Noi restricții, noi suceli. Guvernul s-a răzgîndit cu plaja

Hotărârea privind modificarea măsurilor care se aplică în starea de alertă a fost adoptată în ședința de miercuri a Guvernului. Din hotărâre au fost eliminate restricțiile privind plajele.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență”, se arată în hotărâre.

Același document mai arată că spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea direcției de sănătate publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective.

Restricțiile cuprinse în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență care vizau plajele au fost eliminate din hotărâre.

A fost o propunere aprobată în cadrul CNSU, a avut logica ei, a fost discutată inclusiv în grupul de suport tehnico-științific, însă după analiza actelor normative care deja există, ordinul ministrul Sănătății în acest sens, s-a considerat că există regulamente suficiente care să fie aplicate pe zona plajei, cu condiția ca ele să fie respectate, motiv pentru care nu s-a mai inclus în hotărârea de Guvern o prevedere pentru plaje”, a declarat, la finalul ședinței de Guvern, Raed Arafat, șeful DSU.

„4. Operatorii economici care desfășoară activitatea în spațiile prevăzute la pct. 3, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, la propunerea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României sau a comitetului județean / al Municipiului București pentru situații de urgență”, se mai arată în hotărâre.

Conform acesteia, această măsură se aplică în zonele în care se constată o răspândire comunitară intensă a virusului și/sau un număr în creștere al persoanelor infectate cu virusul SARS-COV-2.

Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Si pana la urma o sa ma amendeze daca ma prinde Politia la brat cu nevasta vecinului pe plaja? Normal ca avem nume diferite, iar de certificat de casatorie nici vorba……[Leo]

  2. Cura heliomarina se amână?? Pe înțelesul majorității, strănepoți, nepoți, părinți: aerosolii de la ora 7, dimineața, pe plajă, sunt toxici? Ups! De ce i-am mai chinuit pe bebeluși,pe copii ? Oare UV naturale nu sunt în „definiția de caz covid-19”? Să fie testați : meduzele, peștii, cichiliile și, neapărat, valurile marii! RC-PCR! A hotărât Comitetul. Werner. Arafat. Bușoi, Velea, și pescărușul naparlit!

  3. Am inteles ca numai persoanele casatorite (si copiii lor), au voie sa stea unul langa altul. Da in apa, e voie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.