Noul preşedinte al Egiptului, învestit în funcție

Ceremonia de învestire în funcţie a preşedintelui Egiptului, Mohamed Morsi, a început sămbătă, la Curtea Constituţională, conform imaginilor televiziunii publice, relatează AFP.

„Astăzi asistăm la naşterea celei de-a doua republici”, a declarat un judecător la începerea ceremoniei.

„Jur să păstrez sistemul republican, să respect Constituţia şi legile ţării şi să protejez în întregime interesele poporului”, a declarat Morsi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.