Marinari români, eliberaţi din mâinile piraţilor

Nava „Dover”, răpită de piraţii somalezi la 28 februarie, la bordul căreia se află şi trei marinari români, a fost eliberată, anunţă Ministerul de Externe.

Starea de sănătate a celor trei cetăţenii români este bună, aceştia urmând să revină în ţară în perioada următoare, mai precizează sursa citată.

Nava MV Dover, aflată sub pavilion panamez, dar deţinută de o companie greacă, se îndrepta către Saleef (Yemen) dinspre portul Quasim (Pakistan) când a fost atacată. Vasul avea la bord 23 de membri ai echipajului – trei români, un rus şi 19 filipinezi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.