Congres PSD la începutul lui iulie pentru candidatul la prezidenţiale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, după şedinţa conducerii PSD de la Braşov, că, la începutul lunii iulie, formaţiunea va avea un congres desemnare a candidatului la preşedinţia României şi că varianta candidaturii lui Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment.

„La începutul lunii iulie, Partidul Social Democrat va avea un congres de desemnare a candidatului la preşedinţie. Întotdeauna sunt mai multe variante. Important este ca eu şi colegii mei să luăm decizia cea mai bună (…). Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment. Şi nici eu, personal, n-am avut o discuţie de câţiva ani cu domnul Mircea Geoană pentru o astfel de eventualitate (…). Eu cred, în primul rând, ar trebui să am o discuţie cu domnul Mircea Geoană şi nu eu, eu împreună cu colegii mei”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a spus că în politică trebuie să se ţină cont de realităţi, de dorinţele electoratului şi că, dacă se uită la profilul celor care au câştigat alegerile în acest moment, nu vede „profilul trecutului”.

„Haideţi să înţelegem din votul românilor ceva. În primul rând, faptul că Partidul Social Democrat s-a impus în zona urbană, cu adevărat în zona urbanului mijlociu, dar în zone, de exemplu, cum e Baia Mare, unde nu a mai câştigat niciodată, este un semn transmis de români. Mai există un semn transmis de români că mă uit la Simonis, mă uit la domnul Şoldan, văd candidaţi tineri, mă uit la Rareş, la domnul Nanu, uitaţi-vă la noul primar de la Deva (…). Încerc să explic că lumea se schimbă, avem un milion de tineri care au venit pentru prima oară la vot sau au avut această posibilitate. Vom vedea câţi dintre ei au fost la vot şi eu nu rămân prizonierul unui cerc. În politică, trebuie să vezi realităţi, trebuie să vezi schimbările şi dorinţele electoratului. Atunci cu certitudine vei câştiga alegeri. Dacă mă uit la tot profilul celor care au câştigat în acest moment, nu văd profilul trecutului, dimpotrivă”, a subliniat Ciolacu.

El a afirmat că s-a făcut o analiză în cadrul formaţiunii şi că, dacă nu se va ţine cont de rezultatul acesteia, se va întâmpla ca la ultimele rânduri de alegeri prezidenţiale.

„Noi, astăzi, am fost statutari în cadrul unui Consiliu Politic Naţional. Conform statutului, această decizie se ia în cadrul acestui for politic statutar. Partidul Social Democrat a luat azi o decizie într-un for statutar. (…) Partidul Social Democrat, mai ales după ce a câştigat alegerile şi nu numai asta, şi după 20 de ani de un preşedinte de dreapta şi ştim foarte bine tot acest circuit, va avea candidat propriu. Vom lua o decizie rapid (…). Înseamnă că Partidul Social Democrat are o strategie şi doreşte să ia o decizie rapidă şi cu certitudine n-o să se mai întâmple ce s-a întâmplat cu candidatul pentru Primăria Generală a Capitalei”, a mai arătat Marcel Ciolacu.

 Ciolacu a insistat vineri că alegerile pentru funcţia de preşedinte al ţării sunt în luna septembrie, aşa cum s-a hotărât în coaliţie.

„Eu am anunțat foarte clar că în luna decembrie nu voi candida din partea PSD. Eu am spus unele variante și am exclus varianta ca PSD să nu aibă candidat la prezidențiale. PSD are o strategie și dorește să ia o decizie rapidă. Cu certitudine nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat cu candidatul la primăria București”, a explicat Ciolacu.

 

Binomul Firea – Paul Stănescu îl împinge pe Ciolacu la prezidenţiale

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

13 Comentarii

 1. „nu va candida la funcţia de preşedinte, din partea PSD”

  Candideaza din partea AUR ?

 2. Despre Geoana a zis ca are experienta, a mai fost presedinte pentru cateva ore, hahaha !

 3. Daca Ciolacu Nu Candidează la Functia de Presedinte este Posibil ca Mai Mult Probabil ca Ciuca sa fie Viitor Presedinte al României ! Al Votează si Diaspora din Partea Sustinatorilor PNL !

 4. Nu mai pot,nu mai suport! Gherman ,care s-a săturat de Romania, nu mai are nimic de spus,e mai tare Banciu cu Africa Neagra! Sa auzim de bine cu Macrou,la bidou!

 5. Probabil seteseul ( niste securici de acolo) l-au informat, probabil, ca zaambasi nu l-a pus pe softul dominion, nici macar ca iepure in alegeri( cum a fost firea pentru nicusorul vandut!), asa ca tuciuriul din buzau a dat un pas inapoi, dupa ce ne-a anuntat ca VREA ( nu cum MINTE acum!) sa fie presedinte(!!!) al coloniei PS Dupa dulapul de sighii, care a parazitat functia de presedinte 8 ani,zaambasi s-a gandin ca un prostanac ar fi cel mai nimerit sa ii urmeze! S-a prins magraunul-care nu e atat de prost ca alesul!

 6. PCR-ul face mimă, că nu știe, că n-au discutat . Păpușarii de la Washington au decis : Geoană (aka Mihaela dragostea mea aka Pro stă nacu’ va fi preș) deoarece e școlit/acoperit de SUA ,iar Covrigarul de BZ va fi prim ministru pentru a facilita controlul coloniei la nivel legislativ . Labăralii nu vor conta …

 7. Cine-l voteaza pe Geoana, candidatul lui Antonel Mugurash oROGulezculapte ? Nu poti falsifica peste 6 milioane de voturi, oricat de mica ai pensia in cap.

 8. Nu castiga PSD la Prezideniale ! Asha cum Gabriela Firea Nu a Castigat Primăria Capitalei ! Partidele de Dreapta vor face Aliantze si va Casiga Prezidenialele Nicolae Ciuca ! La Aliante sunt PNL PMP si Alte Partide de Dreapta !

 9. ETNIA CONTEAZă???SIMONIS, CIOLACU, ARAFAT, CLOTILDE,frietz, etc cu un vot mai mult ca OLGUTA VASILESCU, TITUS CORLATEAN,

 10. Inainte de a a avea pretentia sa candideze la prezidentiale ,poporul roman ar dorii sa stie exact ce studii incepind cu liceul si terminind cu facultatile are are domnul Ciolacu.Ce exista in autobiografia domnului Ciolacu este foarte inexact si au fost omise foarte multe detalii.O autobiografie foarte superficiala .Atunci cind vrea cineva o functie atit de mare si poporul trebuie sa fie foarte bine informat ,despre candidatul respectiv si nu atit de superficial .

 11. CU ciolacu s-a pus in miscare scenariul Firea, dupa care urmeaza destituire si vine pres la PSD podul cel Betiv de la Braila
  Oricum Ciolacu nu poate fi presul Romaniei,are lipsa cateva elemente

 12. „PMP si Alte Partide de Dreapta”

  Astia sunt 3 betivi cu dreapta: Tomac, Orban, Citu ! Cu astia si cu 2,3 milioane numarate recent faci peste 6 milioane de voturi ? Doar treci in turul 2. Ciuca nu stie nici sa socoteasca, aritmetica.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.