Medalie de aur pentru echipajul de canotaj al României

Canotajul românesc îşi continuă anul excepţional prin cucerirea unei prime medalii de aur la Campionatele Mondiale de a Sarasota (SUA). Performanţa a fost realizată de dublul de categorie uşoară format din Ionela Livia Lehaci (Dinamo) şi Gianina Beleagă (Steaua).

Campioane mondiale de tineret în acest an, cele două sportive au reuşit o cursă senzaţională în finala probei. Situate pe locul 3 după primii 500 de metri ai finalei, Lehaci şi Beleagă au ridicat strokul şi au preluat conducerea de la ”mie”, fără să mai lase prima poziţie, în ciuda atacului din final al echpajelor Noii Zeelande (locul 2) şi SUA (locul 3).

Fetele noastre au încheiat cursa în 6:55,880 un timp fantastic.

România mai are încă două echipaje în finalele CM de canotaj de la Sarasota, cele de 8+1 (masculin şi feminin), care vor concura duminică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.