Nebuloasa „revoluției”: „Guvernul folosește pensiile din viitor”

Situația pierderilor sau câștigurilor generate de măsurile fiscale adoptate de Guvern este comentată pe toate vocile de către politicieni, în funcție de tabăra din care fac parte.

În timp ce în tabăra Puterii ministrul Finanțelor Ionuț Mișa a vorbit de o creștere de 2 lei după transferul contribuțiilor, dând asigurări că salariile nu vor scădea, în tabăra Opoziției este alarmă generală.

După ce Victor Ponta a susținut miercuri că Liviu Dragnea taie salariile cu 21%, liberalii, prin vocea senatorului Florin Cîțu, afirmă că va crește cu 10 la sută costul angajatorilor cu salariul minim, salariul net scade dacă salariul brut crește cu mai puțin de 20%, iar „guvernul foloseste pensiile din viitor pentru plata salariilor”.

„Pe înțelesul tuturor….

1. Costul angajatorilor cu salariul minim CREȘTE cu 10%! Pentru toți angajatorii, privat și stat!

2. Salariul net SCADE dacă salariul brut crește cu mai puțin de 20%! Pentru toți angajații, privat și stat!

3. Companiile cu cifra de afaceri până la 1 milion de euro plătesc impozit de 1% pe cifra de afaceri-au nu au profit, plătesc impozit! (Google, Amazon, Facebook etc. nu ar fi apărut nicioadată într-un astfel de sistem de impozitare).

4. Contribuția la pilonul II de pensii NU crește proporțional cu creșterea salariului brut. În funcție de deficitul la bugetul de stat, rămâne la fel în sumă absolută sau cel mai probabil scade. Astfel, guvernul folosește pensiile din viitor pentru plata salariilor și pensiilor din prezent”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8500 Articole
Author

20 de Comentarii

  1. Nu inteleg de unde atat suparare la Romani, pai acest partid a fost votat cu o majoritate zdrobitoare (cei care nu au fost la vot practic au votat PSD-ul) si absolut toata lumea stia ce va face. Pai si atunci de ce l-am mai ales????

    • De unde pana unde ei „cei care nu au fost la vot practic au votat PSD-ul”?
      Li s-au mai adaugat 5 milione de voturi cumva?
      Eu inca cred ca si abtinerea este o optiune?

    • Cei care s-au dus si au votat PSD sunt oameni, fara cultura de nici un fel, ei au uitat ultimii 26 de ani, efectiv au uitat, in ce tara se afla, si ce voteaza, un partid care a distrus si vandut aceasta tara incepand cu anii ’90. Dar este foarte greu, pentru acesti votanti inculti sa-si mai aduca aminte. Iar ei nestiutori si semi-analfabeti au iesit la vot, ca asa au fost indrumati, sa nu uitam asta, au fost si indrumati, de catre, popa din biserica si de catre primar si de niste promisiumi cu mariri de pensii si asistente sociale, dar acesti inculti nu s-au gandit de unde vin banii pentru maririle lor mult sperate! De unde? din buzunarul celor care lucreaza la privat, iar acum acel buzunar este taiat, asa ca peste un an sa nu se mire pensionarii si asistatii sociali daca vor mai avea ceva de pus pe masa, pe cineva care sa le plateasca lor prostia si incultura.

  2. 3. 1% pentru cifra de afaceri mai mică de 1.000.000 de euro (pe an, fără TVA)
    1.000.000 : 12 = 83.333 euro pe lună și aproximativ 4.166 euro pe zi (1 lună=20 zile lucratoare) aprox. 19.164 lei pe zi.

    Să sugerezi că veniturile lui Google, Amazon sau Facebook ar fi sub 19.164 lei pe zi fără TVA, ține de propagandă și nu de inteligență și mai ales la eminența economică a libertarienilor.

  3. Cum era de asteptat, am fost informati, sub o forma ce vrea sa para democratica si nu dictatoriala, ce „bine” ni s-a hotarit cu ordin pe unitate. Si cine nu doreste acest bine, i se va impune cu furta, ca in „vremurile bune” dinainte de 89. Si la fel ca inainte de 89, cind statul „greseste”, intotdeauna greseala e in asa fel incit statul cistiga si omul pierde, niciodata invers! La fel ca pe vremea ciocoilor sau a comunistilor.

  4. Ce mare tragedie este pentru o firmă care are încasări de 999.999 euro pe an să plătească 833 euro lunar impozit pe venit adică 3.832 lei! Da, este mare lucru față de situația în care impozitarea cu 16% a profitului era mânărită din hârtii, firma declarând că este pe pierdere de la înființare, deci nu plătea niciun sfanț statului român impozit pe profit. Sper ca în maxim 2 ani de zile plafonul să ajungă la 100.000.000 euro. Să-l țină Dumnezeu sănătos pe Mișa!

    • o firma care are incasari are si plati, sunt situatii in care o firma este in pierdere si atunci va trebui s aduca bani de acasa sau sa ia credit oentru a plati creditul si/sau sa traga oblonul.Daca pornim de la prezumtia ca toti falsifica contabilitatea atunci cei de la ANAF iau lefurile de pomana. Cred ca de aceasta prevedere vor beneficia firme cu dedicatie care obtin profituri excesive si scapa de impozitul de 16%.

  5. FELICITARI PENTRU NOUL FORMAT AL COTIDIANULUI , TOTUL ESTE STRUCTURAT PE DOMENII : ACTUALITATE , ECONOMIE , EDITORIAL , POLITICA ,SOCIAL , CULTURA , EXTERN , SPORT ETC…, SEAMANA A EDITORIAL SERIOS , MODERATORII SUNT O.K , NU-TI RAMANE DECAT SA …” FII PRIMUL CARE COMENTEAZA !” . SUPER CA NU MAI APAR PLUSURI SI MINUSURI MASLUITE CARE IRITAU CITITORII !

  6. DRAGNEA a fost DAT DISPĂRUT. Unde este ŞEFUL PSD în timpul „REVOLUŢIEI FISCALE”??!!

    Se pare că L. Dragnea, preşedintele PSD, a dispărut complet din spaţiul public chiar în timpul „Revoluţiei Fiscale”. Nimeni nu ştie unde se află acesta.

    Liderul PSD, Dragnea, era cel care anunţa măsurile adoptate din Programul de guvernare.

    Nu a fost Miercuri la Parlament, iar zilele trecute NU a vrut să facă declaraţii, spunând că e treaba Guvernului să explice.
    Nici Premierul nu a stat prea mult de vorbă cu presă.

    De când a început scandalul pe Codul fiscal și oamenii au început să iasă în stradă la proteste, Liviu Dragnea și Mihai Tudose au refuzat să mai facă declarații.
    Fiecare și-a făcut strategia de comunicare pornind de la ideea că celălalt trebuie să dea explicații pentru Codul fiscal și consecințele lui.

    Nici Joi dimineață Dragnea nu sosise la biroul de la Palatul Parlamentului.

    De asemenea, și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se ține departe de problemele guvernului, scrie Antena3.
    Se aude ca Dragnea a plecat cu iubita in Maldive pana se mai linistesc „apele” iar apoi vesel, voios si bronzat va aparea la RTV sau la Antena 3 la Gadea sa explice GARANTAT cum vor Creste de la anul Salariile romanilor pana la cer si inapoi!

    INTREBARE: de ce FUGE L. Dragnrea de PRESA, el care in campania electorala era prezent de dimineata pana seara la TOATE TVurile cu celebrul PIX in mana si cu „Biblia” PSDista, explicand Programul „MINUNE” de guvernare, dat si el DISPARUT, odata cu Dragnea?!
    Dle Dragnea, de ce sau de cine fugiti, cat o sa fugiti?!
    Va e frica sau rusine de Romanii mintiti si inselati de Dvs?!

  7. Este corect!
    Statul iti da pensia tot el trebuie sa colecteze aceste impozite!
    Pina in prezent asigurarile private din Romania s-au dovedit a fi o adevarata golanie!

  8. Toata lumea omite un lucru spus de MF aseara, 158000 de companii nu au achitat, SPER partial contributiile pentru angajati, 2100000. Stiu cazuri de pacienti care ajunsi la medic, clinici/spitale, figurau neasigurati, de acolo au realizat ca „patronul” nu le-a platit datoriile la stat… Aceeasi patroni care-si schimba masinile ca pe ciorapi, raporteaza 0 profit au ajuns sa se foloseasca de banii angajatilor. Credeti ca parchetele din tara o sa puna mana sa ancheteze administratorii respectivi, cateva zeci de mii? ca respectivele anchete o sa dureze putin? ca nu o sa coste? Sunt firme care se reinfiinteaza odata la 6 luni, cu aceiasi angajati… habar nu au respectivii ca administratorii nu le-au platit datoriile si cand o sa ajunga vreodata pe la ITM o sa vada ca au cotizat nimic.

    • Sper că Mișa se ține de cuvânt și publică primele 500 firme din cele 158.000 care nu au virat încă contribuțiile la stat. Ar fi interesant să prezinte pe lângă suma datorată și numărul de angajați cât și salariul trecut în ștatul de plată. Cred că s-ar demonta multe mituri care poluează societatea.

  9. ce usor e sa manipulezi multimea. i te adresezi creierului limbic. acolo e nevoia de siguranta, hrana, sex. traseele neuroanle sint formate de atitea mii de ani pentru ca nevoia de supravietuire a stat la baza grupurilor primitive. deci niciun fel de evolutie de atunci dpdv comportamental desi neocortexul si cel frontal exista si pot fi folosite cu succes. deci cine vrea cu tot dinaidinsul sa se adresee creierului limbic si creeaza conditiile sociale de asa natura incit predominant sa fie procesarea la acest nivel? frica, temeri, emotii!!! WOW asa se tine lumea in ascultare, asa faci din ea ce vrei.emotiie care sint trezite in voi sint virusi care va consuma! voi confundati emotiile cu sentimentele. MARE GRESEALA!!!!!!!!!

    v-a zis bulache asta de pensii ca vi le fura si gata, panica. s-a instalat frica, teama. asta fac din voi de fiecare data cind unul spune hais si celalalt cea! fac trafic cu emotii care le nasc in voi. va viruseaza si apoi va folosesc.

    uitati-va la pancarte si la strigaturi… mmmmm ce meniu bogat…

  10. Da, onor guvernul utilizează cotizațiile la securitatea socială pentru plăti salariile bugetarilor sau pentru alte cheltuieli. În mod normal într-o societate și economie sănătoase, suma adunată în „pușculița” asigurărilor sociale ar trebui să crească de la an la an. Una din condițiile creșterii este ca banii din asigurările de pensii să nu fie utilizați în alte scopuri. Statul poate înmulți acești bani în foarte multe moduri. Din păcate, nu numai în România, atunci când noii câștigători ai alegerilor ajung în funcții, constată că „pușculița” de la securitate socială este goală. Tot din păcate, nimeni nu ia și nici nu a luat până acum o măsura împotriva celor care au golit-o. Vedeți Dvs., avem un minister care se cheamă Ministerul Muncii și JUSTIȚIEI SOCIALE. Ce naș l-o fi botezat așa și de ce?

  11. Poate ne lamureste dna. Radu. Unde-s masurile pentru impozitarea severa a multinationalelor despre care vorbea dnul. Toader. Adica cei cu cifra de afaceri de peste 1 milion euro ?

  12. Mai nene, este clar ca cel mai tare tipa patronii de la cele 170.000 de firme care nu au platit si nu vor plati contributiile la stat. De unde sa mai plateasca statul pensii , daca patonii hapsani nu platesc darile pentru salariat. Daca patronii nu se misca repede sa mareasca salariul minim brut pe economie, atunci guvernul ii va obliga prin marirea salariului minim pe economie. Cel mai tare tipa Coarna fiindca politistii au sarii de 3000 de lei pe luna la care se adauga sporuri de 500% pe luna si vor pierde la net.Ei au fentat statul luan salariul lunar prin normare cu ora si beneficiind de pensii militare in loc de pensii civile.

  13. Asadar, Revolutia fiscala va rezolva trei deziderate extrem de importante si anume; 1. Sa oblige pe angajator sa-si plateasca contributiile legale pentru pensii altfel fiind infractiune. In prezent sunt peste 150.000 de angajatori infractori; 2. Triplarea valorii punctului de pensie pentru salariati prin trecerea contributilor sociale pe numele lor astfel ca la pensie in loc sa aiba o pensie de 800 de lei, cum e acum, sa primeasca 2400 de lei; 3. Scaderea evaziunii fiscale generata de angajatori prin incasari ilegale de TVA. Nascocirile dupa care angajatorii trebuie sa le mareasca salariile angajatilor ca sa implementeze aceste masuri si alte baliverne sunt gogosi. Astfel salariul brut ramane neschimbat la care se calculeaza si retine contributia la pensie de 35%, la fel contributia de 2,30% si impozitul de la 16% la 10%, pentru Bugetul de Stat. Si ramane salariul Net. Asta e tot. Restul ce se vede la televizor este diversiune si manipulare de cea mai joasa speta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.