O copită de cal mort

O spunem din acest colț de pagină de câțiva ani, mai precis de când USR (Uniunea Striviți România) s-a întrupat din spuma mării (negre) post-securiste și din orientările incerte merkel-macroniste, transplantate cu anasâna la o țară de-abia ieșită din marasmul de lagăr, impuse unui popor post-bizantin, căruia, în plus și sistematic, i s-a și spălat creierul cu dușuri de apă rece, comunistă, de-a lungul iernii aduse și împământenite timp de 45 de ani de crivățul rusesc.

Am spus-o și o repetăm: USR este un partid neo-marxist, continuatorul (deocamdată cultural, existențial) al utopiei comuniste clasice și falimentare (de la fiecare după posibilități, fiecăruia după nevoi), simulacrul lor de ideologie – sub forma globalist-progresistă – nefiind decât giulgiul în care se ascunde sinistra lozincă, îngropată de istorie, „Proletari din toate țările, uniți-vă!” Îngropată, dar nu și ucisă. Cum spunea cineva, comunismul este un cal mort, dar care mai dă din copite. USR este chiar copita.

Cazul Lasconi – cu efectele lui ”secundare” mai relevante decât cazul însuși – aruncă o lumină necruțătoare asupra goliciunii acestui partid-sectă, străbătut, la interior, de cea mai pură limfă neo-stalinistă. Nu ne interesează aici dramele de comunicare ale familiei Lasconi și nici reverberațiile de tragedie antică ale schismei mamă-fiică. Ne interesează, din perspectiva unei minime igiene civice, hidoșenia revelată a acestei gupări tribale rătăcită în secolul 21, fanatismul ei tineresc, eminamente inconștient, dar cu atât mai neclintit, cu atât mai înfricoșător. Amintind de fanatismul revoluționar al ilegaliștilor cominterniști. Fanatism pe care l-am reîntâlnit, regurgitat, după 45 de ani de „socialism multilateral dezvoltat”, în Internaționala îngăimată în fața plutonului de execuție de un Ceaușescu zombificat, atins de rigor mortis înainte de a muri.

Te apucă într-adevăr panica, văzându-i pe acești copii tot încercând fatalmente să refacă deșertul prin care părinții și bunicii lor – practic o jumătate de Europă – s-au târât în secolul 20: coșmarul comunist. În cel mai clar stil al proceselor-spectacol staliniste, de eliminare a deviaționiștilor (după ce „recunoșteau”, sub tortură, că sunt trădători și complici ai „imperialismului american”, implorând chiar să fie pedepsiți de partid), USR pretinde că Elena Lasconi s-a desistat singură de pe lista europarlamentarilor – și nu că Drulă ar fi desistat-o cu o seară înainte.

Ulterior, despre „deraierea” primăriței s-a discutat în sedința forului de conducere, convocată în pripă, ca la cutremur, dar s-a discutat doar pentru a o pune la zid pe împricinată, băieții având grijă să nu voteze nimic, să nu-și murdărească mâinile; dna Lasconi, „dându-și seama” de rușinoasa postură în care a pus partidul (prin menționarea în public a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie), a cerut pasămite singură să plece de pe listă. Totuși, partidul, în mărinimia sa, o lasă în continuare primar la Câmpulung și o va sprijini… Iar ea, îngenuncheată (urmând, în compensație, pe plan local, să îngenuncheze probabil și ea pe alții), s-a supus. În politică, umilință pe umilință se scoate, nu?

În aceste condiții, apariția fiicei Oana – rezidentă la Paris, în inima capitalismului „putred și decadent”, și nu la Moscova, Beijing sau Phenian, unde i-ar fi locul – reprezintă hârtia de turnesol care developează adevărata față a acestui partid de măscărici amorali, farisei ai justițiarismului opiaceu – nota bene, justițiarism bun numai pentru alții, nu și pentru ei (vezi cazul Clotildei sau al lui Barna, care nu, nu sunt penali, numai alții, adversarii politici sunt penali…)

Prin ce este relevantă, din perspectiva interesului public, intervenția ca musca-n lapte a fiicei Lasconi? Prin aceea că ni se confirmă încă odată, de data asta cu subiect și predicat, că, sub umbrela USR, se practică programatic, în scop de înșelătorie a electoratului, joncțiunea între două teme separate, care n-au nici în clin, nici în mânecă: tema LGBTQ+ și tema socialismului.

Într-adevăr, scandalul iscat inițial de Drulă și ai lui a avut ca punct de plecare opțiunea familie de tip LGBTQ, advocată de USR, contrapusă opțiunii familiei tradiționale, pronunțată de mama Lasconi. Or, iată că dintr-o dată aflăm, prin fiica Lasconi, ce se ascunde, în realitate, în arealul USR, dincolo de controversele parteneriale, dincolo de calea existențială personală, în esență apolitică. Ce se ascunde? Nimic altceva decât calea existențială comună – foarte politică – socialistă!

Ce ne spune imberba Lasconi din Place Pigalle, împătimită a limbii ruse și a jocurilor online, alias, după cum se prezintă chiar ea, „a Transylvanian anticapitalist in Paris”? Să cităm: „Poziția mea politică este de stânga, însă nu stânga românească actuală sau istorică. Sunt socialistă pentru că susțin cu tărie că avem de unde să îi ajutăm pe toți. În loc să dăm bani pe războaie, trebuie să îi hrănim pe cei înfometați. Sunt anticapitalistă pentru că lumea actuală prioritizează profitul chiar și peste supraviețuirea omenirii. Putem să avem o piață liberă și de succes și fără să facem sacrificii abjecte sau să concentrăm averea planetei într-o mână de oameni”
Varza neo-marxistă care dospește în capul acestei respectabile membre LGBTQ+ este chiar varza neo-marxistă a USR-iștilor, concretizată în prestațiile lamentabile, unele de-a dreptul iresponsabile, ale multora dintre ei la butoanele executive din trecutul recent. De la premierul zero barat, Cioloș Julien, zis și macron de Dâmbovița, trecând prin tribulațiile cu efecte criminale ale ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, o lipitoare cu studiile rămase în continuare în beznă, continuând cu doctorița Mihăilă, expertă în epilări inghinale, și ajungând la numitul Ghinea, fost așa-zis ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, în fapt bomboana gheboasă pe coliva Românei – toți acești “salvatori” și-au adus „contribuția” la halul în care se zbate țara.

Este foarte posibil ca USR să aibă servituți ascunse, care ies de sub controlul democratic normal al electoratului român. Departe de ideologia liberală “Prin noi înșine!”, USR este tributar și unor rezerviști revanșarzi din serviciiile secrete, care au schimbat vasalitatea față de Moscova cu vasalitatea față de Bruxelles. Bâlbâielile, șerpuirile și împleticirile acestei grupări, care se încurcă în propriile minciuni, în propria vomă comportamentală, de scandal continuu, nu arată altceva decât că marja lor de manevră este dirijată și – ce e cel mai grav – nu de ei, de șefii formali ai grupării (și cu atât mai puțin de interesele naționale), ci de cu totul alte entități și alinieri, invizibile pentru omul de rând.

Modul urgent, aproape isteric, ca și când ar fi fost ars cu acid sulfuric, în care a acționat Drulă la auzul opiniei pro familie tradițională rostită de candidatul europarlamentar nr. 1 al partidului, opinie recepționată de talibanii USR ca o lovitură în bărbie, ca o deviere, o trădare a dogmei lor ideologice (de tip revoluție culturală maoistă), ne indică tocmai frica subită, viscerală, de a nu fi trași de urechi de cineva, de undeva, de o mână diriguitoare care e în stare, la o adică, dacă se supără, să te plesnească de nu te vezi.

Publicul a început să înțeleagă cacealmaua care se ascunde în spatele acestui bluff numit USR. Așa se explică de altfel scăderea drastică în sondaje. Prestațiile lor – și la nivel local, prin numiții Nicușor-plicușor la primăria București, Clotilde – DST la sectorul 1, Fritz – BND la Timișoara – sunt mai curând lamentabile. România este – prin intermediul acestor cozi de topor – un teren experimental al “binevoitorilor” externi.

Binevoitori, nu-i vorbă, dar nimeni nu–ți face niciun cadou pe gratis – și chiar față de prieteni trebuie să stai în picioare și nu în genunchi, dacă vrei să fii luat în seamă. Pentru că slăbiciunea, transformată în viciul vasalității, atrage negreșit, din partea cealaltă, tentația irepresibilă de patronare, de impunere, de exersare a suzeranității. Adică, mai pe șleau, dacă ți-o ceri, ți-o iei. Morala: Salvați-vă de salvatori cât mai e timp!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 28

49 de Comentarii

 1. nu exista un caz lasconi nici mama, nici fiica. exista voyeurism si exhibitie… mama, fiica si cu presa, politicieni, prf. dr si alti multi impostori…

  e cool si la ordinea zilei sa umpli un ziar cu traumele voyeuristilor si exhibitionistilor… de ce? explicatia e simpla…la un moment dat, rolulrile fiind interschimbabile, atit cei din presa cit si cei la care se refera presa se distribuie pe si insisi in rolurile respective.

  pe linga efectele secundare, sinteti capabil dle autor, sa le vedeti si pe cele tertiare si din cretacic?

 2. Asa, de ce nu scrii despre partidul care are social.ist in nume? De ce nu scrii cu ura si patos despre Partidul ala care fura de zeci de ani cu nesimțire prin rețele mafiote de partid si securistice de a distrus țara asta si a făcut milioane de romani sa fuga din țara furată si acaparata? Tradatorule!
  Esti penibil!

  Propaganda si minciuna ta poate țin doar la imbecili si sunt aplaudate de corupții blestemați!

 3. Ce sa caute domsoara la Moscova? Ca acolo e un conservatorism ca pe vremea tarilor.De nu si mai si.Nobilele idei s-au retras in Vestul din care au fost exportate in 1917.Ati cam ramas in urma domnu’!

 4. Foarte sugestiva poza.
  O sa iei un pumn in bot daca ne pui in vot.😆😆😆

 5. Desi sunt un rasist notoriu si fascist, am votat cu USR. Ce varza paradoxala in capul meu. Dar va intreb: Eu cu cine (sa) votez? Cu sacialistii care dau pomeni ai PSD? Cu liberali cu doctrina inchipuita? Nici ei nu stiu cine sunt. Cu biserica lui AUR? Cu cine? Mie imi plac evreii, deci fara nazisti. Nu imi mai raman decat rasistii, care vor sa i dea pe colorati afara din Europa. Sau asa sper eu.Dar Romania nu vrea asta. Romanilor le plac tiganii. De ce?

 6. Această sectă USR ,trebuie interzisă in România ,ne urăsc ca popor și sunt toți trădători

 7. E bine cand unora le suna ceasul mai târziu fiindcă e obligatoriu ca sa sara peste igiena personala și masa ca sa nu întârzie la munca in folosul comunității.

 8. Tare asta…cica Ceausescu canta fals Internationala in fata plutonului de executie…si mai tare…cica comunismul a fost ingropat pentru totdeauna….Autorul vede in timp mai ceva ca baba Vanga, sau ca Friedman ala, cu Sfarsitul istoriei inecat in gat cu Capitalism american…Cat priveste USR, se declara liberal si nu am de ce sa nu ii cred…Nici nu vor sa auda ca sunt neomarxisti si ii cred,sunt cu liberalismul in gura nonstop….si ii declara pe pesedisti comunisti…Aia cu LGBT nu are legatura cu marxismul… Eu nu votez USR pentru ca nu votez liberali cu libertatea in gura…In rest USR e la fel cu AUR, se zbat si ei sa ajunga la ciolan, venind mau tarziu pe piata au ratat temele electorale clasice, prin urmare baga la greu idei cu Libertatile…AUR si USR repeta de o mie de ori pe zi cuvantul Libertate….fac ce vreau ca sunt Liber….umblu gol pe strada ca sunt Liber…Eu cand o aud p – asta cu Libertatea verific daca am inchis bine sacosa..

 9. Deja e prea tarziu. Ia vedeti ce invata copii nostri in scoala primara, ca sa va lamuriti! Astazi progresuul nu mai poate fi oprit!
  Fundatia societatii capitaliste a fost erodata catastrofal si definitiv.

 10. Toți pretinșii liberali sînt, de fapt, în slujba celor bogați sau din familii. Zic tâmpenii (leghebeteală) să murdărească lucruri bune (împărțirea omenească a bogățiilor).
  Acești agenți i-au prostit pe americanii de rînd, clasa de mijloc, muncitoare, să voteze cu bogații, cu republicanii.

 11. Un partid de trotinetisti antiromanesc si antiromani.Scos in afara legii.

 12. Vărful succesului USR a fost la alegerile europarlamentare anterioare, când i-a prostit pe tinerii de 18 ani care i-au votat în masă. Erau copii la prima experiență cu urna de vot, care făceau coada ca să pună ştampila pe nişte derbedei proveniți din creuzetul serviciilor, la comandă externă, foarte activi pe rețelele de socializare. În ochii unor puşti de liceu useriştii păreau altfel, mult mai „cool”, comunicând la „per-tu”, ceea ce îi făcea şi pe acei copii să se simtă importanți şi băgați în seamă. Este o tehnică abjectă de manipulare, care a prins.
  Problema lui Barna, Julien Clotilde şi a celorlalți „progresişti” este că puştii, aşa cum oricine cu puțină minte şi experiență ştie, se plictisesc repede, iar publicul de nişă al USR & Co s-a cam evaporat.
  Iar pentru viitoarele alegeri seeviciile trebuie să găsească altceva.

 13. Auzi braul…fanaticii conunisti ilegalisti….Comunistii erau ilegalisti in cea mai Criminala si mai Puturoasa epoca, epoca interbelica….epoca gramezilor de cadavre politice la marginea drumului, epoca fascismului legionar care a bagat cu veselie Romania in razboiul care a ucis 1 milion de romani, in care Armata si jandarmeria romana a produs Genicid, a ucis 3 milioane de civili sovietici, a produs Holocaust intern cu 300.000 de omoruri, a omorat 70.000 de civili sovietici la Odesa in 1941. Epoca in care uitand ca are Tezaurul depus la Moscova, Armata romana intra la Chisinau sa fure Basarabia, Romania pierzand Tezaurul prin privitivismul si imbecilitatea politicii ei, prin minciuna a pacalit romanii si i – a bagat in Razboi ca pe oi..

 14. Madam Lasconi mama, nu poseda pe Cartea de Identitate, stampila ca ar fi votat/s-ar fi prezentat la ultima editie de scrutin in Romania, in ce hal de (editat) sunt mama si fiica. Lasconi si USR trotinetisti periculosi, trebuie sa dispara de la butoanele de decizie, pericol maxim!

 15. Capitalismul postdecembridt se prabusea demult fara Armata Americana adusa in Romania ca sa il pazeasca…Se prabusea din lipsa totala de eficienta…Chiar si Colonie ocvidentala fiind Romania a avut nevoie de 25 de ani prntru ca populatia sa castige Ratia de Parizer cu Soia. De la NATO, caci Capitalismul romanilor nu ar fi fodt in stare…De aceea a fost inhamata Romania la caruta Razboiului contra Rusiei….Atat mai lipeste Capitalismului romanesc…un rszbboi cu Rusia….Vad ca unora le place aventura, e palpitant, scriitorii au subiecte….Nu mai ca in anii 1980 cand poetul Dinescu sa tot primeasca stipendii pentru cele 50 de pagini de creatie…cu atat nu ajungi boier…odioasa Dictatura nu te putea plati la infinit pentru 50 de pagini de poezele…Poetul nu avea ocupatie, trebuia o schimbare….Ii trebuia in primul rand libertate deplina de creatie….de aceea dupa 1990 a abandonat creatia. Venise timpul marelui Furt de la comunisti.

 16. Asa o fi nea Serbanescule , ca prea o spui cu foc ! Intre timp insa , pe la spate , PSD-PNL mareste iresponsabil si orb , aria celor binecuvintati cu pensii speciale – vor primi si functionarii din C. Legislativ si cei din CCR ! Ciinii latra ( USR) si ursul trece ( PSD-PNL ) , nea Serbanescule ! Asa ca mai slabeste-ne cu povetele … avem si noi ochi sa vedem !

 17. USR se declara partid ‘de dreapta’dar lozincile lor LGBT arata ca NU este un partid de dreapta,conservator,familist,traditionalist este o strutzo camila cu cativa smecheri invartiti ,un escroc ca Barna care a luat bani sa scoata USR de la guvernare ,cu un Drula si un Voiculescu,odrasle de securisti din tata in fiu,o caricatura de partid,ca si AUR
  in Romania daca nu esti mason,sereist/sieist, non-negationist,nu saruti activ racle si icoane si nu te umilesti permanent in fata partenerilor ‘strategici’ si a sefutilor de partid,e greu sa te pretinzi politician
  Iar ca femeie in politica,mai conteaza si inotul pe spate, tip bonobo

  PS Iar odata ‘ajuns la bucate,íntr-o functie oarecare te apuci de furat din banii publici,ca atat ti-a ramas de facut

 18. @axon:

  Spui numai prostii, ca intotdeauna.

  Cind Carol al II-lea a cerut asistenta germana, dupa ocuparea Basarabiei si a Bucovinei de Nord, legionarii nu erau la putere ci in pamint sau in inchisori. Cind Antonescu a decis intrarea in razboi, pentru eliberarea Basarabiei si a Bucovinei de Nord, leginorii nu erau la putere ci in pamint sau in inchisori.

  Cifrele pe care le dai, repetat si insistent, sint fanteziste. Niciodata nu ai binevoit sa le explici. Vorbesti in transa, ca un narcoman sau un ins dus cu capul.

  NATO nu face razboi Rusiei ci doar ajuta, destul de ezitant, Ucraina, pentru a face fata atacului banditesc al Rusiei. Fara acest atac, nu ar fi existat nici ajutorul catre Ucraina, nici aderarea Finlandei si Suediei la NATO.

  Cea mai grozava aberatie, pe care mintea ta bolnava o produce, este ca romanii au furat Basarabia. Adica romanii au furat ce le fusese furat de Rusia cea nesatula, care nici azi nu vrea sa lase din gheare pe ce a pus copita. Armata romana a trecut Prutul la cererea Sfatului Tarii, parlamentul Republicii Democratice Moldovenesti, stat proclamat pe ruinele Imperiului Raului care a fost si este Imperiul Rus. Tezaurul a fost sechestrat de guvernul bolsevic, nu atit pentru trecerea Prutului cit pentru dezarmarea si expulzarea din Romania a trupelor ruse, aflate in debandada din cauza bolsevizarii, mult mai periculos decit tifosul, adus tot de aceleasi trupe rusesti. Aceste trupe bolsevizate, nu numai ca se dedau la acte de jaf si omoruri, dar puneau la cale asasinarea familiei regale si rasturnarea guvernului.

  Du-te deci si cere un consult psihiatric sau un tratament de detoxifiere.

 19. ieftina, o ziarista/primar care a gasit cea mai ieftina forma de publicitate, folosindu-se de slabiciunea ambelor comunitati, traditionale care o cred familista si comunitatea unor ”modernistii” care prin fiica tri…nu stiu cum, ridica la fileu o lume care isi etaleaza intimitatea pe trotoar pt ca nu mai reuseste sa atinga nirvana intre patru pereti. Frustrari, complexuri etc. intr-un cuvant tot ceea ce Freud a studiat. Insa desi sunt mai tanar decat dvs. dar nascut inainte de ’89 nu va permit sa-mi spuneti ca eu si parintii mei ne-am tarat in comunism. Nu!!! noi AM FOST OAMENI CINSTITI CORECTI parintii mei s-au sacrificat batuti de vant si soarele dogoritor care facea sa fie 70 de grade la sol. Au muncit contribuind la dezvoltarea Romaniei si implicit a unor frabrici din care s-au infruptat baietii destepti de dupa ’89 vanzand inoxul, platina etc. unor straini care i-au ajutat sa devina capitalistii de azi din tradatorii de ieri. Fiind un simplu…, pardon scriitor care efectiv n-ati muncit niciodata, doar ati visat, aruncand niste vorbe grele despre un fost conducator, care v-a fost de o mie de ori superior, pt ca a ascult de consilierii sai si a reusit sa faca o Romanie libera ceea ce azi este doar o amintire. Azi multi o definesc drept colonie. Daca ati fi muncit in schimburi cand se producea otel, ingrasaminte, celofibra si electricitate, n-ati mai dipretui poporul.. N-ati vizitat un CET unde prin conducte trecea abur la 15 atmosfere si unde un inginer sa va spuna ca un por invizibil poate taia un om si ca trebuie trecut cu o coala de hartie inaintea ta, poate ati fi mai putin dispretuitor fata de un popor care v-a tinut in scoala gratuit si poate in facultate, daca ati fost in stare sa-o urmati.

 20. Am trecut prin nesfârșita tranziție si când credeam că vedem luminița de la capătul tunelului,am dat de alta belea,la ieșirea din tunel ne-am întâlnit cu Corectitudinea politică și Egalitatea de gen,întâmplător se părea. Cele două entități se simt bine împreună și umblă în toată lumea.
  Adevărul e că ne așteptau la capătul tunelului cu luminița în mână să nu greșim ieșirea și flămânzi și zăpăciți cum eram a fost ușor să ne amețească.
  Sună frumos ,din vorbe și comunismul și Corectitudinea politica,punerea în practica e o minciună balșoi.
  In practica Corectitudinea politică și Egalitatea de gen a produs PORNO TEROAREA MONDIALA. Așa i-am zis eu la repezeală pentru că de moment nu am găsit nimic mai potrivit și a rămas așa pentru că am zis bine!

 21. Că sa uit de Porno teroarea mondială,m-am refugiat în amintiri din copilărie,când totul era frumos.
  Era frumos pentru că eram toți,nu lipsea nimeni!
  Dintre poveștile copilăriei cea mai frumoasa este aia cu barza,care aducea copiii, pe fiecare la casa lui și mă întrebam eu atunci ,cu mintea de copil,cum de știe barza unde să-l ducă și care e casa lui?
  Barza știe pentru că asta face de când lumea,asta e giobul ei!
  Prea sunt berzele perfecte ,as fi vrut să greșească macar o data,ce bine era daca barza care l-a adus pe
  BELFER s-ar fi rătăcit și nu îl ducea în Sibiu,îl ducea în Africa la o familie de Cimpanzei?
  Mi-ar fi plăcut mult!
  Azi era la Zoo și îi duceam banane bio că astea îi plac lui.
  La Zoo s-ar fi putut întâlni cu maimutica Urs Ula,cea micuța și crăcănată și cu urangutanul Bi Den primul urangutan octogenar!

 22. @ Anonim..Dupa Crime ..legionarii erau in 1940 la putere in Dictatura legionara si legionar antonesciene…prietenii lui Hitler…Cifrele pe care le dau sunt perfect reale, multe recunoscute Oficial de Statul roman…Avem internet azi…Cu Internet NU mai puteati ascunde Agresiunea armata de la 1918 la Chidinau, nu puteati pacali poporul cu Basarabia si nu il puteati baga la Abator ca pe oi…Norocul tau este ca foarte putini rumani folosesc Internetul, nu vor sa descopere adevarul din lene…Decretul guvernului Lenin de Confiscare a Tezaurului roman a fost publiat in presa timpului si il gasesti la Ministetul de Interne, daca nu l – au ascuns dupa 1990.

 23. Ce început de articol editorial Scânteia scris cu atintingea tuturor punctelor ce trebuie înfierate: trecutul regim burghezo moșieresc, capitalism muribund ajun al revoluției proletare reacționarii chiaburi și mici meseriași care crează capitalism zi de zi și în proporție de masă, pătura intelectualilor, sabotorii noilor zori, presa Occidentului care minte ca o gazetă americană, obscurantismul religios, tarele de gândire. Pentru cine și pe lângă cine vreți să va puneți bine continuând campania de negare a ce au făcut înaintașii care au muncit 6 zile pe săptămână pe 3 schimburi ca să avem o Românie independentă și civilizată? Licuriciul nu cunoaște recunoștinta, el are numai interese. Tâmpirea lui Ceaușescu după anul 1981 a fost orchestrată și cultivată de dușmanii unei Români puternice și fără un Iliescu garant la început pentru Ruși și mai apoi virat NATO azi eram împrăștiați ca Iugoslavia. Adevăratele intenții privind democratizare a țării noastre sunt vizibil la tot pasul, în toate orașele țării pustiite de fabrici, uzine și cooperative care produceau și exportau în toată lumea. Ce fac chinezii de o vreme se făcea atunci în România.

 24. După 89 România a rămas fără cîrmaci.În noua ” democrație ” cu partidele ivite ca ciupercile după ploaie sau aciuat numai țopîrlani care în cîrdașie cu tizii lor occidentali jefuiesc România din toate pozițiile,că e de mirare, cum de mai supraviețuiesc cei ce au rămas încă aici.Numai o mînă de fier mai poate salva ce a mai rămas din țară,acesta fiind doar un vis….Pentru ca ce se observă politic ,nu se întrezărește nici măcar un sîmbure de speranță ,sau vorba unui clasic în viață,scapă cine poate

 25. @ axon : Excelent ! ” Poietul ” Dinescu , este prototipul (editat) si capusei romanesti ! @ o manipulare : Corect . Inainte de 89 , romanii numeau Romania ,o tara …. dupa 89 , o numesc colonie ! Crezi ca Serbanescu stie de ce se intimpla asta ?

 26. cine promoveaza elgebeteul si exterminarea albilor? UE, SUA, israel, Biserica Satanica, FBI, CIA, corporatiile, presa evreiasca,…
  Sa faca diversitate in israel daca vor diversitate. sa-si aduca negrii, srilankezi, elgebetei, transi, woci… si sa faca diversitate

 27. nicusor-plicusor …ce dovezi ai ???
  …probabil un admirator firea (vopsit)
  … …ziarist dubios

 28. Domnul Serbanescu incepe treptat sa-si revina dupa ce in ultimii trei ani a avut o „sincopa ideologica” care parea definitiva…
  Trimiterea la COMINTERNISTUL Brueckner, socrelul unui cunoscut pseudoanalist PROFI, prin invocarea „calului mort ce da din copite”
  ni-l prezinta ca pe un cunoscator redutabil al istoriei traite…De fapt, seful si ideologul mercenarilor cominternisti ASASINI din 1989 punea accentul pe „calarirea unui cal mort”, o metafora idioata comparabila cu a unui alt bolsevic, Oskar Lafontaine, care-si justifica orientarea de stanga prin faptul ca „are inima pe stanga”…Din pacate dl Serbanescu tot nu a inteles pe deplin ce s-a intamplat in 1989, altfel nu scapa porumbeii cu „post-securismul” si „ingroparea marxismului” in conditiile in care atat SECURITATEA, cat si IDEOLOGIA GENOCIDULUI marxist/comunist/bolsevic SUNT ETERNE, dovada fiind SPALATII PE CREIERE care si azi, la 34 de ani de la PARODIA SANGEROASA a „trecerii la capitalismul secusist de stat” IDOL LATRAizeaza marxism/bolsevismul!!!
  Aceste relicve ale unui trecut revolut se deosebesc „ideologic” de securistii sorosisti doar in absenta titulaturii „neo”, in intoleranta indreptatita fatza de pretentiile excesive ale „comunitatii” lgbt si in transformarea brusca din INTERNATIONALISTI in „suveranisti”!!! La ordinul Moscovei…La ordinul Moscovei ambele categorii marxistoid/bolsevicoide, ceausistii si sörosistii cominternisti!!! Nu poate un KAGHEBIST INTERNATIONALIST ca Rasputin care a militat intreaga viata pt REVOLUTIA/RESETAREA MONDIALA BOLSEVICA sa devina un CRUCIAT AL SUVERANISMULUI!!! Nu poate UN CONGLOMERAT COLONIAL/TURN BABEL ETNIC, SA PROMOVEZE SUVERANISMUL dupa ce a fost si a ramas UN IMPERIU COLONIAL INTERNATIONALIST atat ca structura, cat si ideologic!!!

 29. Sunteți culmea și orbecăiți..prostiți.. Păi care partid romanesc in decursul anilor de după 90 nu este întrupat din spuma mării (negre) post-securiste care sunt pline de mafioți securiști, generali nerușinați sau slugi comunistoide din generația 2 ?? Care bre ?? Păi TOATE !!! Adică excepție este UDMR de unde incă din start una din condițiile riguros respectate era și este să nu fi din cei ”foști”, sau să ai legături cu ei..Deci singurul partid de fapt curat este cel al maghiarimi,.. ei d efapt sunt și singura opoziție reală in romania..

 30. Axon spui numai prostii si asta zilnic, ne-am plictisit. Cand Carol al doilea a cerut asistenta germana era inca la putere deci legionarii erau in cimtire sau puscarii. Ei au venit la putere cand Carol a abdicat in 04 sept 1940. Au venit la putere cu Antonescu si Maresalul i-a inlaturat in Ian 1941. Deci in iunie 41 cand Antonescu a ordonat trecerea Prutului pentru recuperarea Basarabiei legionarii erau in puscarii, morti si o parte in Germania. Pune mana pe cartea de istorie ca narativele ce le primesti de la rusi te fac de ras.

 31. ATI UITAT SA AMINTITI, CA LA NOI, CA SI IN ALTE PARTI EUROPENESTI, COMUNISMUL A FOST IMPUS DE armata inrosita IN GENOCIDUL OAMENILOR NORMALI, CA FORTA DE OCUPATIE RUSEASCA, ADICA LACUSTELE ROSII…SECURISTII DE CARE VORBITI D-VOASTRA, S-AU ACIUAT IN PSD, IN SPECIAL, DAR SI IN ALTE PARTIDE..LA USR, AU MERS NISCAIVA NEPOATE SI NEPOTI POATE…N-ARE NICIO TREABA MERKELOAIE CU ASA CEVA, NU STIU DACA AR AVEA MACROUL FRANTUZESC. NOII SECURISTI SE GRUPEAZA ACUM IN aur de rinichea si in sosoace mahalaioaice.

 32. @axon:

  Legionarii nu au fost la putere ci doar au participat la putere, efemer, intre septembrie 1940 si ianuarie 1941. Nu au luat deci parte nici la decizia de a cere asistenta Germaniei nici la cea de a intra in razboi.

  Telegrama guvernului bolsevic, nerecunoscut in acel moment de nimeni, catre guvernul roman din 13 ianuarie 1918, se gaseste pe net. Ea nu vorbeste de confiscare ci de conservare a fondului de aur, pentru a-l remite poporului roman. Era o minciuna tipic bolsevica, cum era si aceea de recunoastere a dreptului la independenta a popoarelor din Imperiul Rus, intre care se aflau si romanii din Basarabia.

  Nu in ultimul rind, komisare bolsevic, este vorba de romani, nu rumani.

 33. Nici ca putea Marele urs siberian IREDENTIST Ti Calos sa nu incerce DERATIZAREA facaturii pseudo-politice a AGENTULUI SOVIETIC si UNGAR al Securitatii Toekes…Ursul monstruos neiesit din hibernarea bolsevica este un ANTIROMAN/ANTIROMANIA marsav de convins
  dublat de un prostocrat ireparabil daca poate sustine ABERATIA cu „respectarea conditiei neaderarii fostilor” ignorand REALITATEA
  SUTELOR DE MII de ILEGALI si ACOPERITI din tara si strainatate care AU FOST/SUNT IGNORATI/NEIDENTIFICATI de CNAS-ul care a fost CREAT TOCMAI IN ACEST SCOP!!! Sclavetii SOVIETICI se agatza disperati de colacul de salvare al NEGARII CONTINUITATII din dec 1989! Nu puteau CRIMINALII BOLSEVICI, FOMISTI IDEOLOGICI, ceda PUTEREA POLITICO-ECONOMICA pe alte maini, cu riscul OFICIALIZARII CRIMELOR comise in 45 de ani si al declansarii PROCESULUI COMUNISMULUI pe model Nürnberg!!! CONTINUITATE SISTEMICA si „republican
  bolsevica”…

 34. au starnit scandal mediatic pe o minciuna(ca ar fi votat in anul cu pricina-am vazut toti buletinul) sa para o victima si sa o lanseze pe „asa -da”-fiica-sa politicianul?
  pare acelasi scenariu in caare o renega partidul pe TANTI CU SOBOLANI ?
  mai tine minte cineva pe MINISTRUL CAPABIL care isi ignora colegii si jurnalistii cand era in functie?
  acum disperarea l-a determinat sa pupe talpi la Romania TV si sa atace si presedintele 😀
  in timp ce tara lui inapoiata nu are nici avion ci e obligata sa inchirieze.
  strazile usr sunt cu procent mai mult de smoala decat restul si sunt jegoase (sunt curatate cu apa nu cu detergent natural,din plante=norma ue).
  austria v va tine in afara ue sa nu vi se urce la cap sa luati tot gazul fara sa castige ei

 35. Presupunand prin absurd ca acest articol corespunde realitatii, prefer o tara „neomarxista” = drepturi si indatoriri egale, decat actuala Romanie a specialilor!!!!

 36. @axon: Mai bine gandeste-te ca decat sa tot cerem teritirii de la Ucraina, mai bine asteptam sa o cucereasca Rusia. Atunci am cere rusilor Bucovina, Herta, Bugeacul…Probabil ca ni le-ar da daca ai fi tu ambasador la Moskova 🙂

 37. Pseudoistoricul CEAUSIST Anonim il ataca pe dez axon natul rollasonat doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID UCRAINEAN
  BOLSEVIZAT de la clonare tocmai cand i-a scapat porumbelul adevarului istoric al anilor 1940-1941…URSS/Comintern-Stalin dupa ce a incheiat celebrul PAKT IMPERIALIST cu ILEGALUL sau Hitler in august 1939 a asteptat de fiecare data ca Hitler sa faca primul PAS, respectiv ATACAREA Poloniei si abia dupa DESFIINTAREA Poloniei ca STAT a CUCERIT CEALALTA JUMATATE stabilind GRANITA DIRECTA cu AL TREILEA Reich!!! Astfel, DECLANSAREA COMUNA a celui de-al DOILEA MACEL BOLSEVIC MONDIAL, a creat premizele ca ALIATII anglo -francezi SA NU DECLARE RAZBOI si URSS pentru IMPARTIREA FRATEASCA a STATULUI SUVERAN Polonia!!! La fel si in cazul august 1940 cand ILEGALUL Hitler a FORTZAT CEDAREA Ardealulu´lui de Nord Ungariei horthyste, dupa care TATUCUL lui Stalin a dat ULTIMATUL pt Basarabia si Bucovina de Nord anexandu-le in fortza!!! Aberatia dez axon natului rollasonat cu NEAPARTENENTA LEGITIMATA ISTORIC a celor doua ENTITATI TERITORIALE ROMANESTI merita taxata corespunzator…LEGIONARII NU DISPARUSERA in 1940, dovada fiind ca au fost PRELUATI LA PUTERE de CAMARADUL SEFILOR LOR Antonescu si au putut organiza Lovitura de Stat si POGROMURILE in ianuarie 1941!

 38. Sint doi forumisiti carora le ignor din principiu comentariile delirante: Charlie si mishteaux.

 39. -La 30 august 1940, România a fost silită să cedeze aproape jumătate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei horthyste.
  -Pactul Stalin-Hitler, un tratat de neagresiune încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, semnat la Moscova, la 23 august 1939 de șeful guvernului și ministrul de externe a URSS Viaceslav Molotov și ministrul de externe german Joachim von Ribbentrop, efectele au fost fără îndoială dramatice – impartirea sferelor de influenta ,”Partea germană își declară totalul dezinteres politic față de aceste regiuni”. „cel mai important efect- ultimatumul sovietic din iunie 1940, care a dus la cedarea Basarabiei de către România.
  rEGELE cAROL ii AC.PRAMATIE DE LUX SI CORUPTIE,impreuna cu partidele politice au semnat si abandomant Transilvania,lasind unguriilor prilejul sa-si faca de cap.-
  Ion Antonescu militar de onoare scolit in Franta si patriot a avut singura cale de a recupera cl putin Basarabia ,dupa tradarea pramatiei Carol II ce nu s-a opus sfirtecarii Romaniei el si partidele politice,partide politice ce fac TRADARI SI AZI!
  Legionarii au facut fapte reprobabile s-ar putea spune teroriste prin asas.lui I.G. Duca, N.Iorga si V.Madgearu etc..dar in urma proc.de la Nurenberg nu a fost declarata org.fascista.
  Consider ca prin opunerea fata de URSS pe calea armelor si a salvarii onoarei,indep.si suv.Romaniei,ION ANTONESCU a fost un Erou, impuscat pe nedrept de regimul sovietic-Stalin,care doar ei aveau „dreptul”sa-si apere „patria prin marele razboi”incalcarea granitelor altor tari,ei impreuna cu marile puteri si cu bolsevicii veniti pe tancuri in Romania sa impuste patrioti ROMANI si sa-i bage in inchisori!

 40. Romania interbelica era impotriva bosevismului estic.Legionarii aparau nationalismul ,urau bolsevicii si coruptia de atunci a regimului carlist.
  Intre Dictatul de la Viena si Pactul secret,Ion Antonescu a procedat corect,incercind sa salveze si sa alipeasca Basarabia.
  Nu a facut nici-un fel de „holocaust”asa cu se inoculeaza de factori externi ce se amesteca in Istoria Poporului Roman,adevrata si ne trucata !
  Cu ce drept acest Charlie varsa laturi impotriva Istoriei ns,.poate pt.ca este el cominternist vechi si bolsevizat de timpuriu.
  @axon de ficare data scrie aberatii,asa cum zice @Anonim ,probabil este un prorus din Basarabia ,deci antiroman ca si scapatul de la Balanceanca,mentionat mai sus.
  Romania nu a facut genociduri contra altor popoare,impotriva ei s-au facut si se fac de catre puterile ce cunosc aceasta tehnologie.
  PS.Circul facut de Lasconi ,adica de una trasa de par de USR, organizatie cosmopolita a dif.ambasade ce-i imping agentii pt.influenta si penetrare in spatiul politic-repeta experienta cu Clotilde,Fritz si Nicusor Plicusor Dan de care nu mai scapam- ca de o raie,pecingine.

 41. „de la fiecare după posibilități, fiecăruia după nevoi”

  -bravo tovarashul Serbanescu,
  nu uitati mai ales
  ” libertatea e NECESITATEA inteleasa „:
  Partidul Comunist s-a re-fondat la primarii ,
  in asociatiile de bloc,
  in diverse organizatii „de utilitate publica”,peste tot
  E PLIN DE BOLSHEVICI,

 42. Mai terminati cu spalatura asta de creier cu „era comunista”… Nicio tara nu a ajuns la comunism…tot blocul estic a fost intr-o etapa de tranzitie numita socialism si fanionul societatii socialiste este FRANTA !

 43. Domnule Marele Urs nu fiți atât de sigur, de ferm fiindcă vă auto înșelați degeaba. Toți liderii și deputații UDMR și cei care au performant în afaceri au avut tangență și voie de la post Securitate și acum SRI. Singurul sacrificat chiar la început pentru diversiune, probabil, ales fiindcă nu a fost destul de obedient a fost domnul acela cu barbă parcă medic Timișorean cred că îl chema Kiraly. În rest Marko pronunțat mai Marho de popa Tökes, fie iertatul Verestoy, Borbély, Kelemen, etc… toți persoane de calitate ca toți UDMR-iștii de început trebuie să fie un pic acoperiți. Norocul UDMR e altul, întâi un maghiar va rămâne atașat, chiar cu călcări pe alături pentru carieră, maghiarismui facând joc dublu și 2c cei din Securitate și SRI au fost și sunt ușor de prostit.

 44. Ceausistul ordinar Anonim recurge ca de obicei cand e in impas intelectual si argumentativ la TRUC-ul cu „ignoratul”, el fiind din „pricipiu” un OM NOU FARA PRINCIPII!!! Legionara Ileana din Legiunea Arhanghelului Mihail e si Batranul Ti Calos tomlin, nu numai doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE, care se scapa pe el si de sub control, fiind o bruta ceausista tipica!!! Garda de Fier a fost creata de NARODNICUL BOLSEVIZAT din FAMILIE-Zelensky-fiind INSTRUIT DE FRONT si IDEOLOGIC la Scoala COMINTERNISTA din Valenii de munte a lui Iorga, unde preda si RUDA lu Zelensky AC Cuza!!! Garda de fier a fost ANTISEMITA conform IDEOLOGIEI ANTISEMITE a cuplului narodnico-bolsevic Iorga-AC Cuza, creatori de PARTIDE POLITICE ANTISEMITE, „antibolsevismul” de fatzada servind INDEPLINIRII MISIUNII MOSCOVITE de A ASIGURA BLOCURI INTERNE DESTABILIZATOARE!!! Numai niste fanatici spalati pe creiere
  mai pot insista sa NEGE ca RAPTUL SOVIETIC din IUNIE 1940 insuma TERITORII STRATEGICE, FARA IMPORTANTA ECONOMICA, NU SE PUTEA pune in contrapartida cu RAPTUL Ardealului de Nord, mai ales ca FASIA respectiva SE INFIGEA ca, configuratie geografica, in INIMA Romaniei!!! TRADATORUL BOLSEVIC Antonescu NE-A TARAT intr-un MACEL BOLSEVIC care NU NE APARTINEA, mai ales ca ROMANIA REGALA inca
  din PRIMUL MACEL BOLSEVIC MONDIAL FUSESE ALIATA cu ANTANTA, NU cu Germania cu toate ca REGII Carol I si Ferdinand erau de origine
  GERMANA!!!

 45. „USR este tributar și unor rezerviști revanșarzi din serviciiile secrete”
  Intr-adevar , de ce dracu n-or fi plecat in Israel sau Ungaria , tarile-mama ?

 46. usr chiar si cu Drula in frunte nu s-a schimbat cu nimic ,se comporta tot ca o „drula ” ;
  P.S. conform Dex on line drula = femeie depravata .

 47. Marele scUrs Ciociolinele udemereu sunt o gasca de bozgori nefrecventabili, inoportuni si corupti, total diferiti de maghiarii pe care-i cunosc. Io stiu ca astea is cuvinte dupa cateva spițuri de palinka, asa ca nu te iau foarte, foarte in setrios. Despre USERE nu ma pot exprima, ca-i consider un fel de vidanja a tomberonului pe care il numim generic viata politica.

 48. Oare de ce a introdus Crin Antonescu ca fapta penala pupincuritul legionarilor si al celor condamnati si executati pentru crime impotriva umanitatii sau asa ceva ? Cei de peste o varsta trebuie sa demonstreze ca au numar pe casa … altfel, nu se pune ca.

 49. „dar nimeni nu–ți face niciun cadou pe gratis „. Serios dnul Serbanescu?. Se vede ca ati scris in mare graba.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.