Negru, tranșant când vine vorba…

Nașterea Domnului  prilej de bucurie, da, da!! Dar doar pentru unii însă… altfel, numai motiv de petrecere și bună dispoziție. Pentru unii vine doar Moș Crăciun, pentru alții vine sărbătoarea celebrării nașterii lui Iisus.

Dar cine e Iisus?

Parcă era ceva cu ”Hristos a Înviat!”, când se ciocneau ouăle roșii. Vreme în urmă, oamenii știau a spune  și ”Hristos s-a născut!”, spune Dan Negru.

Și, ca să fie mai lămurit, prezentatorul  de televiziune ilustrează  două momente,  două atitudini diferite. Una dintr-un centru comercial, cealaltă dintr-o biserică.

Nu-i totuna, zice Negru, cu semnificație și fără. Crăciunul e relevat și relevant într-un singur caz,

„Crăciunul fără Iisus nu e sărbătoare, ci petrecere”, amintește prezentatorul, care îl citează pe Rafail Noica.

Nașterea și Xmas sunt diferite. Crăciunul nu e despre un moș, ci despre un copil.

Nașterea LUI a schimbat lumea! Bebelușul născut acum e cel care mai târziu „va să vie cu slavă sa judece viii și morții, a Cărui împărăție nu va avea sfârșit…”, a scris Dan Negru.

În copilăria sa îi saluta pe toți cu „Hristos s-a născut!”, semn că, pe vremuri, oamenii înțelegeau mai bine importanța Crăciunului și a venirii pe lume a lui Iisus, mai spune Negru.

Și pentru că ține foarte mult la momentele petrecute cu familia, chiar și foarte ocupat fiind, le marchează întotdeauna și nu ratează de a face din orice ocazie prilejul unui  moment special.

Nici anul acesta, de Crăciun, nu face excepție…

„În perioada sărbătorilor, fiecare membru din familie ascundem celuilalt încărcătoarele de telefoane și laptopuri, în așa fel încât să nu le mai încărcăm și să nu le mai deschidem până după Crăciun.

Vă recomand jocul ăsta pentru sănătatea familiei”, a povestit Dan Negru pentru Unica.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

4 Comentarii

  1. Frumos, poetic,inaltator, dar atat de fals! Adevarat de fals ca un basm cu Fat Frumos din lacrima. Craciunul era o sarbatoare laica inainte de nasterea Basmului cu Isus…O sarbatoare cu taiat de pork si altele asemenea…Sarbatoare care traiste si azi prin pork plus Coca Cola si Mosu imbracat in rosu care vine cu daruri lumesti acolo unde vine…ca nu vine fara bani…..Teza fundamentala a Crestinismului este Invierea din morti, musai a treia zi…Fara Inviere nu exista Crestinism….De aceea Sarbatoarea Pastelui inca mai are ceva religios desi tot nota comerciala este dominanta. Si Pastile este tot o sarbatoare laica confiscata de Crestinism…Cu toate batalioanele de popi si toata infrastructura de miliarde de dolari din dotare, Crestinismul a fost inventat de om ca sa moara cand ii vine vremea.

  2. Prelungirea neuronului! Pe lângă că- i Negru-n ceru’ gurii îi și prost. Tragi apa după el.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.