Masacru în Yemen

O serie de atentate au avut loc vineri în Yemen. Atacurile teroriste s-au soldat cu 142 de morți.

În capitala Sana’a au avut loc trei atentate sinucigașe care au vizat două moschei.

Un al patrulea atac sinucigaș a avut loc în fața unei moschei din Saada, din nordul țării. Conform Xinhua, un alt atac a avizat o clădire guvernamentală din orașul Saada.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatele, conform unui comunicat publicat pe internet și semnat de ramura SI din Yemen, transmit agenții de presă internaționale.

Organizația teroristă susține că cinci kamikaze au fost implicați în comiterea atentatelor. Patru dintre ei s-au aruncat în aer în atentatele de la Sana’a și unul în cel de la Saada.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.