Majoritatea membrilor CExN al PSD nu susțin remanierea

Majoritatea membrilor Comitetului Executiv Național care au luat cuvântul s-au pronunțat împotriva demisiilor Rovanei Plumb, Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc și Ilan Laufer, cerute de către premierul Mihai Tudose, au declarat pentru Mediafax surse social-democrate.

În dezbaterile din CExN al PSD privind remanierea, cei care au luat cuvântul în ședință s-au pronunțat, în majoritatea lor, împotriva acceptării de către partid a demisiilor celor patru miniștri pe care primul-ministru Mihai Tudose vrea să-i înlocuiască.

La ora transmiterii acestei știri, ședința Comitetului Executiv a fost întreruptă de o scurtă pauză, urmând ca ședința să fie reluată pentru concluzii și pentru votul propriu-zis privind acceptarea sau nu a demisiilor.

Anterior, miniștrii Rovana Plumb, Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc și Ilan Laufer își anunțaseră disponibilitatea de a renunța la posturile guvernamentale dacă membrii Comitetului Executiv Național al PSD le solicită acest lucru.

Ei erau vizați de proiectul de remaniere al premierului Mihai Tudose, ultimul de pe lista cu remaniabili a lui Tudose fiind ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, însă acesta este membru ALDE și beneficiază de susținerea partidului, reconfirmată joi de către președintele Călin Popescu-Tăriceanu.

Despre (R.C.) Articolele 3799
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*