Manda: Comisia consideră că George Maior a mințit 

Președintele Comisiei pentru controlul activității SRI Claudiu Manda a anunțat, joi, că  fostul șef al SRI, George Maior, va fi  invitat de urgență din nou la audiere, precizând că acesta a mințit.

Maior este chemat să dea explicații cu privire la relația sa cu fostul șef al ANI, Horia Georgescu.

„Audierea domnului Georgescu a venit ca urmare a afirmațiilor făcute în spațiul public de dl Georgescu, după audierea domnului Maior. Primul subiect a fost legat de relația domnului Maior cu domnul Horia Georgescu. În prima audiere, domnul Georgescu ne spunea că a avut o relație foarte apropiată, îl considera chiar prieten, iar domnul Maior ne-a spus că îl cunoștea vag. După ce am discutat astăzi cu domnul Horia Georgescu considerăm că domnul Maior ne-a mințit. Credem că sunt destul de multe lucruri pe care ar trebui să le discutăm în continuare cu domnul Maior. Cred că săptămâna viitoare sau, mă rog, astăzi după ședință o să-i scriem o adresă domnului Maior ca să-l invităm urgent la Comisie pentru a discuta și a avea opinia domniei sale în contextul noilor lucruri spuse la Comisie de către domnul Horia Georgescu. N-are cum să se cunoască vag persoane care s-au întâlnit la sediul SRI, la sediul ANI, la restaurant sau la domnul Horia Georgescu acasă. Domnul Horia Georgescu ne-a spus aceste lucruri și ne-a adus și probe în acest sens”, a declarat Manda, după audierea joi a fostului șef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu.

Întrebat care ar fi proba prezentată de Horia Georgescu care să ateste că fostul șef al SRI, George Maior, minte, Claudiu Manda a răspuns: „În acest moment prima referire de la care am plecat, inclusiv referirea în spațiul public a domnului Horia Georgescu, a fost că că îl cunoștea vag. Noi considerăm sau eu consider, nu este încă în acest moment n-am supus încă la vot o decizie, dar toate lumea a înțeles din discuție aceasta că nu poți să spui despre cineva pe care îl cunoști vag că te duci acasă la persoana respectivă să discuți. Georgescu a adus o serie de materiale, sms-uri care arată când se întâlneau, unde se întâlneau și lucruri de genul acesta.”

Pe 27 februarie, George Maior, fost şef al SRI şi actual ambasador în SUA, a declarat,marţi, după o audiere de şase ore în Comisia de Control al SRI, că a răspuns tuturor întrebărilor şi că unele au făcut referire la relaţia SRI-Justiţie.

„A fost o discuţie interesată, detaliată, cu mesaj general. Reiterez ideea privind legalitatea faptelor şi felul în care s-a transformat Serviciul într-o insituţie puternică a statului român şi faptul că mi-am îndeplinit mandatul. Au fost întrebări legate de relaţia Serviciului cu Justiţia, dacă anticorupţia este o problemă de securitate naţională, aşa cum a fost definită de CSAT, de întâlnirile cu membri ai Guvernului şi oameni politici, de oameni care au venit la comisie în legătură cu presa”, a declarat, marţi, George Maior.

Acesta a spus că orice altă problemă suplimentară va fi clarificată. Maior, fost şef al SRI, a fost audiat mai bine de şase ore în faţa comisiei de control SRI, dar a refuzat să răspundă vreunei întrebări a jurnaliştilor.

Numele lui George Maior a fost invocat în mod repetat de către cei audiaţi în Comisia de Control al SRI cu privire la faptul că acesta avea cunoştinţă de implicarea în toate structurile ale serviciului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Corect … , cănd o să auzim un verdict și despre suferindul Coldea … !?

    • „Orice mincinos este un talhar”. EXACT! Si cum TOTI psd-istii sint niste mincinosi…

  2. Maior ar trebui sa ii dea in judecata si pe Georgescu si pe Manda pentru defaimare. Scrie in articol ca Manda insusi a recunoscut raspunzand unui jurnalist ca nu are nicio proba ca Maior a mintit, decat ceea ce i-a spus Georgescu. Judecatorii nu dau sentinte pe baza de delaratii, ci pe baza de martori si probe, altfel oricine poate inventa povesti despre oricine. Manda, incompetentul cocosat sub palaria prea mare de sef al comisiei SRI pe care i-au pus-o fortat vloguta si daddy este motivul principal pentru care aceasta comisie este una si mai proasta decat cea pentru alegerile din 2009 si va sfarsi intr-un ridicol si mai mare! Romanii nu vor afla nimic din ceea ce nu stiau.

    • Vai baiat de mingi ale ochilor ….albastri, ia de vezi ce ganduri securiste ai tu!!! Pai tocmai ce spunea Manda – cam docil individul si prea slab in intrebari si concluzii – cum a adus Georgescu probe in comisie, din care rezulta adevarul spuselor lui Georgescu. Ala … securistul maior, mare scriitor al copertilor unor carti , este – parerea mea – omul kgb-istillor de azi, vopsit precum cioara… de a ajuns – ia de vezi – sa ne reprezinte tocmai prin state. Iohanis pe unde o fi ?

  3. Manda Blondu e frustrat!Are sarcina sa stea cu dintii infipti in tuhasul lui Maior,care si-a permis sa descrie scena cu balconul,Julieta ,porcul taiat si Romeo,asta Romica Dragnea ,servind la masa !Asa ceva nu se iarta ,Trupa lui Fernando de la Teleorman e si razbunatoare,niste tarani!ma uit la Manda, ce bine ii statea lui cu gastele la garla….

  4. Ce inseamna…considera ? Comisia CONSTATA…. In plus toate vorbele lui Ghita din ultima vreme nu fac altceva decat sa protejeze pe Ponta cu nasicul lui de sri Maior.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.