Muniție letală, cumpărată pentru Jandarmerie

Direcția Generală de Poliție București a scos la licitație un contract de achiziție pentru muniție letală, respectiv cartușe de calibrul  9×19 mm și 7,62×51 mm tip NATO. 
Contractul de 1,7 milioane lei este împărțit în două loturi, 800.000 lei pentru 9×19 și 900.000 pentru 7,62×51. Este vizată achiziția a până la 450.000 de bucăți din cartușele 9×19 și până la 45.000 de bucăți din cele 7,62×51 mm care vor fi alocate Direcției Generale Jandarmerie.
Livrările se vor face în maximum 18 luni, de la semnarea contractului cu ofertantul declarat câștigător.
Ofertele se vor desface în 29 ianuarie.
Ambele categorii de cartușe se produc în fabricile de armament din țară.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1062 Articole
Author

33 de Comentarii

 1. Aparatul opresiv represiv se inarmeaza pentru ca au motive. Urmeaza sa avem o era glaciara dupa o serie de evenimente catastrofice naturale. Si ei par sa stie asta de ceva timp. Dupa ce civilizatia tehnologica va fi restartata la nivelul de dinainte de curentul electric, foamea, frigul si lipsurile in general vor impinge oamenii sa faca lucruri absolut imorale. Dar pana atunci, aceste gloante o sa fie consumate. informeaza-te despre micronova, polar reversal, solar ejecta, instant ice age

 2. Art.2 din legea 550/2004:
  Jandarmeria Română își desfășoară activitatea în interesul cetățenilor, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii.

  Nu prea sunt legi in care munitia letala sa fie folosita in interesul cetatenilor(ori nu se spune ai carei tari sunt cetatenii respectivi). Cred ca e limpede pentru toata lumea ca Jandarmeria face parte din aparatul de represiune si are foarte putin de a face cu cetatenii de rand. E ingrijorator ca isi sporesc puterea de foc in conditiile in care cetatenii nu au dreptul sa poarte arme.

 3. De fapt este doar o informatie aruncată în populatie. Daca va aia grija de pensiile noastre speciale stiti ce va asteapta! La muncă sa platiti taxele noi pe apa, aer, curent si daca va rămâne ceva luati si ceva păpica! In rest urmeaza sa crestem noi toate pensiile cu acelasi procent inclusiv cele speciale , iar din toamna le reducem pe cele contributive ca asa iese din calcul!

 4. @Hornbach,,

  Cetatenii nu au dreptul sa poarte arme de foc letale fiindca nu cer cu hotarare acest drept. Cetatenilor le e frica sa se apere si cauta apararea la institutiile statului, fare sa-si puna problema ca aceste institutii nu-i pot apara. Poate nici nu vor sau poate ca, dimpotriva, nu-s gandite sa apere cetateni ci sa-i tina in frau.

 5. Jandarmeria este fosta arma „Trupele de Securitate” innfintata prin Decretul nr. 163/1949 si apoi reciclate in jandarmerie prin Legea nr. 40/1990. Astia au fost „inima” tarii care batea si ziua, batea si noaptea. Si in ca mai sunt/bat.
  9mm luger inteleg, dar 7.62×51? Asta foloseste NATO numai ptr mitralierele cu banda si psl-urile lor. Estimam atentate sau vreun nou lockdown ca ucraina se cam termina?

 6. Jandarmineria nu e instituţia aia care a omorât românii la 1907, în 1989 şi în 1990 în „interesul cetăţenilor”?

  Reguli de funcţionare ale minerilor în uniforme:

  – muniţie fără număr,
  – pensii speciale mari,
  – pulane tari,
  – cultura în dubă,
  – analfabetism,
  – obraz gros,
  – slugărnicie,
  – creier zero,
  – suflet minus.

 7. In titlul vorbiti de achizitie de catre Directia generala jandarmi Bucuresti si in SEAP se mentioneaza ca solicitantul este politia capitalei.
  Pentru ‘simpatizantii’ jandarmeriei care comenteaza: jandarmeria face parte , ca structura militara, din sistemul national de aparare si are atributii stabilite prin lege la pace si razboi.
  Dupa mintea voastra creata atributiile in caz de razboi se indeplinesc cu bastonul si scutul? Sau achizitiile se fac dupa declansarea razboiului?

 8. Autorule, nu cunosti diferenta dintre politie si jandarmerie?
  In titlul vorbesti de achizitie pentru Directia generala de jandarmi Bucuresti, iar pe SEAP apare achizitia demarata de Directia Generala de POLITIE Bucuresti.
  De ce nu apare comentariul meu anterior? Pentru ca deranjeaza adevarul?

 9. Pentru ce se pregatesc structurile cu aceste achizitii?
  Mai nou niste structuri speciale monitorizeaza agresiv oamenii cu tehnologii neautorizate. Soft avansat rulat de calculator folosind acces la retea satelitara.
  Daca nu ii convine securistului ce gandesti si unde te uiti esti lovit instant cu arme neconventionale cu energie dirijata. Este cumva legala asemenea schingiuire crima pe oameni?

  Armamentul acela a fost cerut urgent de catre cine sa se faca achizitia?

 10. Intrebarea ar fi daca si aceste investitii vor fi facute la fel cum se fac Spitalele sau Scolile in Romania ,din donatiile benevole ale romanilor.

 11. acum 1-2 ani si-au cumparat si armament nou, mai tineti minte? ce draq sa tineti minte ca sunteti ca pestii de acvariu… daca pana acum 2-3 ani tipau vesticii cum vedeau un bulan pe spate sau o fumigena aruncata in masele de manevra ale ONG-urile, de acuma o sa se faca, ca ploua… cum in Germania bateau la ei in COVID, cum in Olanda bateau, impuscau si arestau fermieri, de Franta ce sa mai vorbim ca e sport national, macar aia au oo sa se bata cu secaturistii guvernului. Acuma la cati omorati de Israel, in Sudan, in Iraq, Yemen, etc. sa bati niste rromani care slabi de foame, nici nu o sa ajunga pe a cincea pagina din ziare, ori sa fie publicata de „presa internationala” gen BBC, Euronews, France24, Fox, MSNBC, etc

 12. Munitie letala ?! … Mai are mai putin de un an de taiat frunza la ciini la Cotroceni, dar se pare ca pe Papa Doc Malai Mare au cam inceput sa tremure izmenele, de frica !

 13. Romani oare ce se pregateste? In caz de posibila revolta interna fata de … Neanuntat ce o sa fie sau cumva sunt scenarii pregatite si cazul ucraina a esuat fiind nevoie de …?

  Pentru cel de mai sus tehnologia se numeste Remote Neural Monitoring Viewing si da este Ilegala fiind folosita pentru monitorizarea dusmanilor poporului, elemente periculoase pentru stat si ordinea statala persoanele respective sunt supravegheate oriunde se afla 24 din 24. Aia nu mai au viata sunt niste cobai. Dar multi habar nu au. Este folosita si in UE si in SUA chiar daca incalca toate tratatele in vigoare de respectare a vietii omului. Este daca vrei terorismul statului asupra individului. E teroare tehnologica.

 14. & Arme au, gloanțe nu mai au , că au mai folosit din ele, ? Încă nu le-au făcut ”modernizări eco” cu, măciuci, arcuri, sulițe, alte ciomegării războinice, ,,înapoiați dragă”, cum se mai exprima și tovarășa academician Elena Ceaușescu, încă mai umblă cu praf de pușcă, ?

 15. Se apara licheaua ptr ca simte ca poporul nu-i mai suporta la hotii, furaciune si minciuna. Mareste pensia cu 13,8%, prostul se bucura ,dar i-o impoziteaza la dublu sa nu mai ia nici ce-a avut inainte. Niveleaza pensia la putorile care au lenevit toata viata cu a aluia care a asudat toata viata. Se pregatesc de biruri si impozite sa plateasca imprumuturile facute ptr ciordeala cu covidul, salarii nesimtite,fiare vechi la americani si alte cele. Anul asta cu gazul si electricitatea la anul carburanti,chirii,proprietati.Sunt disperati. Nu stiu cum sa fure munca cetateanului sa-si acopere hotia. Au mirosit ca le sta AUR in coasta si isi pregatesc jandarmii sa infrunte norodul.Ceasca n-a dat caldura, apa calda si mancare.Astia se pregatesc sa ne dea gloante. Nu au omorat in 907 si in 33? Se pregatesc sa o faca si acum. A descoperit limbutul ca avem nevoie de cartuse sa nu patim ca la cehi, zice el. Astia sunt mai spurcati decat comunistii.Prostesc lumea cu dictatura mascata in democratie.

 16. @Intrebare, „Pentru cel de mai sus tehnologia se numeste Remote Neural Monitoring Viewing”

  mai e si ” REM Pull „,
  „pull”- a trage ,din engleza,
  REM – se refera la faza somnului adanc, cu vise,faza „rapid eye movement”;
  are loc la toate animalele,inclusiv la pisici.

  sunt cunoascute undele cerebrala alfa,gamma,delta
  -interfereaza frecventza „păcăniturilor” -cadrelor de date GSM

  da, in principiul TOTUL se deruleaza pe durata somnului!

 17. @ Bă , la ce vă trebuie bă, că zic ăștia că nu au să vă mai dea salarii, ? Mai visați câteceva, ?

 18. & Național
  ,,A murit magnatul ce a dat numele unuia dintre cele mai cunoscute pistoale din lume.
  Gaston Glock”
  , ?

 19. sa mai indrazneasca romanii un nou 10 August! Jandarii iubesc mana ce ii hraneste.

 20. Se pregătesc politicienii cumva de campania electorală , sau realizeaza că in Ianuarie or să înceapă protestele împotriva acestor securiști proști care se pretind a guverna țara. Se trezește cumva mămaliga și trebuie să aveți făcăleț pentru că e prea fierbinte s-o mestecați cu mâna goală ? Ce spuneți tovarăși securiști , care este marele plan cu muniția de război pentru jandarmerie.Ne invadează din nou rușii ? Una din două, ori explodează mamăliga ori ne pregătim de război. Cine ne explică?

 21. Achiziția asta, PE BANII VOȘTRI (și cu COMISIOANELE corespunzătoare, între 5 și 15%, conform modelului ur$$ulei), se va opri subcutanat în voi, CÎND VEȚI ÎNDRĂZNI SĂ CONTESTAȚI „Ordinea de Stat democratică” regizată păntru voi dă $$oroș p’în HOȚII PUȘI LA PUTERE la Bukale P’ÎN FALSURI NUMITE „ALEGERI LIBERE” organizate dă C.I.A.! …dacă C.I.A. și F.B.I. au ajuns să gireze în țara Marelui Lickurici FURTUL LA URNE ca să-l pună prezidel pă împiedicatu’ total corupt Alzheimer Bideu,
  https://www.youtube.com/watch?v=eM4zfmNE2Wc
  https://www.youtube.com/watch?v=3gcQrFsUFzQ
  https://www.youtube.com/watch?v=dcj_OtK2enM
  vă dați-seama că aici a fost „floare-la-ureche”, dîn 2004 încoa’, să-i pună pă Băse’ șî Ioha’ în tandem cu ce au regizat în Ukraina…
  Da’ nu vă faceți probleme, mai mult dă 495000 dă persoane nu vor păți asta, restu’ veți scăpa! …bine-‘țăles, dacă nu mai vine încă o achiziție similară, „Moartea letală N.A.T.O. p’în S.E.A.P.”! …da’ momentan puteți să stați liniștiț’, plattaforma dășteaptă dijitală a guWernului, protejată yeFFektiw dă Prostyekțîia NATOtot dijitalămăRog, e „în mentenanță”, pentru ca la adăpostu’ iei ghinărarii borțoși dîn Poolițîie să poată dijera în liniște komanda deja făckută cu mari iefuorturi ‘telektuale șî morale……[Rumburak]

 22. @ares – nu mai minti tovarashe securist e penibil la varsta matale. ia d’aci extras din lege – j’ndarii numa’ la intern bre sh’ numa’ la cafteala buey, pardon ORDINE SI LINISTE „Bublica”
  Articolul 1(1) Jandarmeria Română este instituția specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administrației și Internelor, care exercită, în condițiile legii, atribuțiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, la prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum și la protecția instituțiilor fundamentale ale statului și combaterea actelor de terorism.
  (2) Jandarmeria Română, prin atribuții, organizare, pregătire și dispunere teritorială, contribuie la garantarea suveranității, independenței, autorității, unității și securității statului, democrației constituționale pe întregul teritoriu național atât în timp de pace, cât și în situații de criză.
  Articolul 2
  Jandarmeria Română își desfășoară activitatea în interesul cetățenilor, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii.

 23. In cazul ca sunt atacati cu arme de foc, ceea ce n-ar mai mira azi pe nimeni, jandarmii trebuie sa raspunda tot cu arme de foc.
  Dupa mintea multor tembeli de pe acest forum, jandarmii ar trebui sa raspunda doar cu bastoanele?
  In plus pot interveni situatii cand jandarmii ar putea fi folositi ca trupe combatante, cum erau si Garzile Patriotice.

 24. @ Mai zise careva că și în decembrie 1989 ,ăia de pe la armată, cu comandanți beți din gloată, ”s-au bătut ceată cu ceată”, ?

 25. Păi cum bre ??? Poliția și jandarmeria nu au dreptul la muniție LETALĂ .. Clar nu pot fi inarmați impotriva propriului popor. E o măsură clar dictatorială tiranică de opresine și intimidare ”DEMOCRATICĂ”..Cine a decis și aprobat o astfel de măsură e de suspendat la uscat..

 26. După mintea unora cred că sunt simpatizanți a unui partid politic care mai ieri în alta „epocă”, făceau circ în parlamentul României, ar trebui desființată armata/poliția/jandarmeria,
  să poată ei fura in voie ce a mai rămas de furat.
  Că sa poți fi antrenat trebuie sa te antrenezi in poligon cu muniție letală, că sa-i salvezi pe unii care se duc cu adidași pe munte și fără lanterna, trebuie sa execuți ore de zbor/antrenament, etc

 27. in tara asta ca sa o mai salvezi trebuie sa schimbi sistemul, nu sa faci rotatia cadrelor odata la 4 ani, deci sistemul simte ceva si isi ia masuri de aparare! poate e un semn bun pentru sclavi!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.