Ministrul Culturii vrea pesedizarea presei din România?

Comisia de cultură a Senatului a aprobat schimbarea Legii Agerpres, iar unul dintre artizanii modificării este Lucian Romașcanu, ministrul PSD al Culturii, scrie Cătălin Tolontan, pe tolo.ro.

Faptul că Parlamentul poate schimba șefii televiziunii publice și ai radioului fără niciun criteriu duce la instabilitatea lor, la haos și la pierderi, susține jurnalistul. Iar situația se poate dovedi și mai dramatică la Agerpres, în comparație cu TVR și RRA, deoarece la Agerpres directorul general este ales pe un mandat fix, de cinci ani, arată sursa citată.

Problema nu e că Parlamentul numește șefii aceștor instituții, ci că îi numește la comandă politică, iar exemplul de rea practică în ceea ce privește TVR și RRA ne arată indicii clare despre ce paște Agerpres-ul.

Cu atât mai surprinzătoare este implicarea lui Romașcanu cu cât, în ciuda primirii sale la minister, el a trecut prin toate treptele unui manager de presă, are experiențe și la multinaționale precum Ringier, dar și la companii autohtone și înțelege presa foarte bine.

Prin această mișcare se încununează proiectul PSD de a controla informația din România, avertizează jurnalistul.

”În condițiile în care numai Agerpres are 200 de jurnaliști, cât n-au televiziunile de știri!, aceste instituții publice vor însemna tot mai mult în anii viitori. Așa că schimbi legea doar ca să schimbi directorul, că asta e unica modificare. Media privată are mari probleme. Deja în 2017 au trecut pe pierderi și unele televiziuni importante care erau pe profit, o să se vadă asta în primăvara lui 2018, la listarea rezultatelor”, scrie Tolontan.

PSD oricum controlează ideatic numeroase canale private, dar asta nu-l mulțumește și-și continuă planul de ”etatizare a informației publice”.

Despre (R.C.) Articolele 2686
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*