Mesajul transmis brazilienilor de preşedintele ţării

„Foarte tristă”, președinta Braziliei, Dilma Rousseff, le-a cerut compatrioților săi să nu se lase doborâți de înfrângerea istorică a Selecao, umilită de Germania (1-7) în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal, marți seara la Belo Horizonte.

„La fel ca toți brazilienii, sunt foarte, foarte tristă după această înfrângere. Sunt dezamăgită enorm pentru noi toți, pentru suporteri, pentru jucători”, a scris Dilma Rousseff în mesajele postate pe contul său de Twitter.

„Însă nu trebuie să ne lăsăm doborâți”, a adăugat președinta, care le-a cerut brazilienilor să-și ridice capul.

„Brazilia, ridică, scutură praful și revino!”, scrie preşedintele ţării pe contul de Twitter citând versurile unei celebre samba, „Volta Por Cima”, a compozitorului brazilian Paulo Vanzolini.

Guvernul brazilian a fost puternic criticat pentru factura Cupei Mondiale (11 miliarde de dolari) și pregătirea haotică a evenimentului, marcată de întârzieri în construcția stadioanelor și infrastructurilor, precum și abandonarea a numeroase proiecte de mobilitate urbană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.