Nagelsmann, după remiza cu Elveţia

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Germaniei, Julian Nagelsmann, a declarat duminică seara, după rezultatul de egalitate (1-1) cu Elveţia, că este mulţumit de jocul elevilor săi, iar grupa a fost una foarte puternică, scrie EFE.

„Până la urmă cred că punctul obţinut este meritat. Am riscat mult, dacă nu s-ar fi anulat golul din prima repriză şi am fi avut noi 1-0, pentru Elveţia ar fi fost mult mai greu. Însă zic că am făcut un meci bun, a fost o grupă puternică, ne bucurăm de rezultat”, a spus Nagelsmann.

El şi-a exprimat satisfacţia cu privire la faptul că rezervele pot face meciuri la fel de bune precum titularii şi pot marca, aşa cum a făcut-o Fullkrug. În min. 90+2, două rezerve au colaborat la golul egalării al echipei Germaniei, Raum a centrat, iar Fullkrug a reluat cu capul în plasă.

„Este important ca rezervele să fie jucători capabili să marcheze goluri decisive. Mereu îmi analizez cu atenţie adversarul înainte de meci pentru a alege formula de start şi apoi să văd ce jucători pot avea pe banca de rezerve”, a spus selecţionerul.

Întrebat dacă Elveţia pare a fi una dintre favoritele la titlu, antrenorul a spus că da, deoarece are o echipă bună care evoluează foarte bine. „Elveţienii au un mix foarte bun între jucători experimentaţi şi jucători tineri, dornici de afirmare, de performanţă. Joacă în viteză, au soliditate în apărare, practică un fotbal deosebit”, a arătat Nagelsmann.

La rândul său, căpitanul Germaniei, Ilkay Gundogan, a spus: „Desigur, ne-ar fi plăcut să câştigăm meciul, să arătăm cel mai bun fotbal al nostru. Dar cred că ai nevoie şi de astfel de jocuri în timpul unui turneu. Şi asta poate fi, de asemenea, un adevărat punct forte din care putem învăţa pentru următoarele partide”.

Naţionala Germaniei a câştigat Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, pe care îl găzduieşte, după ce a remizat in extremis cu Elveţia, 1-1 (0-1), duminică seara, pe Frankfurt Arena.

Elveţia a deschis socrul prin Dan Ndoye (28), dar gazdele au egalat prin salvatorul Niclas Fullkrug (90+2). Germania merge de pe primul loc în optimile de finală, urmând să joace cu a doua clasată în Grupa C (Anglia, Danemarca, Serbia, Slovenia), iar Elveţia s-a clasat pe locul secund şi va juca în optimi contra echipei de pe locul secund din Grupa B (Spania, Italia, Croaţia, Albania).

Atât Germania, cât şi Elveţia au câte un jucător suspendat pentru optimi pentru cumul de cartonaşe galbene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Dacă aseară a fost fotbal mi-o tai și mi-o dau la rațe. Un ziar de sport scria „fabulos”. Cred că mai poți desluși ceva din mișcarea bilei la flipăr decît din mișcarea la voia-ntîmplării a mingii la fotbalul din ziua de azi.
    Se zice că mingea are emițător, jucătorii au GPS în eticheta de la tricou. Datele sînt culese de tabletele stafului tehnic, băgate în ceva aplicație ce dă…ce dă și vedem dar nu pricepem. Numai tableta, după ce interpretează datele statistice greșit și le bagă în formule, poate arăta că pasele cu portarul îți aduc ceva cîștig și sînt plăcute ochiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.