Marmeladă de dovleac – o rețetă simplă pentru un desert sănătos

Unii nutriționiști consideră marmelada cel mai sănătos desert, dar totul depinde de ingredientele din care este făcută, cât de mult zahăr conține și dacă există coloranți și alți aditivi nocivi.

Și pentru că sezonul lor se apropie, vă împărtășim o rețetă pentru un desert neobișnuit de dovleac. Utilizați gelatină ca agent de îngroșare și veți obține un desert pe care copiii dvs il vor adora.

 

Ingrediente:

gelatina  40 g
Apă  160 ml
Dovleac 500 g (greutate decojită)
Zahăr 200 g  
Suc de lamaie 2-3 linguri 

 

Mod de preparare:

Tăiați dovleacul în cuburi mici, puneți-l într-o cratiță și umpleți complet cu apă. Aduceți pulpa la fiert și gătiți până se înmoaie. În acest moment, trebuie să turnați gelatina într-o cană și umpleți cu apă.

Când dovleacul este moale, scurgeți excesul de lichid și pasați. Adăugați zahăr și suc de lămâie la pasta rezultată, apoi puneți acest amestec pe aragaz și aduceți din nou la fiert.

Când zahărul este complet dizolvat, adăugați gelatina în piureul de dovleac și gătiți amestecul timp de aproximativ cinci minute. Acum, nu mai rămâne decât să turnați amestecul în forme și să îl puneți la frigider. În trei ore, marmelada sănătoasă și gustoasă va fi gata.

Recomanda

3 Comentarii

  1. cam toate retetele noastre cu dovleac implica combinatia zahar+ dovleac..

    in timp ce in afara sunt retete e supa de dovleac mai gustoase decat cele cu patrunjel..

    care aveti restaurante verificati..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.