Marian Petrache, acuzat de șantaj

Președintele Consiliului Județean Ilfov, liberalul Marian Petrache, s-a prezentat la DNA, în calitate de suspect într-un dosar de mită și șantaj.

Update Liberalul a declarat la ieșire că este acuzat că l-a șantajat pe fostul primar de Jilava, Adrian Mladin, condamnat într-un alt dosar.

Petrache a precizat că a fost denunțat de fostul primar și că ar fi vorba de fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu nouă ani.

„Acum nouă ani, primarul de la Jilava şi-a schimbat buletinul pe Bucureşti, după ce a ieşit primar, şi stiţi că dacă îţi schimbi buletinul pierzi mandatul de primar. S-a dus la prefect să nu-l demită. Spune că l-am şantajat după aia eu ca să nu spun că si-a schimbat buletinul două zile. Aş fi primit o excursie la Monte Carlo. El mi-a plătit că el mi-a cumpărat biletul prin ordin. Am fost la Monte Carlo. E arestat, e condamnat”, a declarat Marian Petrache după ce a luat la cunoştinţă acuzaţiile.

Acesta a anunțat că îşi dă demisia din funcţiile deţinute în PNL, nu însă şi din ceea de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov.

Marian Petrache deţine funcţia de secretar general interimar al PNL şi președinte al PNL Ilfov.

Primarul Adrian Mladin a fost condamnat definitiv, în 14 iulie 2016, de instanţa supremă, la cinci ani şi zece luni de închisoare cu executare, într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, astfel că şi-a pierdut mandatul.

Despre Ioana Radu Articolele 581
Author