Acuzaţii grave: O gravidă infectată cu coronavirus a murit cu zile

O femeie de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, a murit din cauza complicațiilor suferite de la infecția cu SAR-CoV-2. În momentul în care s-a internat la Spitalul Judeţean Arad, gravida era asimptomatică, iar apoi starea s-a agravat și a fost transferată la Timișoara. Pe drum, însă, a murit.

Din primele informaţii rezultă faptul că femeia nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din judeţul Arad, ea a fost ţinută la Spitalul Judeţean Arad în Secţia de Chirurgie pentru că acolo există o „Zonă roşie”.

Când pacienta a început să se simtă rău a fost transferată pe secţia ATI unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător.

Pentru că medicii de la Spitalul Judeţean Arad au fost depăşiţi de situaţie au decis să transfere gravida la Timişoara.
Pe drum, însă, tânăra a făcut două stopuri cardio-repiratorii, iar al treilea care i-a fost fatal în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţan din Timişoara.

Medicii de la UPU Timişoara spun că atât viaţa ei cât, şi a fătului ar fi putut fi salvate dacă pacienta era intubată la timp.

„Din informaţiile noastre a fost <> în această dimineaţă la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depăşeşte. Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturaţie de oxigen de 70%, mult sub limita obligativităţii intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secţia ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează”, a explicat, vineri dimineața, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

 1. Sau a fost fals pozitiv si s-a infectat pe bune doar dupa ce a luat contact cu restul pacientilor de Covid.

 2. Tariiceanu<PSD,negationistii,gaska Clanul Dornenilor,PSD,umflata de la Avocata Poporului ales-bules,au fost anuntati!Inca doua moarti pe constiinta PSD+ CCR+AP+ALDE+PROromania+UDMR…altfel spus "opozitia la coronavirus".

 3. Bagati oameni sanatosi in spitale nebunilor…nicaieri in lumea normala nu se fac internari fortate si mai ales pentru asimtomatici…doar in republica nazista wernerista…

 4. Nu mai refer la boala si bolnav, poate fi interpretat si in acest sens!, sa nu uitam ca era vorba de o sarcina, de viata unui nou nascut roman! Asta e mostra demonstrativa real, in ceea ce priveste respectul reciproc intre bugatarii de lux din institutiile statului si cetatean! Daca acesti bugetari de lux care incaseaza salariile din bugetul statului la care contribuie majoritatea cetatenilor romani si mita de la cetatean nu sunt oameni umani, ci doar bipedul om de piatra, inseamna ca increderea in tot ce inseamna sanatate, viitor de viata si natiune, sunt din start anihilate! Apropo, parca era urgentele112 hArafat, urlatorul de lux terorizant care se lauda cu aceasta institutie facuta de el dar adus modelul din elvetia(el se lauda pana l-am desconspirat ca manipuleaza mincini, in elvetia totul este separta, nu ghiveci intro cutie infecta), cum justifica aceasta moarte a celor 2 suflete? Mortul e vinovat si nu bugetarii de lux in frunte cu el!

 5. Jardane ,esti prost sau rau intentionat? Scrie clar ca a fost un ,,caz,,clasic de ATI,numai ca ,,eroul din prima linie,, aradean s-a considerat ,,depasit,,si a pasat raspunderea celor din Timisoara.Starea de sanatate precara,drumul lung,lipsa de aparatura medicala(daca era intubata la timp traia),zgomot,hurducaturi,zapuseala din ambulanta ,lipsa aerului..i-au fost fatale.A facut doua stopuri cardio-respiratorii pe drum si unul fatal la u.p.u din Timisoara.Asa ceva se cheama CRIMA cu premeditate.Cand un bolnav in stare grava e pasat la un spital la altul apare si riscul sa cedeze psihic si fizic.

 6. N-a fost nevoie sa se deranjeze Iohannis sa explice ca de vina e pesedeeeeee, dornenii, avocatii poporului. De tura era Jardel.

 7. Lipsa de interventie rapida, superficialitate consultului medical si lipsa de empatie au dus la moartea acestei femei.Medicii merita puscaria sau anularea calitatii de medic

 8. Cadru legislativ european este din 2005 in Romania, altfel nu puteam sa aderam la UE, asa ca nu mai confunda INCOMPETENTA unor medici sau politica de a avea cat mai multe victime ca sa fie tinuta Romania sub teroare psihica pt a castiga alegerile, cu realitatea. Nimeni nu neaga COVID-ul. Pot spune ca NENOROCIREA COVID a salvat un om. Fiind transformat in COVID un spital unde trebuia operat, extirpat un plaman nu a mai fost posibil, in acelasi timp o alta analiza a demonstrat ca nu-i afectat plamanul. Nu stiu daca este rau ca oamenii nu mai au acces la asistenta medicala sau este o sansa de a scapa teferi sau intrebarea d-nei lili de a fi contaminati si ucisi din incompetenta unor medici care au uitat totul atunci cand s-au specializat strict pt un organ…

 9. NU serviciul de UREGENTA a tratat cu indiferenta pacienta ci Specialistii din SPITALUL COVID, medicul anestezist, infectionist, ginecolog, etc. Pe care nu-i duce capul sa gandeasca mai mult decat bucatica invatata pe de rost din medicina.
  Poate nu stii ca examenul la medicina era un concurs de reproducere identica a unor manuale de liceu, nu este nevoie sa ai creier, sa gandesti, daca stii sa reciti o lectie esti o somitate…Curios ca pe ”mosia” lui Falca nu asigure asistenta medicala de calitate, dar precis au o facultate de medicina sau prof. univ. de medicina la kilogram, tona…

 10. Astfel de cazuri apar si la incompatibilitatea grupelor de sange mama si fat, factorul Rhesus.
  „Pe vremuri” se facea depistarea grupelor de sange si viitorii soti aflau daca pot sau nu avea copii, … fara riscul major al mortii mamei.
  Cand i-au facut testarea de pacaleala SAR-Cov-19?
  Ca oricum testul nu zice nimic de acest factor, agent Wuhan.
  Probabilitatea sa fi avut legatura cu frauda pandemica este 0 taiat in 4.
  Dumnezeu sa o ierte si sa ii odihneasca in pace si pe mama si pe fat!

 11. @Titirez Tirez imbecil,ai idee cat este intre Timisoara si Arad,sau nu ai trecut prin scoala,neispravitule!”Drumul lung,hurducaturi”,pe o autostrada :)))vai de sugiucul tau de prostovan..

 12. aveti probleme cu perceperea timpului…sunt 55 de km, iar Google indica un timp de 55 de minute, daca o persoana intr-o stare critica rezista 55 de minute plus timpul de intrare intr-un spital inseamna ca sunteti un mare visator…

 13. @Chris
  Tu esti cam slab la minte amice, nimeni nu vaneaza oamenii pe strada ca sa-i bage in spitale. Ei insisi sau rudele apropiate suna la ambulanta care evident ca-i duce la spital. Tu unde ai vrea sa-i duca nerodule, pe camp? Sa-i lase sa fie liberi?

 14. Tipa s-a-mbolnavit în spital, si nu de „covid”, ci de murdaria de-acolo, de focarul de infectie din unitate. N-a murit de covid, ci de-o afectiune nozocomiala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.