Noul bilanț: Câți îmbolnăviți și câți vindecați mai avem

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 262 de noi cazuri de îmbolnăvire din cauza coronavirusului în țara noastră.

În total, de la începutul epidemiei de COVID-19 au fost raportate 12.240 de persoane infectate, transmite, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.017 au fost declarate vindecate și externate, potrivit GCS.

„La ATI, în acest moment, sunt internați 221 de pacienți”, menționează GCS.

175.374 de teste au fost prelucrate în România, iar în ultimele ore au fost făcute aproape 8.400 de teste care indică infecția cu noul coronavirus.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.053 de persoane. Alte 22.229 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.233 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 174 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Situația românilor din străinătate

Peste 2.200 de români din diaspora au fost testați pozitiv la COVID-19, iar, până acum, 88 dintre ei au murit din cauza infecției cu noul coronavirus, potrivit unei informări transmise joi, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 2.206 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.247 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 269 în Germania, 71 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 88 de cetățeni români aflați în străinătate, 27 în Italia, 19 în Franța, 26 în Marea Britanie, 8 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat”, arată GCS.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: nouă în Germania, opt în Franța, doi în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Ioahanis a prezentat la conferinta de presa de marti pe langa o serie de istericale de politruc de targ si multe baiguieli nerelevante care nu erau nicidecum raspunsurile corecte la intrebarile timide (ca la gradinita) ale ziaristilor alesi pe spranceana , reiesind astfel o cacialma de prost gust….
    Iohanis a organizat aceasta conferinta de presa cu o intentie ridicola de a se lauda cu ce au facut in aceasta criza si astfel a ales sa prezinte” piesa de rezistenta” UN GRAFIC CARAGHIOS IN CARE ERAU PREZENTATE CIFRELE IMBOLNAVIRILOR DE CORONAVIRUS IN CELE MAI MARI TARI SI ARATA IOHANIS IN MOD STUPID , ERONAT ,CA IN ROMANIA SUNT MAI PUTINE IMBOLNAVIRI DECAT IN ACESTE TARI, LAUDANDU-SE IN MOD PUERIL CA ACEASTA ESTE DATORITA LUI SI GUVERNULUI SAU …..
    INSA GRAFICUL LUI IOHANIS PREZENTA NISTE INDICATORI NERELEVANTI PENTRU A FACE O ANALIZA CORECTA A ACTIVITATII GUVERNELOR IN LUPTA CU ACEST CORONAVIRUS !!!
    Aceasta situatie eronata este prezentatata in conferinta lui Iohanis si de un ziarist (timid si el) care arata ca IN MOD REAL INDICATORUL CARE RELIEFEAZA CEL MAI CORECT ACTIVITATEA GUVERNELOR IN LUPTA CU ACEST VIRUS ESTE NUMARUL DE CETATENI TESTATI LA UN MILION DE LOCUITORI , CARE IN ACESTE TARI DIN GRAFICUL LUI IOHANIS ESTE DE 30.000 DE CETATENI TESTATI LA UN MILION DE LOCUITORI IAR IN ROMANIA AVEM UN NUMAR DE 6000 DE CETATENI TESTATI LA UN MILION DE LOCUITORI !!!!
    Evident este ca DACA NU TESTEZI CETATENII , NU AI CUM SA AI SITUATIA REALA A IMBOLNAVIRILOR SI ASTFEL IOHANIS A BALBAIT-O RAU DE TOT SI LAUDA LUI I-A FOST TRANSFORMATA INTR-O STUPIZENIE AMATORISTA SI DOVADA INCOMPETENTEI JALNICE A LOR !!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.