Marele Mut transformat în Marele Invizibil

Motto: „Prostul are un mare avantaj în fața omului cu bun simț; este întotdeauna mulțumit de sine însuși.”

Napoleon Bonaparte

Dintre toți candidații care se vor înghesui la toamnă să ceară votul românilor pentru a se putea așeza în fotoliul prezidențial de la Cotroceni, unul singur ar trebui descalificat din start în opțiunile electoratului: Klaus Iohannis. Cel care, în disperarea lui de a mai prinde încă un mandat de Președinte a dat „Crucea de Fier” pe șapca lui Trump. Motivul este simplu, înscris în Constituție ca un fel de „fișă a postului” pe care însă Iohannis stă cu picioarele, deci nu are cum să o citească:

„(1) Președintele României reprezintă statul român și este garantul independenței naționale, al unității și al integrității teritoriale a țării.

(2) Președintele României veghează la respectarea Constituției României și la buna funcționare a autorităților publice. În acest scop, Președintele exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate.”

Concret, Președintele României este primul diplomat al țării, comandantul supreme al forțelor armate și mediatorul cel mai îndreptățit să aplaneze conflictele dintre stat și societate sau dintre forțele politice.

În acești ultimi 15 ani, am avut adesea motive să mă simt rușinat de cei care reprezentau România. Traian Băsescu, mic, pocit și vulgar, se simțea în inferioritate. Evita reuniunile internaționale unde era complexat și din acest motiv se ținea de o parte, subliniind parcă, la propriu, poziția periferică a României. A venit Klaus Iohannis și lucrurile nu s-au îndreptat, fiindcă, deși de la înălțimea-i corpolentă președintele arunca priviri un jur cu un rictus de autosuficiență pe buze, în relațiile cu străinătatea, s-a comportat ca un lacheu. Dar niciodată nu m-am simțit mai umilit ca acum, după ultima poznă a ocupantului palatului Cotroceni: s-a prezentat în fața președintelui Donald Trump însoțit doar de gașca lui de consilieri și de expiratul „ambasador ” George Maior, care se ascunde de justiția românească la Washington, ca un laș. Iohannis l-a privat pe Trump de plăcerea negocierii, dovedind încă o dată că este gata să dea totul chiar fără să i se ceară ceva.

Primul moment penibil a fost descinderea de la Casa Albă. Telespectatorii români l-au văzut pe Donald Trump așteptând pe peron. Au văzut mașina blindată, „Monstrul”, pusă la dispoziție de Serviciul Secret american, arborând însă drapelul tricolor, oprindu-se în fața covorului și au văzut un militar deschizând portiera. Dar dinăuntru a coborât Nimeni! Marele Mut devenise Marele Invizibil! Abia după ce s-a îndepărtat automobilul am apucat să-l zărim pe președintele american împingând de la spate un individ… Nu tu poză, nu tu schimb de amabilități în fața presei, nimic! Evident Trump se grăbea să termine întâlnirea, având alte treburi mai importante de rezolvat…

Apoi a fost fotografia cu cele două „delegații” la masa „negocierilor”. Fotografia în care Iohannis își înfunda pe cap șapca primită de la Trump, în timp ce George Maior se îndoia de râs la propriu. Inscripția „Make Romania Great Again” i se părea o glumă bună probabil. Cu atât mai mult cu cât, dacă ar fi să aplicăm sloganul așa cum l-a lansat Trump acum patru ani, pentru ca România să redevină măreață, ar trebui să fie pe primul loc în preocupările celor doi, Iohannis și Maior. Președintele țării și ambasadorul care ne reprezintă ar trebui să țină cont in primul rând de interesele României în tot ceea ce intreprind: „Romania First!” Ei au acceptat toate pretențiile americanilor și, la sfârșit, cei doi expirați, Maior și Klemm, au semnat foaia de drum intitulată Memorandum și l-au trimis pe Marele Mut acasă, unde acesta s-a lăsat lăudat de Marele Lătrău al PNL, Rareș Bogdan, de care s-ar rușina până și Cațavencu.

Să ne amintim alți doi președinți români în relația cu Statele Unite. Emil Constantinescu l-a avut oaspete la București, în 1997, pe Bill Clinton, iar „comunistul” Ion Iliescu îl primea pe George W. Bush, care îi vorbea de curcubee și poduri spre Rusia. A venit la Cotroceni „liberalul”, pro-felație Traian Băsescu și nimeni nu l-a mai băgat în seamă. Cum fostul președinte a citit în viața lui numai „Levantul” lui Cărtărescu și nici pe acela nu l-a terminat, nu avea cum să știe ce spunea Napoleon Bonaparte: „Dacă vrei să ai succes în lume, promite totul, dar nu oferi nimic.” România nu mai contează în ochii Occidentului, pentru că îi oferă orice înainte să i se ceară ceva. Băsescu a acceptat instalarea scutului de la Deveselu pe vremea când chiar și Polonia era împotrivă… Și ce mare brânză a obținut? Păi, nimic! În plus, actualul președinte, Klaus Iohannis a fost chemat la ordin la Washington: să mai cumpere niște arme, să mai trimită niște soldați să moară în Irak, Afganistan și în alte „teatre de război” de pe unde se mai retrag americanii… Ba Iohannis a licitat în plus, fiind gata să găzduiască mai multe trupe americane și, eventual, ceva rachete nucleare aduse de la turci. Iohannis, ca și Băsescu, nu ezită să provoace Rusia cu care nu pot fi în relații de bună vecinătate și caută aliați puternici ca să ne apere de ea. Aveam nevoie oare ca Rusia să ne fie dușman? Aveam nevoie să ne transformăm în țintă?

Cum poate să-și imagineze Klaus Iohannis că ar fi „alesul Americii lui Trump” când a împroprietărit Forumul Democrat al Germanilor cu patrimoniul furat de sași de la evrei în timpul războiului, profitând de protecția celei care a fost până de curând Heil… Merkel? Sau când s-a opus mutării ambasadei României din Israel la Ierusalim? Nici până azi nu a numit un ambasador măcar la Telaviv! Probabil că ascultă de niște consilieri pentru care diplomația e tot una cu fățărnicia…

După performanța jalnică de la Washington, Dulapul Săsesc, în loc să se ascundă într-o gaură de șarpe, va cere din nou voturile românilor. Zilele acestea se lăuda în fața diplomaților cu marile lui realizări în politica externă. Făcea un soi de inventar al plimbărilor prin străinătățuri și al oaspeților pe care i-a primit la Cotroceni. Se lăuda cu Summitul de la Sibiu unde — ce surpriză! — a mai promis o dată stăpânilor de la Bruxelles că România este fericită ca membru de rangul doi în Uniunea Europeană, care nu are nevoie să se reformeze, fiindcă noi ne-am obișnuit să ni se comande încă de pe vremea altei Uniuni… În fond, după Marea Îmbulzeală din decembrie 1989, noi nu am schimbat decât punctele cardinale…

Mă îndoiesc că Iohannis va reuși să obțină încă un mandat de moțăit la Cotroceni, deși totul e posibil, deoarece românii se mulțumesc să fie slugi umile pe continent și rămân cu o singură spaimă: că, din cauza guvernanților, s-ar putea să piardă „privilegiul” de a face muncile grele prin țările din Occident. N-a spus ea, Opoziția, că dacă taxăm multinaționalele sau băncile, dacă mărim redevențele și nu aplicăm tot ce ne pretind GRECO, MECO, SCHMEKO și alte mecanisme de control, ne scoate PSD-ul din Europa? Românii ar fi gata să se lase conduși direct de Bruxelles numai să scape de hoți! Poate ne numește direct Comisia un guvernator și economisim banii pentru organizarea alegerilor! Dar pe cine? Candidați gata să promită orice ar fi atât de mulți!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 34
Eugen Mihaescu 67 Articole
Author

70 de Comentarii

 1. Am incetat de mult sa ma mai mir ca Joiann este considerat „alesul romanilor” si „presedintele tuturor romanilor”. Acest personaj e omul lui merkea si vorbeste doar in numele ei si al interesului deutchland& ostreich, mai nou si al lui viktor orban pt. ca firmele germane de la el au nevoie de petrolul care vine atat prin teava lui putin cat si de la exxon din Marea Neagra iar romanii trebuie sa fie doar buni platnici, aprobatori de immigrationen kuoten, cobai de seruri si vaccinuri, producatori de organe, fetite si copii, consumatori de deseurile multinationalelor si slugi. Deocamdata doar atat.

 2. Al nostru pres. de nota zero , s-a comportat ca un copil subdezvoltat , bucuros ca a primit o sapca de la stapan , (sigur cam scumpa) care de alfel nu da doi bani pe el .Ce , parca l-a durut gura sa-l abureasca si sa-i zica ca-i talentat (n-am mai auzit pana acum de pres. talentat!) , doar d-aia l-a chemat la ordin , asa , hodoronc-tronc . Exact ca la indieni , mai de dedemult ! Mare ghinion mai avem noi , romanii !

 3. O radiografie axacta care ne arata cum stam si pe ce picior dansam, ca rezultat al unei conduceri incompetente la mai toate nivelurile. Partea grava este ca nu numai cei care ies in fata – conducatorii – sunt din categoria ca tai lemne pe ei, dar cam din aceeasi categorie sunt si „eminentele cenusii” aflate in spatele acestora.

  • Este mai mult decat o radiografie. Este o analiza perfecta al carui continut trebuie sa ne sperie nu ca inscris ci ca realitate obiectiva. Ii felicit pe toti cei care au revelatie si conexeaza evenimente din puncte si nomente diferite. Excelente conexiuni in acest articol!!!! Romania trezestete!!!! Nu in sensul acelor rapperi ci in sens primordial.

 4. Motto: „Prostul are un mare avantaj în fața omului cu bun simț; este întotdeauna mulțumit de sine însuși si niciodata de cei de langa el”
  Superg articol, superbga radiografie a unui practicant, total, a maximei lui Napoleon. As completa si eu cu cateva ganduri.
  ” Cand prostul joaca tenis, întotdeauna cel aflat de cealalata parte a fileului este dusman si nu adversar.
  „ Când eşti mort, nu simţi nimic, suferă doar cei din jurul tău.
  Când eşti prost, este la fel.”
  „Sasul este ori foarte destept, ori foarte inalt.”
  „Intrebat ce parere are despre minele antitanc, johannis a raspuns: Dacă sunt rentabile, sa se continue exploatarea. Daca nu sunt rentabile , sa se închida iar muncitorii sa fie trimis in șomaj sa primeasca salarii compensatorii.”
  „ Întotdeauna, mintea scurta e asortata cu fusta scurta.”
  Dupa incidentul cu paltonul de pe aeroportul din Paris, Johannis a fost întrebat de catre un reporte: „ Domnule presedinte, ce parere aveti despre Platon?” Presedintele a privit ironic spre reporte si a raspuns „ Poate vrei sa întrebi ce parere am despre palton?
  ” Nu te pune cu prostul. Are mintea odihnita.”

 5. Cotidianul si-a facut o marota in a critica oricum pe KJW. Dar probabil ca Iliescu a fost mai
  bun,Constantinescu, ca si Basescu. Un presedinte care sa multumeasca pe toti nu exista. In schimb ar trebui sa evaluati ce au facut guvernele si parlamentele pt tara. Ca ei dau legile si hotarasc cum merge economia si infrastructura, nu presedintele.

 6. Motto : ” Prost nu e cel ce nu intelege unele lucruri , ci acela care le intelege pe toate pe dos ” -Nicolae Iorga . Noroc cu scuza lui Napoleon Bonaparte : ” In politica prostia nu e un handicap „. A inceput campania de denigrare , sunt vizati alti ” rinoceri ” . ” Cu totii imbatranim . Este o lege a firii . Depinde insa cum . Cateodata , cand intru in lift , tresar surprins de imaginea reflectata in oglinda si ma intreb : cand s-a urcat mosul asta cu mine ?”. Da , „asa cum demimondenele , cand isi pierd nurii , ajung niste acrituri , asa se transforma unii in muraturi carcotase , care improsca ( la propriu ) venin, niste rinoceri ridicoli si nefrecventabili ” . Da , pare interesant pentru unii sa reprezinte Romania la sediul U.E din perspectiva extremei drepte ( ITS ). Florin Zamfirescu a fost coleg de armata cu Vadim , v-ati intalnit in ultimul timp ? Da , ” sunt nume ce nu mai trebuiesc rostite , ca al demonului care sperie vitele , acreste laptele si face gravidele sa lepede „! Da , prostia ar putea contribui la progresul societatii numai daca devine impozabila !

 7. cel mai slab presedinte de la Emil Constantinescu pana astazi …i se spune planta de la Cotroceni

 8. Foarte buna radiografie a Mamelucului.Din pacate sunt inca multi idioti care-l voteaza…inca nu s-au trezit Reptilieni ca Lili, Zweinstein, Golum si alti cretini care or sa inceapa iar cu Dracnia si alte lozinci…atat pricep ei!

 9. Nu a aparut postacul Lili! Nimic, un guitz mic, un semn de parete de la Lili , lipsă totala! Deocamdata, inca nu a primit ok ul de la securiști. Inca nu sunt siguri dacă le convine sau nu efectul articolului dar pana mai incolo apare si Lili Spaimă!

 10. Adevarat, trist, revoltator, dar inutil – acest articol nu-i citit de cei, in solda, ce pun din greu umarul la distrugerea oricarei pretentii de tara si oricarei empatii sociale, iar cei ce-l citesc, de si inteleg, sunt incolonati in spatele uor paiate („lider”) cu pretentii de politicieni (niciodata patrioti, niciodata cu gandul la sunt in stare sa faca pentru aceasta tara si popor, ci doar la conturi familiei / pusculita clanului si intimile ghidusii departe de ochii lumii /familiei), ce-si traiesc existenta intr-o autosuficienta egala semizeilor Olimpului.

 11. Pastila de emetiral

  Sunt multe reacțiile și gândurile ce se nasc după uluitoare probă de nesimțire a Plăvannului marcoman. Care mai degrabă pare a fi având ascendent istoric în triburile germanice ale vandalilor decât ale marcomanilor.
  În fine, trecând peste detaliile particulare, emoționale ale momentului, se conturează definitiv câteva key interpretative:

  a) Boul Vandal ESTE în campanie electorală. Cu certitudine. Doar așa se justifică grația de Minotaur turbac cu care a jucat în copite îndatorirea de veghetor și mediator al mersului trebilor Cetății. Dacă la apariția sa televizată anterioară l-a luat botul pe dinainte și s-a turnat că STS-ul și milioanele de botsi deja îi conferă siguranța celui de-al doilea mandat („după alegeri voi strânge o nouă majoritate”), de data aceasta singurul mesaj semnificativ din răgetele mitraliate în scrâșnet fricativ, consonantic-bavarez este mesajul electoral care certifică frauda blockstarturilor electorale: „… dragi români, contez pe votul vostru, fiindcă doar împreună putem să construim România normală”.
  ATÂT și nimic mai mult e keya care argumentează acțiunile și mai inacțiunile neo-nazistului vandal: interesul propriu vizibil, al satisfacerii unui al doilea cincinal de plajă în florida și schi în Alpi. Alături de interesul patrimonial gregar al Puturosului neo-nazist se pot prezuma interesele oculte ale corporatiștilor din industriile energetice, producătoare de armament, din varii domenii economico-financiare sau interesele strategice și politice ale unor Puteri străine aparent prietene dar în fapt ostile României.

 12. b) a doua keye pe care a etalat-o Plăvannul „animus captivus” este cea care conferă definitiv Koloniei Penitenciare și Experimentale statutul de mediocrație și nulocrație: mediocrație însemnând dictatura mediocrităților, nulocrație – invazia nulităților, ambele uzurpând până la eliminare rolul cutumiar al meritocrației.
  Căci… în momentul în care refuzi la numire un magistrat întru diriguirea trebilor interne ale magistraturii, deja suntem într-o zonă a grotescului și absurdului față de care Kafka sau Rabelais sunt doar mici scârțangii pe hârtie.
  Fără a mai pomeni că magistratul refuzat și umilit la modul direct este unul dintre cei mai stimați și apreciați magistrați români, cu o carieră impecabilă, cu o probitate indubitabilă, cu o charismă excepțională dublată de o inteligență superioară.
  Nu! Lăsăm deoparte aceste atuuri particulare ale candidatului respins și ne cantonăm analitic pe fractura produsă de neo-nazistul vandal: În Rröemenika Magistratul NU E BUN la diriguirea trebilor Justiției. Probabil o fi bun la vândut pătrunjel în Piața Obor, (lângă precupețele admiratoare ale Zeiței Nefütiti). Urmând firul aceleiași logici bolnave, înseamnă că dascălul nu e potrivit la catedră, medicul nu e potrivit în sala de operație, șoferul nu e potrivit în cabina autocamionului și fermierul nu are ce căuta pe câmp.
  PRIN INCREDIBILA INFAMIE COMISĂ, Întâiul BOULEAN PUTUROS al Koloniei a consfințit statutul de MEDIOCRAȚIE și NULOCRAȚIE al deșucheatei construcții statale denumită Kolonia Rröemenika!

 13. Magistratul care, vorba unui ilustru lătrău hastag, are o căruță de studii în disciplina juridică, are o basculantă de examene susținute, are câteva vagoane de spețe soluționate, vine de la opinca meseriei (jude de scaun) știe în detaliu mecanismul de funcționare a sistemului, cu toate scârțâielile și poticnelile lui – NU E BUN LA MINISTERIATUL JUSTIȚIEI.
  Rămâi stupefiat și wordless când realizezi adevărata dimensiune a neghiobiei comise de vandalul nazi!
  Ș-atunci, involuntar, realizând faptul că meritocrația este o noțiune utopică în Kolonie și un dezavantaj personal al oricărui profesionist dedicat meseriei sale, nu poți să nu deviezi către presupuneri logice situate în zona mediocrației sau a nulocrației: după logica frântă a copitatei prezidențiale, oare cine o fi bun la diriguirea trebilor în Templul Temidei? Vreun mititel politruc rezultat din ilustrele generații de chelneri, șoferi, valutiști, bișnițari, cu studiile liceale echivalate prin Lege, cu facultatea absolvită la vreo urdoare academică în dimineața unei zile de joi, cu masterul la kakademia SRI obținut în după-amiaza aceleiași zile și cu doftoratul la vreo urdoare de studii politice, obținut în aceeași seară a zilei de joi, la apelul de noapte al bocancilor?
  CINE PLM (Doamne, iartă!) o fi bun la portofoliul Justiției DACĂ NU UN MAGISTRAT VENIT DE PE SCAUNUL DE JUDE?
  O fi nimerit poate vreo chelneriță, vreo coafeză, vrei țesătoare, sau vreo .. folcloristă care ulterior a excelat în meșteșugul tocirii genunchilor? Genunchii tociți sunt singurul portofoliu valid întru nominalizarea într-o funcție ministerială?

 14. Ar mai fi ele multe de analizat dar parcă slovele se ascund de sine însele și e greu de descris imensa senzație de greață ce te cuprinde începând cu seara zilei de ieri 29 august 2019, ora 18.01. (de la 18.00 la 18.01 intonându-se „Klaus Wessel Lied” imnul de stat al Koloniei Penitenciare și Experimentale Rröemenika).
  Vaaai ce greață mi-e, chit că nu sunt eu implicat în chestiune. Oare Nils Holgersson cum s-o simți, după proba de mitocănie și neam-prostie ce i-a servito Minotaurul Vandal?

 15. Erată:
  Minotaurul turbat
  acțiunile și mai ales inacțiunile
  cincinal de plajă în Florida
  zilei de ieri 28 august

  nota: „animus captivus” – minte captivă, sintagmă similară „penis captivus”

 16. Zilele acestea s-a afirmat: „Germania are probleme economice, sunt ingrijorati ca va intra in recesiune.” In aceste conditii, cand Marile economii fac pasi mici si sunt pe punctul de a se impiedica, cum credeti ca vor accepta ca „micutii” sa zburde cu o crestere de 3-5%? Iohannis este cel mai BUN „Cal troian” pentru interesele teutone, nici Franta nu se mai jeneaza si ea are pionul ei in Troia, alimentand fiecare slabiciunile unor „intelepti”, francofoni/germanofoni. In acest context ignorantul, stilat cu gulerul alb zis patriot, va crede ca si Romania este in dezastru pt ca nu-i asa, literatii, si altii, ingineri si economisti nu cunosc calculul procentual, 3%PIB=7 miliarde$ sau 30 miliarde lei din 239 miliarde$ sau peste 1.000 de miliarde lei. UE ACEPTA UN DEFICIT DE 3% PIB. Cand ai crestere de 4-5% si ”pierzi” 3% ESTI PE PIERDERE SAU CASTIG? 5%-3%=2% AVEM DOI la SUTA PLUS in economie, dar toti nu vad, nu simt, nu inteleg. Asa a fost si cu Basescu a indus ideia dezastrului economic si a putut sa taia cat a vrut si induce criza, pt ca unii au crezut si mai cred. Dorinta de a ajunge la putere ii face sa forteze incetinirea economiei precum guv. Ciolos. Iohannis/Orban este capabil sa-i faca pe „destepti” sa creada ca este necesar distrugerea economiei, exodul fortei de munca. UE are deficit de oameni activi, este mai bine sa fie tot din UE decat din Orient, alte traditii. Un patriot va face tot posibilul sa-si ajute tara de origine, Germania, Ungaria, Grecia, Franta etc. Numai romanii au invata de ONOAREA de a fi SCLAVUL lui Traianus. Compexul de inferioritate/sentimentul de sluga sunt cauzele care distrug fundamentul Romaniei. Ei cer, vinovat este cel care accepta. Iohannis cel mai bun, ca tot neamtul cu aurul nazist din retrocedari catre grup.

 17. bascalie, mistocareala, hahaiala… la asta se pricepe cel mai bine romanul

  asa ca dnule Mihaescu sunteti in trend

  ne ofuscam ca nu ne baga in seama SUA , dar ne-am intrebat vreodata ce motive ar avea sa ne bage in seama

 18. „Monstrul”, pusă la dispoziție de Serviciul Secret american, arborând însă drapelul tricolor, din care a coborât Nimeni, poate nici n-a parasit peluza,Trump era poate mahmur si l-au adus pe Nimeni pe cai incognito tirisindu-l Trump dupa incenarea cu masina din spatele de unde a aparut Neprimit, Nimeni si Invizibil cum era !
  Ce onoruri putea sa-i dea acestei slugi chemate la apel, venita singura, insotit de 203 lachei printre care si consumatorul notoriu de alcool Maior, care pusese totul la cale? Niciunul ,a fost chemat sa semeneze ceea ce Klemma alt sarlatan-afacerist nedat plecat de la slanina romaneasca si Maiorica au denumit „memorandum”,ce se va vrea bagat sub nasul Guvernului si Parlamentului de trepadusii pro-americani.Trump si-a facut interesele cu clovnul cu sepcalia pe cap, ranjind prosteste cu maior prapadindu-se de ras ca i-au iesit cartile jegoase. Postura ridicola ce spune totul ce vine la palatul regal de la Cotroceni unde inaintasii crestini se zvarcolesc in mormant si mai cere „vot”,dupa ce a terfelit iremediabil pozitia tarii in „partenriatul strategic”si a vazut terra ce presedinte are o tara adusa de par si calcata in picioare dupa cum dicteaza altcineva decat tara insasi.Fisa postului citata in articol nu poate fi perceputa si aplicata de un Nimeni,un Invizibil,unul cu sepcuta straina pe cap,cu rol de Clovn.

 19. Nu mă dau de ceasul morții prea mult după temele religioase dar citesc presa locală de azi și-mi sare-n ochi titlul secțiunii tematice:
  Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul – SLUJITORUL DREPTĂȚII!

  Hmmmmm! Bizar!

 20. Bibicule Edelvax , ai instructiunile primite in plic si le expediezi la foc automat ? Leonida :” VEZI DUMNEATA CUM TRECE VREMEA CU VORBA …” Efimita (dregandu-si patul ): ” CUM LE SPUI DUMNEATA , SA TOT STAI S-ASCULTI ; CA DUMNEATA , BOBOCULE , MAI RAR CINEVA .” Le-ai nimerit ca nuca-n perete , te-ai umflat in pene si cu biata Garbovanca care nu stie cum sa-si retraga demisia din magistratura si o implora pe Savonea sa gaseasca scrisoarea pierduta netrimisa la Cotroceni . Daca traia Caragiale , te-ar fi studiat indelung , nu te scapa pentru zugravirea unui personaj hazliu pierde-vara prin publicatiile romanesti . Mai ploua cu carnati in tundra ?

 21. … Werner este praf si pulbere, dar daca iese in al doilea mandat, ce trebuie sa spunem, ce trebuie sa concluzionam?

 22. Fiindcă m-a scos din pepeni prostalanul din armia lui IED Goebbels, iacătă repostare a unei opinii din august 2018, referitoare la Scenariul de tip Congo_katanga. (apropos de Portofoliu de Pytihu se observa predicția cu un an înainte a iminentei intrări la brutărie a musteciosului deliormănean!

  Iacătă: 22 aug. 2018

  „ Mey bă’eț’, cucuieț’, și voi fete cucuiete, iaște sorocul potrivit pentru o nouă PROPHECYE. Premisă: Dzilele astea am disecat flöcul în 1/16-imi și am concluzionat că pe 10 august a fost o reiterare a motivului epic al incendierii Reichstagului. Motiv epic care, prin motivația subsidiară, se înscrie temei artistice a Bantustanului Babuinizat de tip „Congo-Katanga”, areal în voia sorții și a vântului, extrem de bogat în resurse de petrol, gaze, aur, diamante, wolfram, staniu, cobalt et ejusdem farinae – metale și nemetale rare sau nobile, de importanță strategică în industria aerospațială, IT, militară sau telecomunicații.

  Spolierea resurselor naturale ale acestor Bantustane Babuinizate ÎNTOTDEAUNA S-A REALIZAT ȘI SE REALIZEAZĂ după o scenografie standard, inspirată parcă din metoda simplistă și virulentă a Machidonului Imperator de a soluționa paradigma nodului gordian. Exact în aceeași notă metodologică se înscrie scenariul și mizanscena corporatistă, globalistă, de „Tăiere a cireșului cu drujba în vederea potolirii pohtei de fructe trufanda”.

 23. Adicătelea, pe înțelesul celor mai sărmani cu duhul, istoria recentă și chiar mai îndepărtată, abundă de episoade al căror mecanism cauzal este de o regularitate exasperantă: corporația, concernul, consorțiul etc. ce pohtește RESURSA ALTUIA (idem nevasta altuia, haina altuia, măgarul altuia…), NICIODATĂ NU NEGOCIAZĂ CU GUVERNUL ȚĂRII UNDE SE AFLĂ RESURSA NATURALĂ. Negociere care să se situeze pe principiile liberei legi a cererii și a ofertei, respectiv pe avantajul reciproc al partenerilor de afaceri.
  Nu!
  POHTITORUL CORPORATIST întotdeauna aplică metoda „CONGO-KATANGA” – face lobby pe lângă serviciile secrete din țara sa, pentru ca acestea să ia legătura cu serviciile secrete din țara targhet. Toate aceste structuri legale, semilegale sau de veritabilă criminalitate transfrontalieră, organizează în țara targhet o Coloană a V-a Diversionistă, coloană pe care o finanțează și o coordonează. Acest conglomerat de interese economice, financiare, militare, strategice, politice, ideologice face ca, ÎN MOD INVARIABIL, în țara targhet a mizanscenei Congo-Katanga, să se producă tulburări sociale și instabilitate politico-economică.
  Scopul intrinsec al dramaturgiei „Congo-Katanga” este INVARIABIL, răsturnarea formelor de guvernământ care sunt „ostile” mixului de interese anterior menționat.

 24. Acest tip de acțiune subversivă, diversionistă, ARE UN FINAL INVARIABIL: căderea guvernului, a premierului, a președintelui, a monarhului luat în reticulul Coaliției Diversioniștilor fără frontiere.
  De acest final nu au scăpat nici Saddam Hussein, nu a scăpat nici Muammar Ghaddafi, nu au scăpat nici liderii politici din țările lumii a III-a africane sau sud-americane.
  Abia la acest punct al disertației se poate enunța prophecya:

  DRAGNEA LIVIU, cetățean nativ deli-ormanului, în prezent bulibașă sezinar al întregului Partid al nătăfleților social-democrați VA INTRA LA PUȘCĂRIE, ÎN MOD NECONDIȚIONAT, INVARIABIL.
  AM ZIS!

  (și fuguța să mi-o trec din timp la Portofoliul de Pythiu – versat și competent chivuț-gâcitor)

 25. Orice Nimeni sta in varful gramezii sustinut de ticalosi, impostori, tradatori, lepadaturi, cinici fara mama si tata, imbecili, latrai de serviciu, lingustori libidinosi, profitori, ipocriti, orbi cu premeditare, etc. Este si cazul intepenitului profesoras Iohannis, care reia in practica invataturile lui Basescu, cel dintii golan autentic intrat in istoria patriei. Problema e ca, acum, asemenea musuroaie pe care se cocoata cite un Nimeni sint peste tot la noi, boala fiind generalizata. Sub ele, frinta, abia tragindu-si sufletul, Romania reala, devenita sluga oricui vrea sa o umileasca, adapost pentru o generatie tinara incintata de decibelii boxelor unor smecheri festivalieri si drogurile de tot soiul, de la pseudo-media la marijuana, ce tin loc de educatie si, respectiv, sentimente. Plus o generatie a virstei a treia resemnata sa vada cum visele Marii Inghesuieli din decembrie 1989 au fost doar atit, vise.

 26. Hei gaspadin Mihalovici Mihailov, ce le este jena celor de la Sputnyk sa puna in pagina ti-au trimis matali? Vad ca matli ne consideri „slugi” daca suntem in UE, probabil ca ai nostalgia cizmei muscalilor si a sloganului „stalin si poporul rus fericire ne-a adus”; iar din pacate nici acum nu am scapat complet de acea „fericiure” si cateva otrepe, gunoaie tradatoare de tara le duc dorul si nu stiu ce sa mai faca ca sa devenim o „gubernie” a lu’davai ceas!

 27. Conform jurnalistului Oreste, „oresteniana” a grait despre vizita :
  „primul pas: securizarea: avem baze militare la Deveselul, Câmpia Turzii și Kogălniceanu.
  Al doilea pas: creditarea investițiilor: First Bank prima banca americană operează deja in România.
  Urmează cel de-al treilea pas: investițiile. In urma vizitei președintelui Iohannis au fost perfectate acorduri economice majore!”
  Acest domn pretinde ca intelege „predicatele”politicii externe americane si ce intelegem noi din cele de mai sus ?
  -avem 3 baze militare, cum si in ce fel ?
  -First Bank opereaza investitii -care,in ce fel,pe cine crediteaza ? unde sunt creditarea investitiilor autohtone pt. dezvoltarea si a tarii noastre?
  -care sunt acordurile economice „majore”?ce asuma ele, ce inseamna ele ?
  Dar,”predicatele „oculte,esoterice sunt destinate doar cunostiintei ocultilor care le-au citit ?secretizat? desi este vorba de POLITICA NATIONALA ?
  CINE ESTE OCULTUL IOHANNIS care angajeaza Romania la ce Romania nu cunoaste ? Secretizeaza pe ce considerent si in baza carui temei juridic ?
  O sluga jurnalistica precum Oreste si inca mii,niste farisei descreierati care lauda angajamente SECRETE pe spatele poporului roman, adica abuziv,paranoic,ocult transformand tara intr-una ocupata fara ca tara sa stie,de un pretins partener strategic in tara noastra !Vrem independenta si suveranitate,nu vrem SECRETE SECURISTE MURDARE CE COSTA INROBIREA SI INDATORAREA TARII!
  Cand un partener isi face in totalitate interesele nedand nimic in schimb aceasta nu este „parteneriat” ci OCUPATIE,DIKTAT!
  IN baza unor interese ILEGITIME,ILEGALE SE ASCUND „Acordurile ec.majore”,se camufleaza,secretizeaza ILEGAL ceea ce a angajat un functionar al Romaniei,in numele Romaniei, FARA MANDAT!

 28. Nasty , lasa-l in plata Domnului pe Edelvax , e dus cu pluta pe malul stang al Nistrului , acum e bagat sub masa in sedinta Raionului pentru propaganda inutila si lipsa de prozeliti . De moment , e pasnic , isi face numarul , se culca la umbra statuii lui Suvorov si se muta in gara ademenind navetistii de Rabnita . E vai si-amar , vine iarna si e platit la numarul de postari , nu apuca ghiocelul daca nu taie frunza la caini prin presa romaneasca !

 29. ÎNCEP CU O INTRODUCERE.,,,, PENTRU ACEST NAVETIST…..PUTUROS,…BÃLOS,,,DAR CEL MAI MULT….GRETOS……VREAU SÃ ÎI SPUN CÎTEVA….. SÃ ÎI DEDIC O STROFA.MAI BINE ZIS SÃ ÎI FAC ODÃ,,,, ODÃ SASULUI. ……,,,,,,ÎN FRUNTEA TÃRII STÃ UN ,,,NEAMT,,,PLIN DE IEL PLIN DE NESAT,,,,NAINTE DE -A URCA PE TRON, PE LA SIBIU IEL FU BARON,CU RÎNJETE ELECTORALE,DE NOI POPORU RÎDEA SARCASTIC,PLIN DE BALE,UMBLA PRIN ORASE PAS CU PAS,CERSIND UN VOT PENTRU IEL,,,SAS,,,ROMÂNII FRAIERI SI NAIVI,SÃRACI,MIZERI DAR SI NAIVI,CREZÎND IN MARELE BÃLOS,NETOT,S-AU DAT DE-ADURA PÎN LA VOT.AU ASTEPTAT SÃ VADÃ PASUL,CE CU EMFAZA-L SPUSE SASU.TRECURÃ ANII DE DOMNIE,ROMÂNÏ NOSTRI ÎS TRAFICATI DE CARNE VIE,COPII SÎNT DATI ,PESTE GRANITÃ SPRE ADOPTIE,COPILELE PENTRU PROXENETI LA PROSTITUTIE,PE ,,SAS,,ÎL DOARE LA PÃLARIE,,,,,,LA SAPCA DE LA TROMP.ROMÂNÏ -S TOT ÎN SÃRACIE.,,,,AL NOSTRU SAS MAI VREA UN PAS,SI-A SCOS IAR RÎNJETU,BÃLOS SI GRETOS ÎN TAIFAS.COLINDÃ IAR TÃTI SI COLINE ,CERSIND IAR ,,,VOT,,,DE LA PROSTIME,,DE-L VETI VOTA. SÃ NU ZBIERATI,COPIII VOSTRI VOR FI TOT TRAFICATI,LA JUSTITIA LUI INDEPENDENTÃ PENTRU IEL SÃ NU UMBLATI,PE PROCURORII LUI SI TELEVIZIUNILE DE CASÃ SÃ LE APLAUDATI.,,,,,SI UITE ASA ÎNALT GERMANU VÃ VA DISTRUGE TOT NEAMUL,,,,,,,DOMNULE PLAVAN PERMITETIMI SA VA UREZ CEVA DAR PE LIMBA TA,,,FAHR ZUR HÖLLE,,,DUTE DAR CU PRIETENA TA DÃNCILÃ,SÃ AVETI DRUM DAR FÃRÃ ÎNTORCERE.

 30. (ciocîrlan)
  Vorbiti, kamarazi, vorbiti in loc sa postati pentru Victoria Fuhrerului Nostru?
  Mai rasfirati, plutonieri, mai rasfirati!
  Nu vedeti că nu starniti nici o reactie?

 31. Gaspadine , scrie cu litere chirilice , nu te mai screme in romana , stim cine este poetul boschetar din gara Tiraspol . Ti-e foame ? Se da pe cartela pana si prajiturica govno ?…hihihihi…

 32. NU CRED CÃ MAI AVEM VREO SANSÃ.CU ATÎTIA CANDIDATI, LA PREZIDENTIALE ,?NU CÃ NU IAI CUNOASTE ?DAR NICI ODATÃ NU AM CREZUT CÃ ACEST ,,DIACONU,, A TRECUT ÎN TABÃRA LU ,,PONTA,,DE CÎT? DE CÎT?DIACONU ,,,,MAI BINE PLESOIANU,.,,,VOTEZ PLESOIANU,,,

 33. D-le Mihăescu, mă cuprinde jena pentru ceea ce scrieţi iar de citit rateurile trolilor sovietizaţi de la „Cotidianul cel Nou”, cred că şi fondatorul ziarului s-ar întoarce-n mormânt…Jena cea mai mare m-a cuprins când am văzut că acest Bobor spălat pe creier, care a avut unica şansă să-şi reia istoria de unde a fost întreruptă de tancurile sovietice staliniste, prin reinstalarea ieftină în fruntea ţării a fostului Rege, decent, patriot şi cu relaţii şi rudenii de neam bun, a ales ca un KGB-ist cu studii la Moscova, măritat cu o rusoaică, cu lungi şi profunde antecedente „democratice”, în măreaţa tradiţie respublikană rromânească, să dea drumul acestor jefuitori înfometaţi să ne distrugă viitorul. Iohannis a fost singurul care nu a jurat pe drapelul roşu, nedevenind sperjur, precum ceilalţi. În plus, e singurul patriot adevărat dintre toţi şi care nu ne face de râs nicăieri, măcar pentru că arată şi se poartă perfect iar în plus vorbeşte germana şi engleza mai bine ca Preşedintele Americii şi decât toţi foştii preşedinţi adunaţi. A salvat ţara de PSD-ul devastator şi o va salva şi în următorii 5 ani, oricât vă agitaţi voi pe bani împrumutaţi cât 2% din PIB, cu inflaţie de 3%, care anulează cei 5% declaraţi. Rezultatul dezastruos al greşelii răzmeriţei din 1989 ne costă nivelul de trai al următoarelor 3 generaţii.

 34. Înca mai avem …Români cu, Umor, Da ,INCA MAI SÎNT ROMÂNI CARE BU SIAU PIERDUT DE TOT SIMTUL UMORULUI, BRAVO SÃTUL DE BÃLOS.SI NOI SÎNTEM SÃTUI DE …..ACEST SPECIMEN,,,PENTRU CARE PLATIM TAXE SI IMPOZ…DAR PENTRU CE? NU FÃCU NIMIC.DAR MAI VREA 5Ani DE LENE.DOAMNE CHIAR NU BE MAI REVENIM?

 35. Presedintele Johannis , prost ? Este cam mult , d.le Mihaescu , cam mult ! Un pic de masura nu a stricat nimanui ! PS–Nu toti cei care intra pe acest site , sunt consumatori de A3 SI RTV !

 36. @IOAN, daca asa a primit „ordinal de zi” de la davai ceas via FSB-Sputnyk, ce ai vrea sa spuna?…gaspaninul a indeplinit „ordinul” intocmai si la timp!

 37. Pentru Paula:
  Tantalaul care abia silabiseste in Romana vorbeste engleza mai bine ca presedintele SUA? De ce naiba nu va face control psihiatric inainte sa va trimita sa postati ?

 38. Qui prodest?

  a) Ian să luăm aste stihuri și să le punem în gugăl transaltor. Oare ce iese?

  Deutschland, Deutschland über alles,
  Über alles in der Welt,
  Wenn es stets zu Schutz und Trutze
  Brüderlich zusammenhält.
  […]
  Einigkeit und Recht und Freiheit
  Für das deutsche Vaterland!
  Danach lasst uns alle streben
  Brüderlich mit Herz und Hand!
  Einigkeit und Recht und Freiheit
  Sind des Glückes Unterpfand;
  Blüh’ im Glanze dieses Glückes,
  Blühe, deutsches Vaterland!

 39. b) Scurt istoric recent

  Allamania, după Fukushima 2011, a început să-și închidă din 2012, pe un program de 10 ani, centralele nucleare.
  Apoi prin 2014 a început să-și închidă și termocentralele pe cărbune, crezând că o să poată face față cu energie din surse regenerabile și cea produsă pe gaz natural.
  În pofida garanțiilor acordate Ucrainei, a vândut-o pe aceasta, la mica neguțătoreală, pe vreo 2 pungi de gaze naturale rusești.
  Între timp a mai apărut și păcătoșenia aia de Acord de la Paris din 2015-2016 privind reducerea emisiilor de CO2.
  În 2017, conform înțelegerii anterior parafate odată cu vânzarea Ucrainei și smulgerea Crimeii, se parafează construirea Nordstream 2.
  2018-2019 – Gazoductul Nordstream 2 întâmpină nenumărate obstacole, din partea SUA, Ucrainei, a unui număr de 8 țări membre Eu (3 baltice, 4 Vișegrad și Kolonia Rroemenika).
  Tot prin această perioadă începe să se sucească de kur și Galia lui Micron – Le Petit Gerontophile.
  Până și Danemarca îi pune bețe-n roate Allamaniei, pe motiv de Zonă economică exclusivă dimprejurul insulei Bomholm.

  Inga așa, deși termenul la care Aisha Merkel ibn Kasser se gândea că o să le deie căldură-n case și buleftrică-n becuri la jihadiștii muslimi primiți cu totpanul în Reich, inga că Revelionul 2019 este aproape (hapiniuiar!), mai sunt 2-3 ani până la sorocul din 2022 și perspectiva tragerii heblului din priză e din ce în ce mai previzibilă.
  Și cum orice nenorocire nu vine niciodată solo, ingăta și intrarea Allamaniei în recesiune.

  Soluția IMEDIATĂ?
  Hmmmm!
  (altă idee de aur pe care o dau aiurea, cu mocăială):
  Das westliche Atomkolonie von Rumänien!

  (WOW! WOW!)

 40. Addendum:
  Interesul lui Trump – Caesar Sceleratus are triplă valență:
  1. asigurarea stabilității zonale a capului de pod ucrainean prin acoperirea necesarului de gaze naturale al acestei țări din resursele românești.
  2. promovarea exporturilor americane de GNL (gaz natural lichefiat)
  3. asigurarea controlului Europei prin intermediul instrumentului numit „energie electrică”
  3a. prin furnizarea energiei electrice atât de necesare Germaniei, aflată aproape kukurul în găleată, imperatorul yankeu dement are ca obiectiv scindarea binomului decizional Franța-Germania.

  Care-i rolul României în această ecuație? Absolut niciunul. Doar un teritoriu pe care se poate scrie pe hartă, în loc de „Hic Sunt Leones” versiunea modernă: „Caution! Nuclear Area!” ( „Vorsicht Nuklearbereich”)

  Care-i misiunea Minotaurului vandal?

  Simplu de intuit!

  Izi laic a pis a cheic!

 41. Nu pot sa cred., încã mai ai,sustinãtori,mãi plavane.,RAR CINE SÎNT SUSTINÃTORI,.,#NAMBÃR OAN DE SÃPOCA? ,,ADICA,RARES BOGDAN,ZORBAN,WERNÃR,TURCAN LISTA POATE CONTINUA.DA.DA.ASA ÎI,AM VRUT SA ZIC ..DAR CINE SÎNT SUSTINÃTORII.VEZI SI TU,CINE?NOI POPORU NE-AM SÃTURAT DE TINE ,DUTE,FRATE,PLAVANE,ÎNVÎRTINDUTE,DAR DUTE.IAL SI PE CRIZATU DE ..RARES BOGDAN CU TINE,DAR DUCETIVÃ,UNDENO DUS MUTU IAPA.

 42. @In regula, … : Pai zi si tu ce-a zis unu cu mult mai inteligent decat tine , acum vreo 30 de ani : ,, Am fost un dobitoc ! ”

 43. Bre , da’ chiar s-a dat ALARMA PE UNITATE ! Daca a fost trezit si colegul de piramida al lui Tutankamon si consilier a lui Ion Iliescu , trimis de DIE de milenii in USA , Eugen Mihaescu …. ! P.S.: Da’ asta e culmea nerusinarii la mos Rasina asta : el care traieste in America , ne explica noua ce capcaun pentru romani sunt USA ! Hai marsh !

 44. @#SATUL DE BALOSU ….TÃRIII….AI SCRIS.F.BINE.CINE NU ÎI CU TINE ?TREABA LUI.DAR?DAR ,NOI SÎNTEM CU TINE.AI SCRIS NUMAI DE BINE ,.BÃLOSULUI,NAVETISTULUI DE LA COTROCENI.ASA ESTE.POPORUL,NATIA NOASTRA NU A LUI …ÎI TRAFICATÃ CU STIREA LUI.BRAVO.MAI ZINE SI DE RESTUL ZOAIELOR POLITICIENI,NE MAI DESCRETIM FRUNTILE.

 45. nu apare, dar iata ca o noua stea a rasarit sa ne vorbeasca: coana Paula care vrea sa salveze Romania. De ce sa o salveze? De cresterea economica, vrea RECESIUNE. Este impotriva o fara de lege, aproape sa dublezi PIB-ul de la 160 de miliarde $ in 2009 la 239 miliarde $ in 2018, sa dublezi sau triplezi salariul minim net, sa dublezi punctul de pensie sa dublezi salariul si chiar sa dublezi cheltuelile in invatamant, sanatate, investitii, pentru ca ARITMENIC una este X% din 160 de miliarde si alta din 239 miliarde. PSD este si el putin afon nu stie sa se laude. DECI 3% pt invatamant in 2009 insemna 160×3:100=4,8 miliarde de $/19miliarde lei la un curs pana in 4 lei, in 2018 239×3:100=7,17 miliarde de $/30 miliarde lei, dar in zece ani numarul elevilor a scazut datorita sporului natural negativ si pt ca unii copii si-au urmat parintii in strainatate. Deci pentru Paula trebuie sa scapam cu orice pret de ”oamenii rai” care au stimulat economia prin reducerea impozitelor de la 16% la 10%, de la 24% la 19-9%, bine ca nu suntem in evul mediu catolic sa-i ardem pe rug…sunt de acord, Romania trebuie sa fie ruinta, depopulata, doar asa poate deveni o gradina a Maicii Domnului, in gradina nu traiesc oameni, doar un gradinar asa ca hai sa ne luam de mana si sa mergem in Germania, ne asteapta parintii lui Iohannis…Am aflat ca in Romania sunt doua popoare roman daca esti cu PD-L si rus daca gandesti, va dau o veste trista, dar unii impart europenii in doua radacini celtica si alta slavo-teutona, deci pe nemti nu-i puteti separa de rusi.

 46. Paula , IOAN , Nastratin , ce va surprinde ? Caile Domnului sunt intortocheate , cum crezi ca se putea pleca asa, hai-hui in 1963 la Bienala de la Sao-Paulo ? Cum te stabilesti hodoronc-tronc in Elvetia prin 67 , te restabilesti in New-York in 81 si te pomenesti membru de onoare al Academiei Romane taman la un an dupa ce a preluat Ilici primul mandat ? Tovarasul Mihaescu isi poate permite orice , asa se intampla cand te ia valul si crezi esti Alfa si Omega fara sa simti pulsul societatii si schimbarile profunde ce se petrec sub ochii tai , a crezut ( si inca mai crede ) ca electoratul roman a ramas impietrit in anii 90 si trebuie sa soseasca minerii sa puna ordine pentru gadilarea orgoliului si conservarea vechiului sistem in care se complace pentru pastrarea la infinit a privilegiilor !

 47. #satul de bãlosu tãrii..dar de crizatu Rares Bogdan,Zorban,Turcan,etc.nu ne zici nimic? Dar de #VIORICA +VASILJCA=BIRCALICA,DISCOTECARICA,FIFORICA,SIII,PULALELICA DE LA GHIULICA,NO,NU NE ZICI NI?ICA?

 48. Care ROMAN ? Aliosa , daca ti se cere buletinul , te-ai invartit de o retinere pentru proxenetism si fals in acte publice cu litere chirilice . Postezi cu nick-uri diferite , esti trompeta de serviciu , peste 50% din comentarii iti apartin . Rezultatul ? Pierdere de timp , facut varza propaganda bolsevica si vot de blam de la Raion cu cainta si supunere sub masa !

 49. sunt joianis plăvănel, bou de rasă, nu viţel, bou ca lumea, bou valabil, tâmpit iremediabil…

 50. @Paula

  In logica dumneavoastra, peste vreo 50 de ani o sa aflam ca tovarasul Iohannis ne-a salvat de fapt de Ceausescu, de trecutul comunist, de coruptie si de mai te miri ce racila umana sau institutionala, dar Romania continua sa fie subdezvoltata din cauza grelei mosteniri a PSD. Nimic despre statul dizolvat si eliminat din economie ori despre indisciplina fiscala a multinationalelor, principalul vector al coruptiei in Romania. Sa traiti bine!

 51. Dar mai ales sunt un bou neonazi aflat pe statele de plată ale BND (Bundesnachrichtendienst) iar misiunea mea este să asigur independența energetică al Vaterlandului meu.

  Alles für das Vaterland!
  Machen wir Deutschland wieder großartig!

  (mă piș pe ea Românie și pe Untermenschenii ei cetățeni!)

 52. Multa apa pe Dambovita va mai curge pana cand vom intelege care este rolul si locul unui presedinte al tarii. Lipsa de educatie si de scoala, de cultura politica se vede la tot pasul, dupa majoritatea raspunsurilor. De aceea tov Eugen Mihaescu isi permie sa scrie asemenea prostii.Pentru dansul comunismul nu a murit.

 53. Miroase de la o posta ca Johannis nu fost ales pe bune de poporul roman. El a fost alesul, trimisul lui Dumnezeu sa conduca Romania prin tabletele STS! Huuo unchiule SAM care ai luat o mare teapa la Black Sea!

 54. Bună analiza! Îmi provoacă greață toți cei care că dacă nu ești cu Johannis și-l critici ești neapărat de partea Rusiei. Nu domnule, suntem de partea ROMÂNIEI și românilor, Johannis dovedind până acum că este împotriva bunului mers al treburilor în țară, este un sabotor, neavând rețineri în a provoca crize pe care nimeni nu și le dorește. A căutat sabotarea Guvernului când a fost preluată Președinţia Consiliului Uniunii Europene, dar și-a însușit laudele UE la adresa modului în care GUVERNUL ROMÂNIEI a rezolvat problemele ce i-au stat în față, fără a sublinia meritul Guvernului și a coaliției la guvernare. Nici măcar pălmașii de la Bruxelles nu au fost amintiți.

 55. Ca in vremurile bune,cand erati un nume in presa de peste ocean si nu numai, domnule Mihaescu. O caricatura de presedinte acest mare si inutil arogant.

 56. Mey, văd că se tot vehiculează drept argument una din gulgutele scornite de malahitul de la Tribunalul Cluj & liota de țuțeri și pupinkuriști: dacă și-a dat demisia Dana Gârbovan și dacă a fost trimis la Bouleanul Vandal de la Cotroceni hotărârea CSM.
  Io* ca un nepracticant al științei juridice (cumplit meșteșug de tâmpenie!) dar cu un impecabil simț interpretativ-analogic, spun așa:
  în orice normativ referitor la funcția publică sau demnitatea publică, există un interval de timp bine stabilit (de regulă 15 zile) în care funcționarul / demnitarul aflat într-un eventual conflict de interese sau incompatibilitate are răgaz să elimine respectivul conflict sau motivul de incompatibilitate.
  În OPINIE PROPRIE, „mutatis mutandis” consider că un judecător (nu neapărat cazul particular al Danei Gârbovan) poate fi nominalizat într-o funcție publică sau demnitate fără să atragă după sine conflictul de interese sau incompatibilitatea.
  NOMINALIZAREA NU ÎNSEAMNĂ ȘI EXERCITAREA EFECTIVĂ A RESPECTIVEI FUNCȚII. Momentul de la care se naște incompatibilitatea, (implicit dreptul la acțiune în vederea eliminării acesteia) este momentul NUMIRII ÎN FUNCȚIE!
  Așadar, pentru a nu mai avea parte de episoade dintr-astea de „sport extrem” în care un magistrat își riscă întreaga carieră pentru o incertă demnitate publică, Io* consider că Dana Gîrbovan, și in extenso orice magistrat NU TREBUIA SĂ-ȘI DEA DEMISIA ÎNAINTEA NOMINALIZĂRII!

 57. Ce-i cu sportul ăsta extrem al ruinării din pix a vreo 4 ani de facultate, alții 2 de INM plus câteva cincinale bune de tocit roba pe scaunul de jude, bașca nușcâte examene de grad profesional și numire în funcții de conducere/execuție?
  Doar pentru că așa vor niște politruci împuțiți, proveniți din rândul chelnerilor, șoferilor, valutiștilor, bișnițarilor, coafezelor, precupețelor, texilistelor sau folcloristelor să facă brăiliță și caterincă de un magistrat?

  NICI NU TREBUIA SĂ-ȘI DEA DEMISIA DANA GÂRBOVAN și să-și pericliteze astfel cariera!
  Dacă era nominalizată, avea la dispoziție termenul legal de eliminare a incompatibilității printr-una din cele 2 căi consacrate:
  a) refuzul funcției
  b) demisia din magistratură.

  Asta discuție pseudo-tezistă – ”discutăm vorbe ca să avem ce grăi discuții” – este lansată de acel IMBECIL de la tribunalul Cluj, netot cu talangă al cărui nivel profesional poate fi deslușit dintr-un alt exemplu: idiotul cică e jude penalist dar n-are habar că măsurile de protecție ale martorului pot fi aplicate, în condiții specificate procedural, ȘI PERSOANEI VĂTĂMATE!
  UN BOU SPONGIFORM ACEST mărunțel și caraghios nătăfleț.
  În fapt doar un infect diversionist.
  Un manipulator ordinar al celor care nu stăpânesc în detaliu tehnica interpretativă și se încred într-o prezumată „bună-credință” a lătrăului hastag!
  AM ZIS!

 58. L 161/2003
  A se vedea prevederile Titlului IV, cap. VI „Dispoziții comune” referitoare la depunerea declarației de interese. (15 zile, de la numirea în funcție, da?)
  În atare circumstanțe textuale, apare mai mult decât evident faptul că prevederile capitolului anterior V, referitoare la incompatibilitățile magistraților, sunt un text tipic laconic.
  Domnii chelneri, şoferi, bijniţari şi doamnele coafeze sau folcloriste cu genunchii tociţi de împut inutl jilțurile din Dormitorul parlamentului ar putea să se aplece asupra acestui text de lege şi să elimine echivocul şi laconismul acestui capitol decât să aibă iniţiative legislative aberante, referitoare la permisivitatea zoofiliei turmelor de capre ale lui danileţ, sau a sodomiei veveriţelor şi a pinkelor, cu singura condiţie legală ca acestea să nu sufere, să nu zbiere şi să dea o declaraţie pe propria răspundere, sub sancţiunea art. 326 Cod penal, precum că le-a plăcut „tratamentul” , că sunt satisfăcute și că nu au nici o pretenție la o eventuală justă și echitabilă despăgubire.

 59. Post-scriptum: din modul în care SS Plăvanul Vandal, Pralonga ce-i alcătuiește komunikatele, din modul în care diversionistul și sabotorul danileț & liota de vuvuzele aruncă petarde și fumigene în Agora se poate deduce nivelul interpretativ elementar la care au rămas înțepeniți acești jalnici masoreți ai textului de lege: interpretarea „ad literam”
  Singura excelență interpretativă a acestor sărmani „tâmplari” judiciari constă în numărarea buchilor și a slovelor, contorizarea virgulelor și a locului în acre sunt acestea așezate, analiza semiologică a grafemelor: dacă sunt standard, cu tildă sau sedilă.
  Atât îi duce mintea pe acești zeloți ai lui Procust: să facă din textul Legii un pătuc în care așează toate circumstanțele posibile și imposibile. Care situație e mai scurtă decât standardul scornit de ei, este legată în chingi și lungită print-o serie de raționamente de o falsitate uluitoare și de un paradox nemaiîntâlnit.
  Care situație e mai lungă decât lungimea interpretativă a minților lor cu IQ sub 40 de unități, se scurtează necondiționat cu drujba Temidei.
  De la standardul gregar al acestor jalnici masoreți ai Textului Legii la nivelul superior al Judecătorului Deuteronomic – cu har și viziune, luminat de Spiritul Legii, este o prăpastie la fel de mare ca cea dintre deprinderile practice ale unei babornițe nonagenare și mânuirea efectivă a mitralierei jumelate pe afet, cal 14.5 mm.

 60. Lilisor, ochii plansi vor sa te vada? Ori este ingropata de Dinca sub pamant?

 61. romanul are o vorba,mutu ..ute pamantul,vorbim dupa alegeri.va roade tare ca o sa castige iar.lili o sa va casapeasca dupa,edelweis,gelu si alti postaci platiti de stim noi cine incepeti sa va cautati de lucru sau faceti schimbarea la fata cum a facut tariceanu,altul pe care il ridicati in slavi si acum e dusman.

 62. @daniel
  Să-ți dea Domnul Zeu atâția bani câte copeici primesc Io* pe postări.
  Prostovane, Io* față de alți cititori am o responsabilitate sporită:
  În 2014 am fost Iohannist (îi dădusem like la pagină când avea sub 70.000 de likeri), am fost în zona Bukowinei cel mai virulent postac anti-ponta, am pronosticat încă din august posibilitatea repetării scenariului slovac al prezidențialelor din 2014 (Kiska vs Fico).
  Cu 2 luni înainte de turul 2 (16 sept. 2014) am pronosticat rezultatul turului II cu o eroare de… 0,83 procente.
  Și la turul I și la turul II am dat vor Plăvannului.
  Am chiar și fotografiile acelor voturi.
  Abia acum pot să enunț care este responsabilitatea mea sporită: spre deosebire de un non-votant Iohannis, Io* am responsabilitatea celui care a fost dus ăn eroare și a mai dus de nas și pe alții, făcând propagandă acestui neonazist din tribul germanic al Vandalilor.
  Un infect undercover Bundesnachrichtendienst având misiunea de a spolia resursele naturale ale României, de a pustii aceste meleaguri prin silirea nativilor la emigrare și strămutare și transformarea acestei țări într-o Colonie Nucleară Germană.
  O kolonie nucleară care să asigure stabilitatea energetică a Vaterlandului BOULUI NEONAZIST din spița germanică a VANDALILOR!
  Ai priceput acum, piticotule, cum stă treaba cu responsabilitatea civică.
  Post-scriptum: dar ți-au plăcut ultimele 4 comentarii de mai sus ale Tribunului Plebei?
  Iacătă că este EXCAT interpretarea pe care CSM a conferito câteva ore mai târziu în comunicatul lor de azi. 30 august!
  Ejti mic, piticotule, ejti mic și prăpădit!

 63. Prin TACERE JOHANIS E VINOVAT DE LIPSA INFORMATIILOR DESPRE CLANURILE DE INTERLOPI SI TRAFICANTI DE MINORE. POATE CA ASTA VREA SOROS PROSTITUTIE LA GREU DISTRUGEREA MORALITATII DISTRUGEREA BISERICII SI A POPORULUI ROMAN….DACA JOHANIS TACE SI NU IA ATITUDINE SI FAPTE….DESTITUIRI IN SERVICII…ESTE COMPLICE PRIN PASIVITATE LA ACTE ANTISOCIALE. PRIETENUL LUI PROXENETUL BASESCU CARE FACE LOBY PENTRU PROSTITUYIE E DE INTELES DAR JOHANIS UN GERMAN…E DE NEINTELES…

 64. Iohannis a fost intrebat :”ce parere aveti despre faptul ca o sosea a trecut pe sub o gasca?” .Microsianul Iahannesian a raspunS: ” nu am inteles intrebarea , va rog sa repetati , parca ziceati ceva de gasca trece peste sosea , ca soseaua pe sub gasca nu se poate”. Dl profesor de fizica….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.