România nu poate recunoaște noul guvern de la Chișinău

Ministrul de Externe de la Bucuresti, Teodor Melescanu, a precizat, luni, ca Romania nu are cum sa recunoască noul guvern de la Chisinau.”Nu exista institutia recunoasterii guvernului, exista recunoasterea unui stat. Noi suntem preocupati ca exista o situatie exploziva si vrem sa subliniem ca trebuie gasite modalitati de a fi depasita aceasta situatie. Atunci cand lucrurile se incurca, solutia e sa ne intoarcem la electorat. Alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problema”, a spus Melescanu, intr-o conferinta de presa.

El a precizat si ca ambasadorul Romaniei la Chișinău a avut o întrevedere cu presedintele Igor Dodon, alaturi de ceilalti sefi ai misiunilor diplomatice. Melescanu a povestit ca doar Dodon a vorbit 15 minute, dupa care i-a poftit afara pe ambasadori. Astfel, Melescanu a precizat ca i-a cerut ambasadorului roman sa aiba o intalnire si cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.Alegerile anticipate, aprobate de Melescanu, au fost decise de premierul Pavel Filip, omul lui Plahotniuc care a fost desemnat presedinte interimar de Curtea Constitutionala.

Ulterior, Melescanu a nuantat, spunand ca a exprimat pozitia sa personala, si nu a Ministerului de Externe si ca dupa conferinta de presa va fi o discutie cu reprezentantii mai multor institutii pentru formularea unei pozitii coerente, astfel incat „toata lumea sa vorbeasca pe aceeasi voce, cu floricelele de rigoare”. Acuzat ca a avut o reactie slaba la tot scandalul de peste Prut, Melescanu s-a prevalat de pozitia Romaniei de stat care detine presedintia UE. „Noi, Romania, ca stat membru care detine presedintia UE, am facut apel la toate fortele politice sa respecte procesul democratic. Asadar, a fost un apel la calm si retinere, precum si la dialog”, a subliniat Melescanu. România este preocupată de faptul că există „o situaţie explozivă” în momentul de faţă în Republica Moldova, a declarat, luni, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, care a spus că ambasadorul ţării noastre la Chişinău a participat luni la o întâlnire organizată de preşedintele Igor Dodon. „Am făcut un apel la toate forţele politice să respecte procesul democratic (…) A fost un apel la calm şi la reţinere”, a afirmat Meleşcanu. El a subliniat că „stabilitatea Republicii Moldova este esenţială pentru continuarea parcursului său european”.

Şeful diplomaţiei române a vorbit despre pericolul protestelor din Republica Moldova. „Noi suntem preocupaţi de faptul că există o situaţie explozivă în momentul de faţă în Chişinău, în Republica Moldova (…), prioritatea este parcursul european al Republicii Moldova”, a spus Teodor Meleşcanu.  În opinia sa, o soluţie este „întoarcerea la electorat”, şi anume alegeri anticipate în această ţară, la 6 septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. melescanu a mai zis ca dragnea stia ca nu vor obtine votul la ONU din cauza de cretinism .

  2. De aceasta data, o pozitie corecta a lui Melescanu!Din pacate, nu cred ca la fel gandeste (sau i s-a spus sa gandeasca) si Iohannis…

  3. Melescanu nu a primit inca telefon de la „legatura ruseasca”,e paralizat!Nu stie ca pe Plahotniuc l-a lasat si Rusia din brate,vezi actiunile lui Dodon!Pippida avea infos mai bune

  4. Mos Melescanu e paradit, varsta deh… Scoateti altul, ca asta-i fumat, iar de la boul din Cotroceni n-avem nicio nadejde.

  5. În UE nu contăm nici măcar când conducem, la ONU am ratat, iar acum lăsăm pe alţii să decidă în imediata vecinătate. E un moment istoric Meleşcanu-Iohannis.

  6. Si iata cum hienele – rusia, ue, usa, ukraina sfasie trupul victimei cazute la pamant. Turma de bivoli de peste prut priveste bleg cum e impartita in halci de catre imperii. Oare cum de a ajuns papa pana la marginea mue?

  7. „opinia personala”, precum a analfabetei Veorica in cazul declaratiilor iresponsabile referitoare la Mutarea Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim..
    IERI, Melescanu a recunoscut ca declarațiile IRESPONSABILE ale V.Dăncilă și L. Dragnea despre mutarea ambasadei din Israel „au creat probleme în relația cu țările arabe”, care au votat IMPOTRIVA Romaniei, alaturi de tarile membre UE(a caror pozitie era arhicunoscuuta!) la sedinta Consiliului de securitate ONU!
    Cotidianul NU da informatia, are INTERZIS de la PSD-ALDE!
    Melescanulle, mergi tu la tine acasa si exprima „opinii personale!
    Oare marele liberal Taricenau, Omul nr 2 in Statul roman, ce-o zice cand o auzi ca Minsitrul de Externe al Romaniei exprima OPINII personale, din cladirea MAE, intr-o problema grava!!!???
    Astia NU vor sa inteleaga ca ei sunt Reprezentantii Romaniei cat timp ocupa acele functii iar pozitiile exprimate sunt Pozitiile oficiale ale Romaniei, in timp ce opiniile personale el exprima in propria bucatarie sau sufragerie?!
    Vai de mama lor de politicieni habarnisti!
    Rusine, bosorog senil!

  8. Germania si Rusia si-au dat mana in destramarea Moldovei contra gaze si petrol. Romanu a ramas lafel de credul si slugarnic…Vom avea granita cu Imperiul Rusesc….PENTRU UN TIMP…daca rusii s-au inteles probabil cu americanii….dai iranul….. dau moldova….

  9. Laș ,nulitate vicleană ,oportunist acesta este Melescanu Fosila.El zice ca lăsând lucrurile in cozi de pește o poate întoarce cum vrea si când vrea. Asta pt.prosti. Cei mari din politica europeană il vad ca pe un neica-nimeni.

  10. Noi,romanii,il tratam pana mai acum o luna pe Igor Dodon ca pe cel mai rau din plantatie cu legaturi directe la Moscova -deci dusmanul romanilor.
    Acum ar trebui sa-l acceptam ca solutie viabila ?Acum este frecventabil ?
    Cred ca Melescanu chiar daca este batran sau cu atat mai mult ,propune bine – La alegeri si pana atunci toata lumea „pe loc repaus”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.