Pretendenţi la fotoliul de la Cotroceni

Președintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, și-a depus miercuri, la Biroul Electoral Central, candidatura la alegerile prezidențiale. El a anunțat că a strâns peste 230.000 de semnături şi este primul care s-a înscris la BEC.

„Am venit astăzi (miercuri-n.r) la Biroul Electoral Central pentru a-mi depune candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Am depus un număr de peste 230.000 de semnături, care au fost verificate și acceptate. Dosarul a fost acceptat. Mulțumesc membrilor partidului politic Dreapta Liberală și simpatizanților care au muncit pentru concretizarea acestei acțiuni. Voi candida sprijinit de Dreapta Liberală cu sloganul -Muncești și câștigi. O Românie dreaptă-. Voi promova ideile fundamentale ale programului politic al partidului din care fac parte și al cărui președinte sunt. Vom lupta pentru susținerea sectorului privat, promovarea exporturilor, descurajarea importurilor și a împrumuturilor externe. Vom milita pentru anularea ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă”, a declarat Viorel Cataramă, la Biroul Electoral Central.
El a afirmat că susține un stat suplu și că dacă va ajunge președinte va concedia cel puțin 25% din angajații la stat.

„Vom susține public și ne vom asuma concedierea a cel puțin 25% a celor care sunt astăzi angajați la stat, vom susține puternic sectorul privat. Vom susține un stat suplu, nu un stat atât de umflat de toți cei care timp de 30 de ani au guvernat România și au dus o politică socialistă. Vom sprijini interesele celor care nu pot munci, a copiilor și bolnavilor și avem un punct principal pensia minima de 1000 de lei, pentru că este absolut inacceptabil să existe diferențe între cei care nu fac nimic și câștigă mult și cei care au muncit o viață și câștigă aproape nimic”, a conchis Cataramă.

Pentru funcţia de Preşedinte al României şi-a anunţat candidatura şi Cătălin Ivan, fost europarlamentar PSD timp de două mandate, fondatorul şi preşedintele Partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN).

Campania electorală poartă titulara „IVAN 24“, semnalând demararea unui proiect politic de lungă durată.
ADN a decis să anunțe intrarea în campania pentru prezidențiale în urma finalizării strângerii a numărului necesar de semnături pentru depunerea candidaturii la Biroul Electoral Central și în urma unui proces de construcție a 35 de structuri locale ale partidului.

„Dacă votăm ce am mai votat, vom avea ceea ce am mai avut. Același dezinteres, aceeași impostură, același zgomot general, gâlceavă de mahala pentru nimic, aceeași lipsă de viziune. România, deși are cea mai săracă populație, este condusă de cea mai bogată clasă politică din Europa, cu averi colosale făcute din bani publici, gen Barna, sau din activități frauduloase, la limita sau în afara legii, gen Iohannis. Ca blestemul să fie complet, în vârful țării au fost urcate persoane care nu înțeleg de ce sunt acolo, habar nu au ce decizii se iau în numele lor, dar citesc tot mai bine de pe hârtie, în ultimul timp cu un progres remarcabil în a încheia o frază fără greșeală“, a transmis Cătălin Ivan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Despre Marian Bătăiosu, ca și despre alți pretendenți, Cotidianul nu a scris nimic. Deși nu a strâns cele 200.000 de semnături Bătăiosu va începe să strângă semnături pentru următoarele alegeri prezidențiale, o inițiativă ciudată la prima vedere, dar care poate fi și o formă de protest față de discrimarea la care sunt supuși candidații cu adevărat independenți: https://www.bataiosu.ro/2019/09/12/candidez-si-la-urmatoarele-alegeri-prezidentiale/

  2. tu n-ai observat in ultimii 30 de ani? sunt multi visatori independenti fie pt un loc in Parlament care nu reusesc sa obtina nici cate semnaturi au primit? cu sau fara un articol in presa doar cativa vor depasi pragul de 5% ca sa nu se vorbeasca de banii irositi pe fluturasi si intalniri publice…vise stimabile…

  3. „Am depus un număr de peste 230.000 de semnături, care au fost verificate și acceptate” !!! 230.000 ?!? … Se vede deci ca recordul de viteza de la ambasada de la Paris a fost clar batut ! (ma rog, daca erau mai multi din aia care „semnau punind deștu'”, probabil ca mai erau necesare in plus inca doua trei zile, pentru „verificarea” amprentelor !)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.