O româncă din Oradea a prezentat, în premieră mondială, la un târg de alimente naturale, organizat la Londra, un produs alimentar unic în lume, de concepţie proprie, scrie miscareaderezistenta.ro.
De profesie inginer în industria alimentară, Simona Bişboacă, a declarat că a lucrat şapte ani, alături de soţul său, pentru a obţine acest produs, care seamănă cu o pastă de fructe ajunse la maturitate, bine coapte, din culturi ecologice certificate, fără adaos de zahăr, conservanţi sau aditivi alimentari, relatează Radio România Actualităţi, preluat de agenţia de presă RADOR.
În 2012, Simona Bişboacă a uimit savanții de la Salonul Internațional de Inventică de la Varșovia, fiind medaliată cu aur şi argint pentru două produse originale, cel mai puternic antioxidant denumit „Antioxi Vita” şi propolis dizolvat în apă, fără alcool.
Tot în acelaşi an, ea a participat, alături de soţul ei, Ioan Bişboacă, şi de fratele ei, Adrian Timar, la Salonul Internaţional de Invenţii în Agricultură şi Industrie Alimentară „Agroarca” din Croaţia, oraşul Slatina, unde a obţinut noi premii. Este vorba despre două plachete de aur. „Ne-am prezentat cu patru produse. Două dintre acestea, marmelada fără fierbere şi aditivul alimentar natural, au fost expuse pentru prima dată. Marmelada crudă s-a bucurat de un succes neaşteptat „, declara atunci Simona Bişboacă.
De data aceasta, la Londra a fost vorba despre fructonată, un produc unic, obţinut fără zahăr, fără fierbere şi fără aditivi, din culturi ecologice. Fructonata este singurul preparat din fructe, concentrat în vid la temperatura de max 42°C, fără pasteurizare pentru păstrarea nutrienților, fitonutrienților și aromelor fructelor proaspete.
Fructonata poate fi consumată în mixuri cu iaurt sau cereale la micul dejun sau gustări, în deserturi crude chiar şi pentru bebeluşi.
citește continuarea AICI
Bravo lor!Astia sunt,astia ar trebui sa fim toti!Cand vom scapa de cocina poolitucilor,de justitia corupta,de zecile de mii de paraziti ai bugetului,poate vom reuis ceva vreodata!