Medie de vârstă în scădere pe lista deceselor

UPDATE Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi seara, un nou deces la un pacient dignosticat cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat de 75 de ani din Iași. Acesta este al 23-lea caz de deces înregistrat în România la pacienții cu coronavirus.

Potrivit GCS, bărbatul de 75 de ani a fost internat și confirmat cu noul coronavirus în data de 22 martie și a murit joi. Aceasta mai suferea de diabet zaharat complicat.

Alte patru persoane confirmate cu noul coronavirus au murit, a anunțat joi seara Grupul de Comunicare Strategică. Pacienții aveau vârste cuprinse între 45 și 70 de ani.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, este vorba de un bărbat, de 56 ani, din județul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, în secția ATI.

Un alt caz este al unui bărbat de 49 de ani din judetul Timiș. „S-a prezentat în data de 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinic și radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acută. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID și este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată”, au anunțat reprezentanții GCS. Potrivit acestora, pacientul avea boli cronice preexistente: poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială.

Tot joi a fost anunțat decesul unei femei de 70 ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în secția de Nefrologie pentru hemodializă. Aceasta a prezentat o stare agravată de miercuri, când a fost suspectată infecția cu coronavirus și i s-au recoltat probe. Femeia a murit miercuri și a fost confimată pozitiv joi.

Al patrulea caz anunțat de GCS joi este al unui bărbat de 45 ani din județul Arad, care a fost confirmat miercuri, zi în care a și murit în ambulanță în timpul transferului în Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Competenta primitiva a medicilor romani a fost confirmata de ministra sanatatii Pintea care a primit 4-5 diagnostice cu 4-5 tratamente diferite pana cand boala a evoluat la un stadiu avansat, inteligibila cu ochiul liber.

  2. Un articol despre media de vârstă :
    comisarul.ro/articol/gcs-varsta-medie-a-pacientilor-diagnosticati-cu-co_1082197.html

    În rest … s’auzim numai de bine şi vă doresc multă , multă sănătate !

    „Cu siguranță sănătatea este mult mai valoroasă ca și banul deoarece sănătatea face banul.”(Samuel Johnson)

  3. ,,Il Giornale” de azi publica stirea ca un italian de 34 ani a decedat fara sa sufere de nicio alta boala. Idem si un rom muntenegrean de 33 ani……[Leo]

  4. Afecțiunile asociate de tip poliartrită etc… sunt pentru o corecție a statisticii? Este clar că iresponsabilitatea ministeriatului Costache și trecutul și prezentu în numirea directorilor de spitale începe să-și arate rezultatele. Nu mai știu nici doctorii ce-i mai bine. Totuși se afirmă că radiografia CT plămâni, identifică clar pneumonia de Covid19. Nu i s-a facut o radiografie CT?

  5. De o luna avem epidemie se stie ca este ca are forme grave, afecteaza plamanii, unii au pronuntat termenul de pneumonie si il plimba pe om cateva zile deci se epuizeaza fizic, pt ca nu sta la pat si moare de nepasarea cand din prima clipa trebuia sa fie privit ca suspect de covid-19, nu virusul l-a ucis pe bolnavul de 41 de ani ci IQ a unor medici…plus ca a devenit un vector plimbandu-l in diferite cabinete/spitale

  6. Sa spunem ca toti medicii pana in 40-45 ani sunt profesionisti super! In 1990 fiecare dintre ei aveau in jur de 15-29 ani, inca nu absolvise o facultate, dupa 2000 destui au absolvit…o diploma dar practica a fost inodora si incolora! Cum credeti voi ca acesti absolventi dupa 1990 au reusit sa se profesionalizeze atata timp cat destructurarea educatiei si invatamantului a continuat cu brio pana si la casele de cultura si in comune s-au absolvit destule diplome?! Cursul de asistent medical la seral sau online,nu avea prevazut practica si erau angajati direct in neurologie, psihiatrie sau pulmonari sa practice ca angajati! La fel e posibil si cu medicii de s-a ajuns in halul in care suntem! Acesti absolventi au profitat de oportunitatile oferite in schimbul taxelor anuale si au ajuns medici si asistenti medicali, ei nu au nicio vina! Vinovati sunt diar cei care au acceptat asemenea teforma in bataie de joc doar pentru conturile personale! Nu vreau sa se simta jicnit nimeni, asta e adevarul crunt!

  7. Dar, daca acestea sunt malpraxisuri, fortate de starea de tensiune, stres continuu si epuizare fantastica in care, e foarte adevarat, lucreaza acum majoritatea covarsitoare a medicilor?… Malpraxisuri – dupa cum spuneam mai sus – pe care marele GCS pune stampila: „corona”? Ca, doar, cine indrazneste sa-l controleze, pe el, pe marele GCS?
    Ar trebui sa credem? De ce sa trebuiasca?

    Daca marele ministru Costache (girat de si mai marele prim ministru Orban) tot ne-a aratat cat de mare e, de ce marele GCS n-ar fi si el… cam tot la fel de girat?

  8. Javrelor, ticalosilor, spionilor si atunci de ce-i „contabilizati” ca au murit de „corona” daca ei erau „cronici” si biete cadavre miscatoare ! Ai ! Sa faceti pe pofta televiziunilor tradatoare si marsave care abia va asteapta cu asfel de „victorii” ! Tara blestemata si fara de noroc !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.