daco-getorum avem MCV ,Comisie de la Venetia si pictoriale ocazionale cu El Greco ,drept pentru care ne simtim execelent in mediul de cultura din latrina! Cert, pozitia Londrei este dictata de la Pekin !

  4. … poate nu stiai dar jigodiile de la Bruxelles prin cozile lor de topor din Italia l-au inculpat pe Matteo Salvini de „sechestrare de persoane” (!!!) pentru ca nu a permis zecilor de mii de migranti, ADUSI cu vase pe Mediterana, „debarcarea in Italia” !!

  5. Perfect! E tara lor si doar ei stiu ce au de facut! Fiecare tara are dreptul de a hotara si alege ce e mai bun si bine pentru propria natiune!

  6. odata mi s-a spus ca am ochi de englez, dupa culoare, poate va sunt asemenea, m-as simti onorat sa fiu din neamul vostru…

  7. Astept ziua in care sandramaua marxista denumita in cel mai fals mod Uniunea Europeana se va duce la groapa. Acest superstat centralizat, birocratizat si marxist este o mizerie identica cu Uniunea Sovietica

  8. Felicitari,Marea Britanie si-a cucerit independenta ;salutam primirea la ONU a noului stat aparut pe harta lumii!Pe cand Republica Gibraltar,pe cand Irlanda de Nord eliberata de sub ocupantul englez,pe cand Insulele Malvine curatate de colonialistii englezi??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.