Moțiunea de cenzură, ultima strigare

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a anunțat marți că liberalii vor iniția împreună cu parlamentarii USR moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose.

„Am decis să inițiem împreună această moțiune de cenzură și, de asemenea, să ne adresăm celorlalte formațiuni de opoziție să susțină această moțiune de cenzură. Este în interesul românilor să scăpăm de această guvernare falimentară”, a declarat Turcan, la Parlament, după întâlnirea cu reprezentanții USR.

Negocierile privind susținerea moțiunii de cenzură vor continua marți cu UDMR, urmând ca miercuri să se încerce stabilirea de întâlniri cu PMP, cu minoritățile naționale și cu parlamentarii neafiliați.

„Această moțiune este un gest de responsabilitate și oricine spune că este inutilă și că nu își atinge scopul greșește profund, pentru că România prosperă trebuie să fie o Românie democratică, în care Opoziția, atunci când sesizează derapaje uriașe ale celor de la guvernare, are ca instrument o moțiune de cenzură, ori această guvernare a ratat în mai puțin de un an de zile orice promisiune din campania electorală și din programul de guvernare, mai mult decât atât și-a dat jos propriul Guvern. Este dispusă oricând, așa cum am văzut, să își zboare și al doilea Guvern”, a susținut Turcan.

Deputatul Victor Ponta a anunţat marți că nu va susţine moţiunea de cenzură iniţiată de PNL.

„Am discutat ce câştigă România cu moţiunea de cenzură a PNL şi n-am reuşit să găsim un răspuns pozitiv. Ce câştigă România? Nimic nu câştigă, doar o nouă criză politică. Şi ne gândim dacă nu cumva schimbarea Guvernului Tudose este de fapt o criză politică care să ne aducă unde am fost şi în vară. S-a mai schimbat un guvern. Şi? A fost mai bine? Problema principală este de a avea coerenţă guvernamentală, de a nu mai avea decizii luate la partid. Bugetul României este scris în acest moment de doi oameni care nu au nicio calitate în Guvern şi, din acest motiv, îmi pare rău, dar este un demers care în acest moment nu poate aduce nimic bun pentru România.În realitate, opoziţia suntem noi, pentru că vorbim despre problemele reale ale guvernării şi oferim soluţii şi o să facem noi când e cazul o moţiune de cenzură şi ceilalţi sunt convins că o vor sprijini”, a declarat Ponta, aflat acum la timona partidului Pro România.

„Dacă ni se propune ca în locul lui Tudose să-l aducem pe Orban, nu putem să ne raliem acestui demers. (…) Niciun partid nu oferă o variantă de schimbare profundă.”, a completat şi Daniel Constantin.

Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. ȘI CU CINE AR VREA TOVARĂȘA TURCAN,(CĂ DOAR AȘA TREBUIE SĂ NE ADRESĂM TOVARĂȘEI ȘCOLITĂ LA MOSCOVA),SĂ ÎNLOCUIASCĂ ACTUALUL GUVERN ? CINE AR PUTEA SĂ GUVERNEZE ? p.n.l. FOST PDL ? HAI SĂ FIM SERIOȘI!!!! SICTIR MADAM!

  2. Liberalii , fac ce fac … , și o scot la înaintare pe Gina Felea Turcan … ! Iată cine vrea să conducă Romănia … ! O tristă eroare a școlii romănești , dar cu studii la Moscova , ce se descurcă greu să silabisească o frază simplă … !

  3. Daca esti responsabil, atunci cand adopti motiunea de cenzura, trebuie sa ai deja pregatita o forumla de Guvern nou inclusiv numele noului premier. Daca se formeaza o majoritate parlamentara capabila sa dea jos guvernul dar respectiva majoritatea nu este capabila sa formeze un nou guvern (adica partidele componente nu se inteleg asuprea formarii noului excutiv) atunci nu faci altcevac decat sa aduci instabilitate.

    Negocierile PNL cu celelalte partide nu trebuiesc duse numai pentru obtinerea voturilor pentru motiune ci si pentru formarea noului Guvern. Adica o data ce motiunea trece numele noului premier trebuie deja cunoscut si chiar si modul cum se vor imparti portofoliile in viitorul cabinet.

    Mie imi este teama de ipoteza in care motiunea este adoptata dar ulterior nu se ajunge la un acord pentru formarea noului Guvern. Totusi consider ca probabilitatea ca motiunea sa treaca este mica.

    Cel mai bine ar fi fost daca am fi avut alegeri anticipate insa procedura este foarte dificila si nu stiu daca i-ar conveni PNL-ului pentru ca din sondaje PSD si ALDE inca stau bine si este posibil sa isi pastreze majoritatea si dupa alegeri. Ma rog revolutia fiscala poate ca a mai redus procentele acestor partide dar nu este nicio garantie ca ele vor pierde majoritatea in urma unor alegeri anticipate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*