Nunta la români, după 15 mai

Autoritățile analizează dacă românii vor putea să facă nunți după data de 15 mai, când se ridică starea de urgență, a afirmat, ministrul de Interne, Marcel Vela, pe pagina sa de Facebook, unde a răspuns mai multor întrebări adresate de cetățeni.

„Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsătorii în pace şi linişte, dar cu 8 persoane (…).În funcţie de cum evoluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, din 15 mai, vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. Cât și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a spus Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că pentru a ajunge într-o fază optimistă, românii trebuie ca până în 14-15 mai să fie foarte conştiincioşi, foarte responsabili, să respecte prevederile ordonanţelor, distanţarea socială și să aplice toate măsurile de igienă personală.

„Depinde de comportamentul nostru şi să mai răbdăm un pic, încă două săptămâni”, a mai spus ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Cine face publică lista membrilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă și a Grupului de Comunicare Strategică ???

  2. Teoretic și creștinesc pentru o nuntă, în afară de preot, este nevoie de două persoane un băiat și o fată. Sigur nu pot lipsi nașii, părinții, frații și surorile, bunicii, matușile… După cât de creștinesc s-au înghesuit cetățenii României la Referendumul pentru Familie, pot fi și numai 8 persona intre care nici o fată, sau nici un băiat! Vorba cântecului: “O fată mai găsești dar un prieten greu…” e drept la vremea cântecului nu era facebookul.

  3. Daca nu se mai fac nunti, cu ce bani isi cumpara insurateii casa? Nefiind bani de case, nu se mai construiesc mai multe, nefiind case mai multe, nici mobila nu se va mai face, iar natalitatea se duce-n cap. Plus ca lucratorii din banci, constructii si industria mobilei intra in depresie, neavand clienti, riscand sinuciderea. Un simplu virus si foarte multe batai de cap…

  4. Ce vreți, în spiritul distrugerii bătrânilor, copiilor infectați de mici cu virusul devastator al… educației sexuale din leagăn(ce nevoie mai au de nuntă?!), al bulibășiei sexelor, cum vrei să faci o nuntă decât cu masca pe fi-gură, cu botnițe, cu mănuși izolatoare de cauciuc, ca și… prezervativul!, și distanță de 2 m, eventual, centură de castitate, cu izoleta, drept trăsură cu cai albi, cu preotul, ținându-le prin NET-ul din Altar slujba de cununie, de botez sau înmormântare, după caz, cu petrecerea, izolați în buncărul familiei fiecăruia, separat, la incubator, cu sărutări transmise prin sticla groasă a ecranelor Skype… Măi, să fie Orwell, Kafka sau fierbintele eroticul, „Pâlnia și Stamate” al dragului nostru avangardist, Urmuz?! Case de granit, prin care nu intră covita(C-ovis sau B-ovis?!)! Aliluia!

  5. Daca e sa-l crezi pe Panzadecorabie, nici in noaptea nuntii mirii n-au voie sa-si dea jos masca si folosesc facebook-ul. Adio hora miresei! Adio rachiu rosu!

  6. Domnilor, nunțile, ca nunțile, acestea se pot amâna/reprograma, sau vorba unui maiestru de ceremonii (Staroste) „Mirii se grăbesc, să facă pentru prima dată, ce au făcut de multe ori”. Bună, nu?. Însă cum se poate face o înmormântare creștinească, unde familia are peste 10-17 membri? Restricții, restricții, dar nu chiar așa negândite. Mereu vedem/auzim că unele autorități: primari, prefecți, polițiști, care organizează și participăla tot felul de „Paranghelii” ne arată că „Multele Ordonanțe Militare” nu sunt obligatorii pentru toți.(?!?!) Să fie și aici valabilă expresia: „Fă ce zice popa, nu ce face popa!” Stați ACASĂ! Stăm acasă, în arest la domiciliu, dacă am îmbătrânit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.