”Marea Britanie trebuie să impună câteva condiții în procesul despărțirii de UE”

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a afirmat, sâmbătă, că Brexit-ul va fi un lucru bun pentru Marea Britanie, adăugând că Guvernul de la Londra trebuie să impună câteva condiții în procesul despărțirii de Blocul comunitar, informează BBC News.
Într-un interviu acordat pentru The Sun înaintea unui congres al Partidului Conservator, Johnson a afirmat că va fi nevoie de o perioadă de tranziție după ce Marea Britanie părăsește UE care nu ar trebui să dureze mai mult de doi ani. El a precizat că în această perioadă de tranziție Marea Britanie nu ar trebui să se supună normelor europene.
În intervenția de sâmbătă, ministrul de Externe al Marii Britanii a afirmat că există patru condiții pentru Brexit. El a precizat că perioada de tranziție ar trebui să fie de maximum doi ani, că Marea Britanie nu va trebui să se supună normelor comunitare în acea perioadă, că Londra nu va trebui să suporte costuri pentru accesul la piața unică după perioada de tranziție și că Marea Britanie nu trebuie să se supună legislației UE pentru a avea acces la piața unică.
”Aspectul crucial pe care vreau să-l subliniez este că Brexit va fi un lucru mare și că trebuie să credem în noi și să credem că ne putem atinge obiectivele”, a adăugat Johnson.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.