
Unii nutriționiști consideră marmelada cel mai sănătos desert, dar totul depinde de ingredientele din care este făcută, cât de mult zahăr conține și dacă există coloranți și alți aditivi nocivi.
Și pentru că sezonul lor se apropie, vă împărtășim o rețetă pentru un desert neobișnuit de dovleac. Utilizați gelatină ca agent de îngroșare și veți obține un desert pe care copiii dvs il vor adora.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiați dovleacul în cuburi mici, puneți-l într-o cratiță și umpleți complet cu apă. Aduceți pulpa la fiert și gătiți până se înmoaie. În acest moment, trebuie să turnați gelatina într-o cană și umpleți cu apă.
Când dovleacul este moale, scurgeți excesul de lichid și pasați. Adăugați zahăr și suc de lămâie la pasta rezultată, apoi puneți acest amestec pe aragaz și aduceți din nou la fiert.
Când zahărul este complet dizolvat, adăugați gelatina în piureul de dovleac și gătiți amestecul timp de aproximativ cinci minute. Acum, nu mai rămâne decât să turnați amestecul în forme și să îl puneți la frigider. În trei ore, marmelada sănătoasă și gustoasă va fi gata.
cam toate retetele noastre cu dovleac implica combinatia zahar+ dovleac..
in timp ce in afara sunt retete e supa de dovleac mai gustoase decat cele cu patrunjel..
care aveti restaurante verificati..
Vedeti ca Dovleacul se da pe Razatarea Mare si se pune la Fiert cu un Pic de Apa !
Ha, ha! Rețăta ‘i identică pân’ la virgulă cu marmelada dân piureu dă păpșuoi…