Dosarul Tel Drum l-a înghițit pe Dragnea

OLAF face pârtie pentru DNA

Liviu Dragnea, președintele PSD, precum și președinte al Camerei Deputaților, a fost convocat la DNA, unde
i s-a comunicat că împotriva lui s-a dispus începerea urmăririi penale în legătură cu afacerile firmei Tel Drum.

Împotriva lui Liviu Dragnea s-a dispus începerea urmăririi penale pentru cinci capete de acuzare: constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și două infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. Conform anchetatorilor, faptele au fost comise în vremea în care Liviu Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

 

Conform anchetatorilor DNA, acest dosar deosebit de complex a fost constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul European Antifraudă) transmise pe 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene. Din ordonanța întocmită de procurori rezultă o serie de aspecte care conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia „suspectul Liviu Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații“.

Pas cu pas, metodic

Comunicatul DNA menționează că activitatea acestui grup infracțional organizat s-a desfășurat metodic, de-a lungul mai multor ani. Unul dintre pașii parcurși a fost „crearea și implicarea în activitatea infracțională a unui număr mare de societăți comerciale controlate de membrii grupului, astfel încât acestea să poată fi interpuse în procedurile de atribuire a contractelor publice, să fie utilizate pentru crearea de circuite comerciale și financiare și să fie asigurat trans­ferul beneficiilor materiale către membrii grupului infracțional organizat“. Un alt aspect organizatoric a fost „asigurarea câștigării de către Tel Drum SA a contractelor de lucrări finanțate din fonduri publice, în special în cazul Consiliului Județean Teleorman, prin folosirea influenței de care se bucurau membrii grupului infracțional organizat, și de funcțiile ocupate de unii dintre aceștia, prin furnizarea informațiilor confidențiale privind licitațiile publice înainte de momentul publicării anunțurilor și prin inserarea condițiilor restrictive în caietele de sarcini (utilajul pe care Consiliul Județean Teleorman l-a înstrăinat către Tel Drum SA era unul dintre criteriile de calificare în cazul lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene)“. În acest context, prin intermediul funcțiilor deținute, Liviu Dragnea s-a ocupat și de „obținerea în mod preferențial și fraudulos de finanțări din bugetul național, prin intermediul suspectului Liviu Dragnea Nicolae, și obținerea în mod nelegal de fonduri din bugetul Uniunii Europene prin furnizarea de documente false și inexacte, atât în cazul în care beneficiarul fondurilor era într-o primă etapă unitatea administrativ-teritorială (care ulterior direcționa fondurile către Tel Drum SA), cât și în cazul în care beneficiarul fondurilor era în mod direct una dintre societățile comerciale controlate de membrii grupului infracțional organizat“.

Dosarul lui Liviu Dragnea nu este prima anchetă desfășurată de procurorii anticorupție ca urmare a unei sesizări primite din partea Oficiului European Antifraudă. Încă de la înființarea Parchetului Național Anticorupție, instituția a primit de la OLAF sesizări privind fapte de corupție săvârșite în vederea fraudării fondurilor europene. Vă prezentăm mai jos cazuri instrumentate strict după sesizări primite din partea OLAF.

În anul 2003, în baza unei sesizări OLAF, a fost înregistrat la PNA dosarul penal în care administratorii societăţilor Geroconstruct SRL, M&M SRL, P&I Internationl şi MGH Super SRL, toate cu sediul social în Bucureşti, respectiv Iosif Puwak şi Mihai Puwak, erau cercetaţi pentru folosirea sau prezentarea de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene.

Familia Puwak, cu suspendare

Pe data de 28 august 2003, fostul Parchet Naţional Anticorupţie s-a sesizat din oficiu în legătură cu informaţiile de presă şi la aceeaşi dată Hildegard Puwak a solicitat PNA efectuarea de cercetări privind modul de derulare a proiectelor cu finanţare comunitară de către membrii familiei sale, Iosif Puwak şi Mihai Puwak, soțul și fiul fostului ministru PSD al Integrării Europene. După efectuarea actelor premergătoare, s-a dispus, prin rezoluţia din 19 decembrie 2003, neînceperea urmăririi penale, considerând că faptele cercetate nu sunt prevăzute de legea penală.

Ulterior, la data de 26 august 2005, conducerea PNA a dispus prin ordonanţă infirmarea rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale şi continuarea cercetărilor în cauză, în condiţiile în care ancheta se realizase incomplet, iar suspiciunea de fraudă nu fusese înlăturată. Într-un dosar separat, un alt membru al familiei Puwak (tatăl inculpatului), în calitate de asociat şi administrator al firmei SC Geroconstruct SRL, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 12 iulie 2007. Printr-un mecanism desfăşurat pe un tipar infracţional similar, acesta a prejudiciat bugetul Programului comunitar Leonardo da Vinci cu suma de 32.160 euro. Procesul și-a urmat cursul, Mihai Puwak a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Iar tatăl, Iosif Mihai Puwak, a fost condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene, de Curtea de Apel București.

Cinci ani cu executare

În anul 2004, procurorii anticorupție, în baza unei sesizări din partea OLAF, au reţinut că Adrian Negru, în calitate de administrator/asociat la trei societăţi comerciale din Bucureşti şi Piteşti – toate trei beneficiare de finanţări ­PHARE nerambursabile prin contract grant –, a folosit documente şi declaraţii false sau inexacte pentru obţinerea unor fonduri comunitare în cuantum de peste 196.000 euro. Timp de, atenție!, 11 ani dosarul s-a plimbat de la Judecătorie la Tribunal și mai apoi la Curtea de Apel Galați. Această din urmă instanță l-a condamnat definitiv pe Adrian Negru la cinci ani şi zece luni de închisoare cu executare, pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave. Bărbatul a fost condamnat iniţial la patru ani şi jumătate de închisoare de Tribunalul Galaţi. Procurorii anticorupţie au descoperit că, în cursul anului 2004, firma lui Adrian Negru, Fishagro Tour SRL Bucureşti, a devenit beneficiarul proiectului „Centrul de editare programe soft­ware şi de consultanţă IT pentru îmbunătăţirea mediului economic şi de afaceri“, proiect finanţat prin Programul PHARE – RICOP. Cu prilejul derulării proiectului, Adrian Negru, în calitate de reprezentant legal al beneficiarului şi de manager de proiect, a folosit documente inexacte (state de plată fictive, raportări de cheltuieli nereale, neavând la bază documente justificative legale, oferte nereale, însoţite de documente nereale, însuşirea unei licitaţii fictive şi a unor achiziţii trucate).

Sesizarea este baza

În 2012, 33% din rechizitorii, pe baza solicitărilor DLAF și OLAF.

A urmat o liniște aparentă în ceea ce privesc faptele de corupție sesizate de OLAF la PNA și, ulterior, DNA. Abia în raportul instituției pe anul 2012 este menționat faptul că 33% din rechizitoriile întocmite de procurorii anticorupție au la bază sesizări din partea Oficiului European Antifraudă sau din partea Departamentului de Luptă Antifraudă. În raport se arată: „Problematica combaterii fraudelor contra intereselor financiare ale Uniunii Europene a reprezentat obiectul unei analize speciale în cadrul Raportului, mai ales că rezultatele obţinute în anul 2012 au fost mai bune decât cele din anul precedent: 54 de rechizitorii privind 124 de inculpaţi, din care 12 persoane juridice şi 1 inculpat arestat. Comparativ, în anul 2011 au fost întocmite 45 de rechizitorii privind 95 de inculpaţi. În anul 2012, prin 34 de hotărâri definitive s-a dispus condamnarea a 50 de inculpaţi în acest tip de dosare. Prejudiciul total reţinut în cauze privind fraude cu fonduri europene este în valoare de peste 92 milioane lei (echivalentul a peste 20 milioane euro), valoare de patru ori mai mare comparativ cu anul anterior. În vederea recuperării acestui prejudiciu, au fost dispuse măsuri asigurătorii în 49 de cauze. Fondurile europene prejudiciate au fost acordate în cadrul unor finanţări provenite din: Fondul European de Garantare în Agricultură, SAPARD, PHARE, Fonduri Structurale – POSDRU, Fondul European de Dezvoltare Regională şi Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală“.

Cum a intrat SRI în ecuație

În anul 2014, alături de OLAF și DLAF a fost introdus și SRI, așa cum a fost stabilit prin ședința CSAT privind corupția ca pericol pentru siguranța națională. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Van Halewijn Dick, cetățean olandez, reprezentant al societății comerciale Dutchmed Bv, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la dare de mită în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat. Anchetatorii spuneau că în perioada 2008-2011 Van Halewijn Dick, în scopul de a câștiga pentru firma sa, Dutchmed Bv, o poziție privilegiată pe piața românească a aparaturii medicale, a pus la cale un sistem prin care își asigura sprijinul funcționarilor implicați în proceduri de achiziții publice organizate de Ministerul Sănătății. Anchetatorii spun că mai multe persoane ar fi primit vacanţe în schimbul facilităților pentru ca firma olandezului să câștige mai multe licitații publice organizate de Ministerul Sănătății în cadrul Programului de Reformă a Sistemului de Sănătate APLII din România, proiect cofinanțat de Banca Mondială și Banca Europeană de Investiții. Conform informațiilor publice, acest dosar încă nu a fost trimis în judecată, deși s-au scurs trei ani de la începerea urmăririi penale.

Dosar greu pentru un șef al APIA

A urmat un dosar care îi are ca protagoniști pe Gheorghe Dorel Benu, la data faptelor director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Melinda Klara Kerekeș, la data faptelor director general adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, și Anton Giminadis, la data faptelor șef serviciu la Direcția Măsuri de Piață și membru al Comisiei de evaluare din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Aceștia erau acuzați că au facilitat unei firme din Bulgaria posibilitatea de a prejudicia bugetul UE cu peste 26,5 milioane euro în cadrul Planului anual de distribuție de alimente pentru persoane defavorizate – PEAD. Mai exact, funcționarii au plătit către firma din Bulgaria, deși societatea nu virase produsele, res­pectiv făină și ulei. Dosarul încă este în instanță.

 

 

Eduard Pascu, Vasile Surcel

Recomanda 1
Author

34 de Comentarii

 1. OLAF ….Zau ? Sa ceara avocatul lui Dragnea documentele pe care s-au bazat. Sa nu va mire ca este o mare „greata” a OLAF-ului din Romania. Au incercat cu ferma de porci, cu lacul Belina, cu Brazilia. Pana la urma cineva a convins pe careva sa incerce si OLAF_ul.

  Nu va lasati intimidati. Solicitati-le documentele care au stat la baza celor spuse. Veti vedea inselatoria si intelegerea!

  • Citeste postarea mea de mai jos, gasesti si pe internet informatiile!
   Cum e?!
   E lovitura de gratie pentru Dragnea?!

  • Te intreb cu convingerea ca o sa ai curaj sa raspunzi sincer: tu chiar crezi ca Dragnea e curat, n-a facut ilegalitati cat pentru 100 de dosare? Nu ca altii, din alte partide, n-ar fi facut, dar adevarul e ca atunci cand spui pedelist sau pesedist spui hot. Dragnea a fost in ambele partide mare smecher!

  • OLAF in Romania NU exista, cum naiba debiteaza asemenea aberatii?!

   Uite ce e OLAF, ai adresa de internet si o aprte a Comunicatului ooficial al OLAF din 13.11.2017, gasesti pe internet sa te DOCUMENTEZI, nu mai crede bazaconiile PSDiste:

   „https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-corner/news/13-11-2017/head-romanian-ruling-party-indicted-fraud-following-olaf-investigation_en

   „Head of Romanian ruling party indicted for fraud following OLAF investigation
   13/11/2017

   The Romanian National Anticorruption Directorate (DNA) has indicted Liviu Dragnea, the leader of the Romanian Social Democrat Party (PSD), for fraud against European Union (EU) funds, for creating an organised criminal group, and for misusing his position for personal gain. Eight more persons have been indicted on similar charges.

   The contribution of the European Anti-Fraud Office (OLAF) to this outcome has been emphasised by the DNA. The DNA has explained that their case comes as a result of two investigations conducted by the OLAF into projects financed by the European Regional Development Fund for road construction in Romania, which were concluded in May and September 2016.

   OLAF found evidence suggesting collusion between the beneficiary of the funds, public officials and the contractor, including falsification of documents during the procurement procedure. Some of these documents were also used in support of the claim which the beneficiary submitted to the Managing Authority, resulting in the payment of EUR 21 million from European Union funds.
   OLAF’s investigations were concluded with a financial recommendation to the Directorate-General for Regional and Urban Policy, to recover the full EUR 21 million, and with judicial recommendations to the Romanian National Anticorruption Directorate to initiate judicial actions into the matter.

 2. Lovitura pentru Dragnea!!!

  „Comisia Europeana, AZI: Romania a Acceptat Corectiile imputate in Proiectele UE din Dosarul Tel Drum.

  Comisia Europeana a cerut, in anul 2016, autoritatilor romane sa aplice Corectii financiare pentru Fondurile europene investigate de oficiul european de lupta anti-frauda OLAF, in cazul Tel Drum, iar Romania a ACCEPTAT aceste corectii – a declarat, pentru HotNews, un purtator de cuvant al exectivului comunitar.

  HotNews.ro a intrebat Directia de Politici Regionale a Comisiei Europene, condusa de comisarul de resort, social-democrata Corina Cretu, ce masuri a luat dupa ce in anul 2016 OLAF i-a recomandat sa RECUPEREZE anumite sume din fonduri europene, care fac obiectul urmaririi penale incepute de Directia Nationala Antocoruptie (DNA) de la Bucuresti, in care sunt implicati liderul PSD Liviu Dragnea si compania Tel Drum.

  „Comisia Europeana a primit Recomandarile OLAF cu privire la cazurile pe care le mentionati in 2016.
  In conformitate cu aceste recomandari, serviciile Comisiei au solicitat Romaniei sa efectueze corectiile necesare pentru ca bugetul UE sa nu fie afectat.
  Romania a fost de acord sa aplice aceste corectii. Avem un sistem solid de combatere a fraudei, in stransa colaborare cu statele membre. Acest caz arata ca sistemul functioneaza”, a spus raspuns un purtator de cuvant al CE.

  Dle Dragnea, oare Comisia Europeana vrea „preluarea” PSDului!!!

  • Daca te iei dupa HotNews sunt lamurita! Intreaba si pe Macovei ca sa fi si mai „credibil”…Gogosi nene! Vezi ca tocmai aflaram ca , de fapt, Olafu-l ala din capul vostru era denuntatorul needucatul Ponta!

  • @Moesia: Ieri „stiri pe surse” scria : „„Comisia Europeană confirmă: România a PLATIT deja pentru neregulile din Dosarul Tel Drum.
   Răspunsul vine de la Direcția de Politici Regionale a CE, condusă de comisarul de resort, social-democrată Corina Crețu.”

   Abia astept ca dna Cretu sa CONFIRME Oficial in Limba romana!

   DACA dna Corina Cretu de la Brussels va CONFIRMA, iti ceri scuze?!

   Apropos, Gasesti in ORIGINAL comunicatul OLAF, uite aici, sper ca sa-l dea Cotidianul, daca nu il da, cauta-l pe Internet, il gasesti usor in ORIGINAL in Lb. Engleza!!

   „https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-corner/news/13-11-2017/head-romanian-ruling-party-indicted-fraud-following-olaf-investigation_en


   Head of Romanian ruling party indicted for fraud following OLAF investigation
   13/11/2017

   The Romanian National Anticorruption Directorate (DNA) has indicted Liviu Dragnea, the leader of the Romanian Social Democrat Party (PSD), for fraud against European Union (EU) funds, for creating an organised criminal group, and for misusing his position for personal gain. Eight more persons have been indicted on similar charges.

   The contribution of the European Anti-Fraud Office (OLAF) to this outcome has been emphasised by the DNA. The DNA has explained that their case comes as a result of two investigations conducted by the OLAF into projects financed by the European Regional Development Fund for road construction in Romania, which were concluded in May and September 2016.

  • Lili draghe,aveam pretentii de la tine,dar arati ca esti total VARZA.Idolii tai baso-iohannisti, cu Codruta in frunte,in disperarea lor de al distruge pe Dragnea,dar si de a lovi in Teldrum,care este o firma superdotata(si,”ghinion”, de aia are si o groaza de contracte si bani),firma de asfaltat si facut drumuri si care,normal,lucreaza cu bani publici,ca doar nu fac privatii drumuri,dar care este si o concurenta enervanta pentru clientela de asfaltangii basisti,deci in disperarea lor, au bagat si niscai suspiciuni pe fonduri europene,ca sa fie treaba mai „groasa”.Numai ca in cazul suspiciunilor pe fonduri europene se declanseaza automat un mecanism care blocheaza fondurile, sau aia cer banii inapoi la UE,ASTA CHIAR DACA SE AFLA VINOVATII SAU NU,iar acum este musai ca cine a pornit scandalul sa scoata vinovatul/vinovatii,ca banii oricum s-au dus si altfel cade vina pierderii banilor pe pasaroiul vostru mov si pe toti cei care au pornit „lucrarea”,iar cineva poate sa ramana fara pene, sau chiar fara geaca rosie, sau palton.De unde dreaci ati scos-o ca Olaful ala musai il indica pe Dragnea vinovat?

 3. @lili: Bombonico, dumneata vrei caderea lui Dragnea pentru ca legile justitiei sa nu fie aprobate de parlament si nici ca noul cod fiscal sa intre in vigoare! ce te mana pe dumneata in lupta? chiar ti-ar placea sa fi *aranjata* de procurori si o sentinta sa-ti defineasca restul vietii?

  • LILI , COMPLIMENTE PT. TALENTUL JURNALISTIC SI PT. EFORTUL REMARCABIL , DE DOCUMENTARE ! ESTE INCURAJATOR CA UN OM CA TINE , ESTE DE PARTEA DECENTA A SOCIETATII !

  • @ADRIANA: Multumesc!!
   Stati linistita, Majoritatea Romanilor gandesc asa, tragedia Romaniei e ca in fruntea ei ajung de 27 de ani acesti hoti si incompetenti si mincinosi care formeaza clasa politicca romaneasca!

 4. Prima data s-a dedulcit la banii din Teleorman, apoi la banii Romaniei. Apoi s-a dat la banii Europei. Daca il mai lasa mult o sa pofteasca la banii galactici.

  • Inteligenta constatare. Totusi,Bibi -Lili, pe ce dovezi te bazezi? Pana acum DNA ne-a demonstrat ca are un mare talent la deschis dosare , cum deschizi tu cutiile de bulion de la market, doar ca inauntru nu se afla bulion, ci creme de merde …

  • Corect!
   Ma astept ca zilele astea, „avocatul” lui Dragnea din Parlament, adica Florin Ciordache sa faca propunerea mult-asteptata din partea PSd-ALDE: Prag la Abuzul in serviciu de PESTE 20 Milioane Euro!
   Ei, ce ziceti, vine propunerea?!
   NU m-ar mira deloc!

 5. @lili : Bombonico, citeste articolul lui Ion Spanu despre CSM@ Bombonico, esti cumva amenintata de vreo ancheta a DNA de ai iesit la lupta cu pieptul gol impotriva legilor justitiei si ale codului fiscal! crezi ca poupincourismul te va salva?

  • Mariuta, suspiciunea d-tale ca Lila este sub ancheta DNA, este cat se poate de rezonabila! De aceea, ca multi altii in aceeasi situatie ( Pisicu’VV ,Sica Organ, Alina Ghiurghiulian, etc .) devine foarte vocala si acuzatoare la adresa dusmanilor Boborului si alege sa colaboreze cu ce stie si ce poate la nobila cauza. Dar, intrucat nu are de unde sa stie mai nimic despre Dragnea , decat barfe si folklor, se obliga sa posteze materialele ce le primeste ‘pe neve ‘de la Ministerul Propagandei. Cu tot talentul ei jurnalistic de pensionara provinciala de la Cluuuj, evident.N-ai vazut ce frumos mi-a multumit daca am lingusit-o , o tzara? E lucru mare …

 6. Când va recupera România PAGUBA Uriasa de 21 Milioane de Euro din Dosarul Tel Drum?

  România a acceptat in 2016 că unele Proiecte executate de Tel Drum, cu Finanțare europeană, NU au fost în regulă, RETURNAND catre CE sumele respective, o spune OLAF si o Recunoaste si Directia Dezvoltare Regionala din subordinea Corinei Cretu.

  Când vor fi recuperate însă Pierderile?

  CE a cerut, încă din 2016, autorităţilor române să aplice corecţii financiare pentru fondurile europene investigate de OLAF, în cazul Tel Drum, iar România a ACCEPTAT aceste corecţii.
  Oficiul european de luptă antifraudă (OLAF) a deschis, în februarie 2015, 2 investigaţii asupra unor proiecte privind construcţia de drumuri în România, proiecte finanţate cu bani europeni prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

  În urma acelor investigații, OLAF a recomandat Directoratului General pentru Politică Regională şi Urbană din cadrul Comisiei Europene să RECUPEREZE toate cele 21 de milioane de euro alocate de la Bugetul european pentru proiectele respective.
  Ancheta pe plan local a fost preluată de DNA, care l-a acuzat pe L. Dragnea de fraude cu fonduri europene, constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu, fapte comise pe când șeful PSD era președinte al Consiliului Județean Teleorman.”

  INTREBARE: Romania a PLATIT catre Brussels cele 21 Milioane de Euro si URMEAZA sa Recupereze de la TEL DRUN summa uriasa!
  Sunt convinsa ca Dragnea a STIUT depsre asta, Corina Cretu e Comisarul Europenna pe Dezvoltare Regionala, sa vezi de-acum tunurile pe C. Cretu si pe Guvern, ca sa RECUPEREZE de la TEL DRUM cele 21 Milioane Euro!
  Pariem ca NU au inceput nimic cu recuperarea Milioanelor de Euro de la TEL DRUMul lui Dragnea?

  Dragnea NU a negat Acuzatiile OLAF, el spune doar ca TEL DRUM nu e a lui!

  Succes DNA!!

  • Dar de ce trebuie sa pledeze Dragnea in apararea Teldrum? Vezi ca esti varza la toate capitolele,dar ii tragi cu papagalu’.Sa nu trebuiasca sa se recupereze banii tocmai de la cei care au pornit scandalul,adica de la Codruta iohannista,(fosta basista,de sorginte pecerista).

 7. Stiri pe surse: „CUTREMUR în PSD! L. Dragnea, către Dan Șova: ‘Știi că Tel Drum e a mea’! – DECLARAȚIE DE MARTOR la DNA.

  Unul dintre cei care l-au turnat la DNA pe L. Dragnea e chiar fostul său coleg de guvern, Dan Șova.
  În ultima perioadă de timp, V. Ponta a dezvăluit că Șova și Dragnea nu au fost buni prieteni, având multe certuri în Guvern, când primul era ministrul Transporturilor, iar al doilea era ministrul Dezvoltării.
  Luju.ro(Site-ul lui Razvan Savaliuc de la Antena 3!!!) scrie că Dan Șova a spus că însuși Dragnea a recunoscut că Tel Drum este firma sa.

  ”Astfel, fiind intrebat cu privire la aspectele privind interesul pe care L. Dragnea l-ar fi avut in ceea ce priveste SC Tel Drum SA, martorul Dan Sova a declarat urmatoarele: ‘Noi nu aveam o convingere, noi stiam ca Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar dl Dragnea a spus de mai multe ori personal ca aceasta companie este a lui, chiar a formulat ‘stii ca este a mea’.
  Nu se discuta la colturi ca Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legenda urbana, nu.
  Tel Drum era a dansului. (…) Pana in 2012 pentru mine era notoriu ca Tel Drum era a lui L. Dragnea, dupa 2012 a devenit o certitudine.
  Pana in 2012 toata lumea stia ca forta politica a lui L. Dragnea se baza si pe fapul ca Tel Drumul era a lui, la nivelul judetului Teleorman.”, se arată în actul DNA.

  A-propos, Ieri „stiri pe surse” scria: „Comisia Europeană confirmă: România a PLATIT deja pentru neregulile din Dosarul Tel Drum.
  Răspunsul vine de la Direcția de Politici Regionale a CE, condusă de comisarul de resort, social-democrată Corina Crețu.”

  Abia astept ca dna Cretu sa CONFIRME Oficial in Limba romana!

  A-propos, in campania electorala Decembrie 2016, Dragnea STIA de OLAF, d-aia a PROMIS toate acele minciuni ca sa ajunga la guvernare si cu OU nr 13 sa scape de Puscarie!
  Succes DNA!

  • In situatia in care este Sova,ca sa-si scape pielea,poate sa spuna ca Teldrum este si a lui Putin,daca i se cere.Dar,pana una alta, nu este clar nici macar cu ce se face vinovata aceasta Teldrum.Si mai sunt si niste legi valabile in toata lumea,care spun ca de eventualele incalcari ale legilor facute de o firma, se fac vinovati administratorii si nu actionariatul(daca practic ar fi si Dragnea pe acolo ACTIONAR SAU STAPAN DEPLIN).Iar pana la a demonstra ca Dragnea si-ar fi folosit vreodata influentza pentru a obtine Teldrum contracte,drumul este cam inchis,pentru ca Teldrum,dispunand de unele dintre cele mai performante utilaje,(NA CA SI ASTA O STIE TOATA LUMEA),cam batea pe oricine la licitatii si nu avea nevoie de interventii de ale lui Dragnea.

  • Deci,draghe Lili,pe „cineva” nu-i intereseaza numai sa-l scoata pe Dragnea din politica si functii si astfel sa destabilizeze psd,coalitia si guvernarea tarii,ci si sa distruga si Teldrum ,care le sta regilor asfalturilor proaste, in gatlej,si care ar vrea sa puna ghiarele pe utilajele performante ale alora de la Teldrum,cu diferite facaturi penale,asa cum l-au lichidat si pe Nicolae ala cu ingrasamintele,ca astfel sa fie concurentza straina fericita,chiar daca mii de romani au ramas fara munca.Asta ti-o zic tie care tot ai vorbit aiureli despre saracii din Teleorman,ca sa stii cine,de fapt, ii loveste.

 8. @lili: Bombonico, dupa mintea si sufletul meu Dragnea poate sa mearga la puscarie, daca este vinovat! ca sa fie legat de firma asta trebuie sa fi fost administrator, actionar direct sau actionar indirect, adica sa fi pus pe cineva in care a avut mare incredere drept actionar! altfel vorbim vorbe! dar spune-mi si mie de ce te opui cu inversunare ca legile justitiei sa fie aprobate in parlament si ca noul cod fiscal sa intre in functiune! in calitatea dumitale de fosta secretara de partid in comuna Spermezeu, ce ascunzi draga bombonico! de ce iti este atat de frica?

  • Eu nu ma opun ca Noul cod fiscal sa intre in functiune, eu spun ca aceste Masuri NU au existat in Programul de guvernare VOTAT de Romani, adica Programul TIPARIT al PSD pe care eu al AM acasa, mi l-a dat PSDul in cutia postala!
   Programul Guv Grindeanu(il gasesti pe net!) NU continea Trecerea Contributiilor la Angajat, masura a aparut in luna Iunie 2017 cand intr-un Interviu in Germania fostul Ministru de Finante Viorel Stefan, intrebat depsre Ingrijorarile UE privind Legea salarizarii si DEFICITUL Romaniei, a spus: „Legea salarizarii NU va avea un IMPACT mare, vom TRECE Contributiile la Angajat si Impactul va fi MIC”!
   A spus asta la TVR 1, la Romania9, liderul de sindicat Marius Nistor de la Spiru Haret, care e apropiat la PSD si care SUSTINE Masura, motivand ca altfel Romania intra in FALIMENT pentru ca NU sunt Bani ca sa fie PLATITE Salariile promise in Legea Salarizarii!

   A confirmat asta Olguta: „Salariul minim brut pe ţară va creşte la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, potrivit unei hotărâri de guvern pe care ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a prezentat-o spre primă lectură, joi,(26.10.2017) la începutul şedinţei Executivului.

   „Vă propunem astăzi o Hotărâre de guvern într-o primă citire prin care Salariul MINIM Brut pe ţară să crească la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă Salariului prevăzut în Programul de guvernare, care era de 1.550 de lei de la 1 ianuarie 2018, în condiţiile în care, la vremea respectivă, NU fusese luată în calcul Intoarcerea sarcinii fiscale de la Angajator la Angajat”, a declarat Olguţa Vasilescu la începutul şedinţei de la Palatul Victoria.

  • @lili,niciun guvern din lume nu functioneaza strict dupa un plan de guvernare,care este doar o lista de obiective care se indeplinesc sau nu, in realitate,realizarea lor depinzand si de multi alti factori care apar in timp,iar lumea voteaza o lista de intentii,care totusi ,la coalitia asta de guvernare,se vede a fi cat de cat sincera dorinta lor de a le pune in practica si nu minciuni, asa cum au servit romanilor alte coalitzii de trista amintire.Daca impozitarea pe cifra de afaceri nu au implementat-o,pentru ca au sarit unii contra, pana si aia de pe la ue,cu Juncker in frunte,trebuie sa ia astia alte masuri ca sa rezolve cumva cu evaziunea ,care este uriasa,si cu colectartea impozitelor care este cea mai mica din Europa.Realitatea face ca niciun stat sa nu poata sa amane plata pensiilor si salariilor pana binevoiesc unii sa-si plateasca impozitele,pentru ca,dupa „moda” neoliberala la care suntem obligati, aproape doar din impozite functioneaza acum si statul roman,care nu prea mai are voie sa tina industrie si economie de stat(adica sa fim si noi ca „fraierii” aia de chinezi, care sunt ca putere economica ,a doua putere din lume,si sa avem si economie de stat si privata simultan?), asa ca…poate mai gandesti si tu cu neuronul tau,inainte ca sa o iei la vale.

  • @TIASO: sunt convinsa ca ati vazut la REALITATEA TV cum in campania electorala, la o emisiune la Rares Bogdan, dl Dragnea cu Programul electoral in mana se JURA ca va APLICA intocmai TOT Programul de gucvernare, altfel „va pleca de la guvernare” daca NU va face asta!
   La intrebarea lui RB ce se vva intampla DACA nu va face asa, Dragnea a spus: Dle Rares Bogdan, NU am spus pana acum, o spun acum, ca Programul asta electoral e LEGE, dle Rrares Bogdan si daca NU il pun in aplicare, EU voi pleca, dle Rares Bogdan! Eu sunt Roman, dle Rares Bogdan, sunt nascut la tara, NU sunt nascut in eprubeta”, dle Rares Bogdan”!!
   Sunt convinsa ca ati vazut, secventele astea le da Rares Bogdan la Inceputul fiecarei emisiuni, la ora 21:00!
   Sunt memorabile, incercati sa le vedeti, le gasiti pe net, si asta e DOVADA ca acest Program de guvernare a fost GARANTAT de Dragnea in Campanie!
   La astfel de argumentatie, MULTI Romani l-au CREZUT, din pacate!
   Desi, Dragnea i-a MINTIT mereu pe teleormanenii lui, in 2012 la parlamentare le-a promis: Aeroport International la Alexandria, Autostrada Bucuretsi-Alexandria, Cel mai mare si mai MODERN spital din S-Estul Europei la Alexandria, Parc Tehnologic cu Invetsitie chinezeasca la Alexandria, Parc Industrial prelucrare legume-fructe la Alexandria, Hidrocentrala pe Dunare la Seaca… NIMIC nu a facut, gasiti pe net!

 9. Considerați că prin atitudinea de „posterior sfătuitor” Traian Băsescu și-a propus „ai folosi” lui Liviu Dragnea ? Ați remarcat la Băsescu ceva ce a putut fi „folositor” , reamintind și de vremea cnd a prins liber jilțul de la parlament ?

 10. Considerați că prin atitudinea de „posterior sfătuitor” Traian Băsescu și-a propus „ai folosi” lui Liviu Dragnea ? Ați remarcat la Băsescu ceva ce a putut fi „folositor” , reamintind și de vremea când a prins liber jilțul de la parlament ?

 11. STATUL de DREPT(si nu cel de tip mafiot si criminal, care are ca unic scop epurarea politica si indepartarea incomozilor prin fabricarea de dosare penale care au la baza ticluirea de probe) are reguli stricte si clare! Nu dorim sa-l aparam pe Dragnea(ci dimpotriva!) insa apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale OMULUI trebuie sa constituie prioritatea zero a oricarui CETATEAN ROMAN de RAND! In cauza care “bantuie” Romanica in aceste ziule se recunoaste(negru pe alb!) : NU EXISTA PROBE DIRECTE! In aceasta situatie, cu siguranta, avem de a face cu un nou caz : telepatia! Declaratiile date de indivizi care in prezentarea adevarului sunt in situatia de dusmanie cu “prigonitul” nu pot constitui probe in conditiile in care acestea nu sunt coroboreaza cu documente(probe certe!) Zilele trcute “micul titulescu” declara la iesirea de la audiere : “nu am declarant nimic impotriva “prigonitului”! Acum afirma “sub juramant nu poti minti”! FIRESC se pune intrebarea : cand acesta prezinta adevarul? Acestea sunt metodele statului paralel, a statului de tip mafiot si criminal care functioneaza la comanda politica, in vederea realizarii intereselor de grup! CURAT, MURDAR NENE IANCULE!

 12. @lili: deci sa inteleg ca pe dumneata te deranjeaza ca reforma fiscala nu fu trecuta in programul de guvernare? sa zicem ca te casatoresti si juri in fata preotului credinta in familie si in sot si afli ca sotul te inseala, traieste o viata paralela, te duci la divort sa te iei dupa juramantul facut? dupa cele scrise, inteleg ca dumneata accepti ca sotul sa te insele in continuare pentru ca inselarea nu a fost trecuta in contractul prenuptial? esti mortala? nu ai auzit ca zeci de mii de firme romanesti nu-si platesc darile la stat, iar la 2 milioane de romani nu li s-au platit contributiile de pensii si dupa mintea dumitale de fosta secretara de partid, trebuia facut ceva pe directia asta sau trebuiau lasate lucrurile asa cum au fost pentru ca nu au fost trecute in programul electoral! de ce ma rog, tehnocratii lui Ciolos nu au anuntat care este problema? gandesti complet anapoda, asa cum o faci si in raport cu legile justitiei si in raport cu unitatea tarii! altii si-au dat viata pe front si in inchisori pentru Romania Mare si vii dumneata, fluiera-n vant, neica nimeni sa-ti faci nevoile pe idealurile si visele celor ce s-au sacrificat pentru Tara! hai pa…

 13. Niște rapandule romănești de la DLAF , aspirante la un post plătit gras , cu 15.000 euro pe lună la OLAF … , nu au mamă , nu au tată … , nu au țară … , și în excesul de zel dovedit sunt în stare să sacrifice orice … , familie , părinți , copii … , de dragul banilor . Darămite pe Dragnea … !?

 14. PT. LILI . A APARUT O ” ADRIANA ” CARE ISI INCHIPUIE CA ESTE USOR SA FII DIVERSIONIST ! STILUL ESTE OMUL !!! RAMINE VALABIL CE AM SCRIS LA 15 . 11. 2017 : COMPLIMENTE ! SI DACA POTI , NU -TI MAI PIERDE TIMPUL CU MARIUCI , TARANI , FALSE ADRIANE ETC . PT. EI ESTE MAXIMUL !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*