Nedumerirea unui cititor. De ce nu sunt consideraţi eroi şi Assange sau Snowden?

Cititorul Cotidianul care semnează x a lansat o întrebare, comentând articolul Curajoşii ruşi care s-au dus la înmormântarea lui Navalnîi.

Totusi eu ceva nu inteleg. Daca Navalnii e erou, de ce nu sunt considerati eroi si Assange sau Snowden? Tot ptr libertatea cuvantului si informarea CORECTA si completa a poporului au activat.
De ce ptr acelasi tip de activitate unii sunt declarati eroi iar altii tradatori? Cate seturi de valori politice IMORALE exista?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 45
Author

48 de Comentarii

 1. Este ca si cum Ceausescu l-ar declara Erou pe cel ce a fugit in America adica pe Pacepa !

 2. Cititorului naiv dar cu noroc la loto, la intrebarea ‘de ce nu sunt considerati eroi si Assange sau Snowden?’
  ii raspunde radio Erevan:
  -Depinde din ce unghi privesti,de la Moskova sau de la Washington!

 3. Si Gonzalo Lira RIP!. Propaganda occi lucreaza intotdeauna cu dubla masura, masura fiind data de strict interesul propriu. La fel si cu ordinea internationala bazata pe reguli.

 4. Acest cititor Cotidianul, ‘x’intenționat, nu vrea să facă diferența sau nu conștientizează diferența între un afacerist global și un om care voia să schimbe un regim usturător pentru o uriașă tara compusa din mai multe etnii de cetățeni! Cei doi au făcut afaceri, au câștigat bani grei la momentul potrivit și au fost agățați, pe când Navalnai, nu a câștigat nimic la nivel global in afara de perioada cu tratarea pentru otrăvire. Bade ‘x’ nu duce lumea în eroarea in care ești.

 5. E simplu de inteles pentru cei care cauta Adevarul si nu se lasa spalati pe creier cu „valorile” occidentului imperialist:
  cei care sant impotriva imperialismului iudeomasonic globalist satanist sant adevaratii eroi, iar cei care sant de partea imperialismului occidental iudeomasonic sant tradatori !

 6. Lui părere..De la 17’13” „Navalinâi n-a câștigat nimic”.. Bă mioriticule,dacă fiind român,gandesti așa prostii, în zadar mai oxigenezi carbonul.. Navalinâi a fost cea mai cifrată torpilă politică îjghebsts de CIA împotriva lui Putin. EL a fost un naționalist sadea iar de acea perioadă a lui, nu cam doresc să-și aducă aminte patronii lui.. Navalinâi e un exemplu clasic de decadența morală a unui rătăcit politic..Iata Idiotul, personaj clasic a lui Dostoevschii în epoca digitală..

 7. Iti cam pasa tie de eroii din ’89 cam de cat negru sub unghie daca pui astfel de intrebari.

  „Cate seturi de valori politice IMORALE exista?”
  Adica moartea lui Navalny este imorala? De ce nu te duci in persoana sa il zgandari cu ideile tale sau doar in exterior afisezi moaca de inocent, in interiorul tau crezand si stiind bine ca nu te poate auzi oricum?

  Credeai ca tragi o abureala tuturor astazi. Iata ca n-ai reusit!

 8. @Năvrăpăscu: și, ce a câștigat? A câștigat financiar precum ceilalți? Nu știu unde ai citit dumitale, informațiile mele sunt din cel puțin 3 surse. La vorbe sau scrieți pe baza de aberații, se găsesc și mulți asociati de pe Wikipedia care completează unele părți ale articolelor.

 9. Ce Assange, ce Snowden?!
  Erou ar trebui sa fie considerat tov Basescu Petrov care a reusit sa incendieze 17 nave franceze in portul Rouen, in anul 1981. Cu 19 nave mai multe decat a reusit sa distruga Nelson la Trafalgar in 1805.
  Basescu ar trebui sa fie declarat erou. MaRog.
  Tot erou ar trebui sa fie declarat si Petrica Roman. El a reusit sa dea la fier vechi toata industria Romaniei. MaRog.
  [Eduardovici KuMotZov CZernoparTZovskii, cititor de Pionerskaia Pravda si Murzilka]

 10. @Navrapascu:
  „Navalinâi a fost cea mai cifrată torpilă politică îjghebsts de CIA împotriva lui Putin”
  Sa-ti rad barba, sa-ti rad fundul de macho daca n-ai nici-o dovada?

 11. Badicule, lasa-te de scris, ești slab! Dac-ar fi să trăiești din ceea ce postezi, ai inchide “bolda” mai repede decât a închis un altul covrigăria…

 12. Pentru că în Europa si SUA există foarte multă IPOCRIZIE – PERFIDIE.

 13. Lui Miorița 17’58”
  Pai cum crezi mneatale, ca fiind în Germania”pe pat de moarte”el discuta acolo numai cu popii nemțești. Frâu era audiovizulizata zilnic de CIA iar Navalinâi era „oaspete drag” numai pentru nemți.. Naivilor..

 14. Fiecare cu eroii lui. Deocamdată. Restul lumii… „victime colaterale.”

 15. Il lamuresc eu pe cititorul intrebator. Pentru ca omenirea actuala este condusa de BOLSEVICI, iar sintagma calauzitoare a bolsevicilor era CINE NU E CU NOI E IMPOTRIVA NOASTRA. Deosebirea dintre BOLSEVICII ACTUALI si cei ai lui Stalin este aceea ca AI LUI STALIN NU ERAU LEGHEBETISTI.

 16. Americanii le-au demonstrat rusilor, chinezilor si nord coreenilor ce amatori erau.

 17. Viața este o realitate obiectivă atunci când este privită din perspectivă individuală şi abstractă atunci când este privită din perspectivă colectivă. Privită în sens invers , ea devine obiectivă din perspectivă colectivă şi tinde spre abstractizare cu atât mai mult cu cât se apropie de individ. Atunci când orice colectivitate va considera individul ca fiind unu şi acelaşi lucru cu ea însăşi, omenirea ar putea trece la un alt nivel de conştientizare a propriei sale vieți şi a propriei sale existențe în centrul căreia ar aşeza omul real şi nu omul anonim, necunoscut sau… abstract.

 18. pentru ca „democracy is a lie”, cum spune francezul.
  peste zeci sau sute de ani, ei vor fi reabilitati in eroi. inchizitia cati a ars pe rug, acum considerati eroi?

 19. Poate ne spun rusofobii din ce a trăit familia lui în occident că vreau și eu.

 20. Când un stat imperialist, care ucide fara remuscari pentru a implementat valorile democrației Occidentale, dictează ca lgbtiqismul, părintele 1 si părintele doi, nefirescul fiind firesc și anormalul normal sunt valorile de necontestat e evident ca cei care le servesc interesele in alte state, militeaza împotriva ordinii de drept ca agenți sub acoperire sunt dizidenți, iar cei care le demasca marasviile, chiar dacă fac fac parte din sânul nației sale, sunt considerați dușmani. Nimic nou sub soare. Dacă Trump a ajuns sa fie catalogat ca dușmanul Americii ce sa mai discutam? O națiune bolnava are convingerea ca și celelalte trebuie îmbolnăvite cu boala de care ea suferă și, ca atare, face tot posibilul ca ele sa fie tratate de același doctor cu aceeași medicație. Dacă America are un președinte bolnav, e evident ca și celelalte state care o pupa în dos trebuie sa aibă un președinte amnezic. Pacepa când a fugit din România a fost primit cu bratele deschise de Americani, iar cei de la Europa Libera, agenti CIA, i-au ridicat imnuri de slava fără a subliniat raul enorm pe care l-a făcut tarii prin destructurarea întregii rețele de spioni din străinătate. Dar dacă trădătorul a făcut un serviciu Americii și Occidentului el e imaginea ideala a democratului care si-a riscat viata pentru valorile Occidentale. Ce mai zice marele actor de circ Hurezeanu? Nimic, dar absolut nimic. Când DNA-ul condus de madama Kovesi a transformat insituația intr-o arma împotriva intelectualității, vârfurilor din medicina, oamenilor de afaceri, oamenilor simplii, vârfurilor clasei politice tacea precum rahatul în iarba aia împuțită care e atat de adorata in Occident. Acum e mare ambasador în Austria. Slugile antinationale trebuie recompensate pe masaura binelui pe care l-au făcut licuriciului. Politica marilor democrații chiar ca e curva și încă una ordinara, bolna de sifilis și de blenoragie și pare ca e incurabila.

 21. @ 17:57 Încerc sa fiu haZos dar dau cu mucii-n fasole mai rău ca ELITA Azov la Avdeevka.
  Așa e când am citit la Clasicii Ruși pe nemâncate, nerăsuflate și nedormite, nopți în șir. Până când altu’ mi-a CITIT nevasta, ba chiar și soacra, măR🤣g…
  {● ChimiZdu’ 2xperfecționat la CEPECAca ●}

 22. Lui Kinki de la 19’22”
  Daunazi somnorosul Djo i-a spus lui Iulia Navalinâi ca ea poate lua lupta bărbatului ei în mâinile sale.. Iată și indulgența cu plată. Unii pe aici ma intreaba ce dovezi sunt că Navalinâi e creatura CIA.. Pai ce dovezi iti mai trebuie când hegemonul te îmbrățișează și te mângâie pe creștet..
  Gure rele vorbesc ca Navalinâi era la un pas de a fi schimbat cu un cetățean rus judecat în Germania pentru Vendetta.. Un Navalinâi în libertate și în rândurile opoziție ruse din Europa nu era văzut bine de Hodorkovschyi..

 23. @Eduard F Kalacu Motz ot CZernopartZ”: Unde mai pui că Băsescu a incendiat cele 17 nave la Rouen la beție! Dacă era treaz, incendia şi tot oraşul!

 24. Elenu popu e cel mai ticălos comentator de pe aici. Dar cel mai prost e parere. Vrea să spună, dar nu zice, neuronii nu-l ajută, dar e mai căznit decât un rahat constipat. Lumina e sursă de întuneric pentru el.

 25. X, pentru că au deconspirat adevăratul lider SUA, complexul militar-industrial american care este liderul de facto al SUA și care scoate bani din conflicte pe care le inventează periodic, tocând viețile oamenilor , americani și neamericani pentru profituri uriașe.A ieșit la suprafață , printre altele, originea pandemiei Covid 19, gain function finanțat de ei via fauci, supranumit Dr death în epidemia de HIV din anii ’80 pentru că s-a opus cât a putut tratamentelor de întreținere folosite cu succes azi.CMIA este o nenorocire, o catastrofă globală azi, având în studiu mai mulți viruși gain function letali, și cu planuri de a instala un futilism cu o aristocrație rasială-n frunte, pe veci.De asta distruge Occidentul și SUA, de asta vrea să ia distrugă Rusia, singura țară preponderent alba pe care n-o controlează, de asta împing sărăcie, migrație, LGBT și statul polițienesc în UE și mint de put.Ăsta este răspunsul la întrebarea ta, X.

 26. Eu citesc doar clasicii septari, asi si valeti. Ca sunt marlan incorigibil, nu ma poate contrazice nimeni.
  [Eduardovici KuMotZov CZernoparTZovski, cititor de Pionerskaia Pravda si Murzilka]

 27. Asa-i in Istorie, religie. Iisus i-a invatat sa-si iubeasca aproapele, iar crestinii/catolici i-au distrus pe druizi, au inventat Inchizitia, arzand pe rug asa zisi eretici, s-au aliat cu otomanii la caderea Constantinopolui, apoi au jefuit arhiva bisericilor ortodoxe, au siluit femeile si au ucis preotii ortodocsi care au refuzat sa se converteasca, de aceea biserica din Grecia a refuzat vizita lui Ioan Paul al II lea. Istoria este scrisa de invingatori, iar ei vor fi intotdeauna selectivi cu oamenii care le arata adevarata fata.

 28. pt. ca nimeni nu stie de
  u.s. army first class private Bradley Edward Manning
  cel care a sifonat documentele lui assange (aproape 750’000 !)
  si a platit fiind mutilat psihic si secsual de catre unchiul Sam.

 29. Azi au mai arestat un jurnalist de la Blaze in SUA, unul de vreo 60 de ani si ceva care a transmis in direct de la „Insurectie”… ati vazut vreun articol in fitzuica asta de propaganda? Un alt jurnalist a primit 6 luni de puscarie pe care le-a executat deja de la „sistemul juridic” din DC tot pentru ca a raportat de la Insurectie… mai mult, el nici nu era macar aproape de Capitoliu, acuzatia a fost ca a avut un „limbaj instigator”… sursa principala a lui Assange, un membru al DNC-ului american a fost ucis intr-un „jaf de masina” iar FBI-ul refuza sa predea laptopurile pe care le-au ridicat de la victima… ala de a facut publica implicarea CIA in traficul de cocaina s-a sinucis cu 2 gloantze in gura in Las Vegas, Alina Lipp din Germania, sunt vreo 2-3 jurnalisti din UK care la fel au fost condamnati ca raporteaza din Donbass… jurnalista cu Pandora sau Panama Papers a fost executata in Cipru parca. Deci mai lasati vrajeala, cu statul de drept, cu libertatea presei, voi sunteti activisti nu jurnalisti. Mai mergeti si va aruncati pe burta ca scroafa aia in Israel

 30. @subiectiv, @Postakel … )
  @Subiectiv,
  … si Io subscriu la Elenuu’ Popii SI parere …:)
  De AltFEL NU am mai putut rabda, ma’n’telegi si i-am „FAULTAT” DUR, in Schimb ASPRU, in Urma cu Cateva Zile.

  @SI Postakel mi-a CLARificat niste Idei, INCA NeLegate intre Dansele, pana ACUM.

  Sa regretam impreuna ca ne-am „injurat”, da’ IO stiu SIGUR ca NU IO am inceput, Reactia ta, Postakel a fost CamGrabitREFLEXA, ca sa zic ASHA … 😊
  Da’ am OareCE Rezerve cu Alierea Catolicilor cu Otomanii LA Caderea Constantinopolului.
  Prima Cadere, Aia de la 1204, care a LOVIT „la Operatie” Imperiul ORTODOX Bizantin, Aparatorul Greu Incercat al Crestinatatii de Paganii Musulmani, TIMP de Sute de Ani, TIMP in care APUSENIA PostROMANA s-a dezvoltat – cam impiedicat, de RAUTATE si PROSTIE – da’ in Ansamblu, a progresat.
  Numai ca ATUNCI, in 1204 INCA NU erau Turci prin Zona si/sau NU se trezisera suficient ca sa vrea sa IA Bizantuu’, in Rest LE au facut TOT CE ai scris Crestinii InRaiti de Catolicism „BINE” Interpretat „CRESTIN”, DUPA Asediu, Grecilor OrtoDoxi …
  A Doua CADERE, Aia Finala, de la 29 Mai 1453 a fost in Mica Masura cauzata de catre Occidentalii „FRANCI”.
  DOAR Sperietura de Moarte a Genovezului Giustiniani, GRAV ranit a permis Gasirea DESCHISA (!!!!???) a Portitei KERKO PORTA,
  care a permis Punerea Steagului lui Mahomed Profetul pe Zidurile Orasului, DISTRUGAND rapid Moralul Aparatorilor Orasului, deja SLEITI de Puteri si Minti, dupa doua Luni de Asediu Infernal, cu Zidurile MOLOZ de la TUNuu’ cel Mare …
  URMARE

 31. URMARE
  Cestia PERFIDA in Perspectiva este ca – DACA NU se reusea exact ATUNCI Atacul – Ienicerii se revoltau si il beleau pe Mehmet al Doilea … 😊
  A STAT in Dunga, intre Mehmet El Fatih
  (Cuceritoruu’”GLORIOS” al unui „IMPERIU” care se rezumase la UN ORAS, condus de un „IMPARAT” care NU mai era decat un Primar General si cu o Oaste de Aparatori de doar 8000 de Soldati)
  si un Print Otoman TANAR si grabit, UCIS de Trupe … 😊
  De altFEL de FieCARE Data cand a condus direct Trupele a FUGIT ca sa NU fie PRINS, cel putin atnci cand a venit in Tara Romaneasca (1462) si in Moldova (1476) iar la Belgrad in 1456 a incasat Bataie de la Iancu de Hunedoara si IAR a fugiiiit … 😊
  Vlad DRACULEA Tepes il fugarea si doar Prostia lui Stefan cel Mare care l-a atacat pe Vlad (Varu’suu’ care il PUSESE pe Tron …) SI Tradarea Boierilor care l-au parasit pe Vlad si l-au primit pe Fratele lui Radu Cel FRUMOS ca Domn, l-a scapat pe Mehmet de Belire … 😊
  Apoi, IAR cand a napustit in Moldova in Vara lui 1476, ca RazBunare pe RUSINEA Colosala administrata de Stefan Cel Mare la Vaslui, din 10 Ianuarie 1475, STEFAN in fine trezit din PROSTIA de a NU il ajuta pe Vlad Draculea Tepes LA TIMP, in 1462,
  Mehmet NU a reusit decat sa UCIDA 10 000 de Osteni Moldoveni de Elita, inghesuiti STRANIU in Loc Inchis, la un Tip ca Stefan la Valea Alba, Razboieni, Mehmet avand o URDIE de peste 100 000 de Luptatori SI a ajuns la Cetatea Sucevei, pe care NU a reusit sa o cucereasca si a luat-o indarat la Baza, la Ma-sa … 😊
  Stefan l-a urmarit pana la Dunare, distrugandu-i o mare Parte din Armata … …
  IATA Cine a fost cu adevarat marele Mehmet al Doilea EL FATIH, Cuceritoruu’ … You!

 32. Militari britanici deja mânuiesc rachetele Storm Shadow donate Ucrainei, iar militari germani discută cum să trimită rachete Taurus, cu rază lungă de acțiune, tot în Ucraina.
  Apoi, într-o bună dimineață, se vor declara ultragiați că le-au picat roiuri de Kinjaluri în capete. La Londra și Berlin.
  Suntem conduși de niște idioți față de care cei din 1914 par genii.

 33. @@18:03:
  Nu facem operatii pe creier pentru indepartarea ideilor neesentiale, gresite sau extremiste.
  A purta arme pe sub sutana cand tu insati propovaduiesti o religie a iubirii dusmanului, a intelepciunii, a renuntarii la material si a pacii, este o dovada a propriei lipse de convingere in ceea ce tocmai tu predici. Asadar,
  Cum ai apucat, asa traiesti.
  Salutare!

 34. @Simplu, catolicul de rând nu a fost părtaș la crimele bisericii dar BC mai are o mică rușinică de care nu se prea vorbește în general, una veche, de prin 600.S-ar părea că biserica ,pe atunci unitară, înca nedivizată dar scindată a Europei de Vest a finanțat un anume Mahomed,pentru a dezechilibra Biserica Răsăriteană.Lucrurile sunt de cercetat.

 35. Ok Conti, no hard feelings.Îmi pare rău că m-am grăbit.Caut-o pe Withney Webb, până n-o „clintonizează” ăștia.E adevărată.

 36. este un erou ptr ca daca nu era el nu stiam de alianta celor care au castigat al doi-lea razboi mondial..
  nato si planurile nato deja stiute de rusi … probabil au lista completa cu toate armele dispuse si harta lor!

 37. Ca o paralela la cine a cerut sa fie erou Assange:
  1 Iliescu, dupa toate crimele si distrugerea tarii, e liber
  2 Roman, aici toata lumea stie de ce
  3 Gelu Voican….
  Sa continuu?

 38. Pun pariu ca daca Putin ar vizita Bucurestiul, sute de mii de oameni l-ar aclama cu entuziasm.

 39. @nicu chen
  -Pune pariu ca daca Putin ar vizita Berlinul sute de mii de oameni l-ar aclama cu entuziasm.
  (invatza sa scrii
  ai pus o virgula in plus)

 40. Ai uitat sa pui doua virgule. Asta se intampla cand te uiti in CURtea altuia.

 41. ca sa muriti voi, iubitorii imperiului maroniu, de ciuda…nush ce mai cautati pe aici, e loc mult in Siberia pentru voi, acolo in tara muscalilor iubitori de copii este adevarul, calea si lumina voastra….MARSH ! ce treaba aveti ma turnatorilor bolshevici cu revolutia din 89 si cu libertatea ?!?!?

 42. @ „Dan”, 02 mart. 2024 la 19:18
  „…La Londra și Berlin. Suntem conduși de niște idioți față de care cei din 1914 par genii.”
  Baerboacka, sluga mass’, ja vra ordinară vărzistă (! în teorie, poolitica „verzilor” MAJORITAR TURKI din Jarmaniia e în opoziție cu războaiele – ce folosesc cantități imense de explozibili, ce prin ardere produc cantități imense de CoDoi și oxizi TOXICI, ce afectează ambientul și oamenii! NU?) INSTIGĂ FĂRĂ ÎNCETARE la război cu Rusia, episodul ăsta cu rachetele „Taurus” e doar o etapă, vor urma multe altele, și le face în public, în conferințe de presă, încercînd să-i forțeze-mîna lui Scholz! E fiica unui fost activist de sindicat de la o filială dîn Jarmaniia a amerlocilor de la „Westinghouse”, filiația e directă către cozile-de-topor locale ale C.I.A.!
  Da, și în 1914 „trompetele” războiului au sunat luni în șir în presa și în șParlamentele din Vest, social-democrații de la Paris și Berlin și laburiștii de la Londra au declarat public că se vor împotrivi războiului, dar apoi au „capitulat” și au votat pentru intrarea în război, unii împotriva altora.
  https://www.youtube.com/watch?v=jP406ZAr8cY

 43. In interiorul granitelor Ungariei, Miklos Horty este considerat erou.
  Dincolo de granite, este considerat un criminal.
  No, cum sa credem ??

 44. Asange si Snowden sunt eroi reali, Navalni e un cacanar unflat de propaganda westica ca sa fisiie, un neica nimeni ce s-a vindut pe un purcoi de coco.Noua ne arata cinci rusnaci care il”comemoreaza”Dar sutele de milioane care il scuipa nu conteaza.Vorba unuia de pe aici.Si Pacepa a fost considerat erou si opozant de catre Licurici,dar nu a fost decit un alt Bastos ca cel din filmul Columna,un vierme tradator.

 45. Rog sa adresati la revista 22, la Adevarul si la Digi o cerere de evaluare a cetatenilor Assange si Snowden.
  Dupa o atenta evaluare la Departamentul de Stat, cele 3 institutii acreditate va vor raspunde in termenul legal.
  Momentan rugam sa slaviti energic doar pe defunctul agent CIA Navalni.

 46. Felix este un Erou al luptei impotriva odiosului dictator putin care…un moment ca mi se comunica ceva in casca de predicator, da, da, deci imi cer scuze si reformulez, deci Navalni este un Erou al luptei impotriva odiosului dictator putin care l-a ucis printr-o lovitura naprasnica de deget inelar in zona ighinala in plina zi in curte la Siberia.
  RUSINE!
  De trei ori!
  Slava Ukraini!
  Slava CIA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.