OMS schimbă pe furiș definiția imunității de turmă

Organizația Mondială a Sănătății a schimbat în secțiunea detinată Covid-19 de pe site-ul oficial definiția valabilă de generații a „imunității de turmă”. Acum, OMS susține că imunitatea de turmă este ”un concept folosit în vaccinare”.

În luna iunie, definiția era următoarea. ”Imunitatea de turmă este protecția indirectă la o boală infecțioasă care se produce când o populație devine imună fie prin vaccinare, fie dobândește imunitate naturală în urma infectării”. Este o definiție similară cu cea găsită pe mai toate site-urile univesităților.

Pe 15 octombrie, OMS a schimbat însă această definiție, care acum sună astfel: ”Imunitatea de turmă, cunoscută și ca ”imunitatea populației” este un concept folosit pentru vaccinare; populația poate fi protejată împotriva unui anumit virus când un anumit procent este vaccinat”. Pentru a intra într-o contradicție și mai flagrantă cu definiția valabilă până acum câteva luni, pe site-ul OMS mai stă scris: ”Imunitatea de turmă este obținută prin protejarea oamenilor de un virus, nu prin expunerea lor la un virus”.

Această nouă definiție a fost prezentată de directorul OMS, la jumătatea lunii octombrie, iar, câteva zile mai târziu, a înlocuit vechea definiție și pe site-ul organizației.

Rareori știința se schimbă peste noapte. Politica, de la cea a guvernelor și până la cea a marilor producători de medicamente și organizații internationale, se modifica mereu, de data aceasta contorsionând și definiția imunitatii de turmă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11

18 Comentarii

 1. Hmmm … seamana cu intrunirile de la Vatican, pe tema stabilirii sexului ingerilor ! … As zice ca „urma scapa turma”, dar nu sint deloc convins …

 2. Acest ‘sucilă-rAzgndilă’ are acceptul tuturor membrilor săi când face astfel de modificări ?!

 3. OMS e plin de pesedisti daca l-au acceptat si pe tortionarul Rafila. Normal fac schimbari noaptea ca hotii ! De aceea s-a retras Trump din OMS.

 4. Cine face ca astia, ca astia sa pateasca! E deja timp destu prin care eu nu mai cred in ce scot prin comunicate mare parte din organismele si organizatiile internationale! Vad cu ochiul liber ce se practica si ce se da publicitatii!, e diferenta uriasa!

 5. Pai, daca cei de la OMS sunt politruci care executa ordinele primite de mai sus!… OMS-ul nu are nici o legatura cu stiinta, cu medicina, este o organizatie politica si se ocupa cu facutul politicii, adica minte de rupe.

 6. OMS este o cloaca a tarilor subdezvoltate,ca si UNESCO,UNICEF si alte inventii ale Cupolei

 7. Atunci când nu pot explica lucrurile concrete cu ajutorul teoriei/ideologiei pe care o susțin oamenii „de știință” depășesc deseori limitele absurdului: dacă înmulțești timpul cu un număr (c) obții o distanță, sau dacă înmulțești masa unui obiect cu o constantă (c*c) obții energie. E vorba de schimbarea definițiilor… folosind modelul OMS. Sănătate!

 8. Tedros Adhanom Ghebreyesus, actualul director al OMS , este primul director din istoria OMS care nu este medic, dar și singurul care are un trecut politic.
  Jurnalistul John Martin scrie în “Infracțiunile lui Tedros Adhanom” că șeful OMS a fost membru în conducerea Frontului de Eliberare Tigray, un partid etiopian comunist, cu tendințe violente, partid ce a fost catalogat drept organizație terorista de către SUA în anii ’90.
  ,, Etiopian Registrar ” scrie că Tedros a fost membru de top al Frontului, iar partidul la conducerea căruia s-a aflat “este responsabil pentru corupție, crime, detenție în masă, privare de bunuri”.
  ,, Le Figaro ” adauga ca Tedros Adhanom Ghebreyesus, primul african la conducerea OMS, a evitat orice critica la adresa Chinei, in ciuda faptului ca Beijingul a luat extrem de tarziu masuri pentru evitarea raspandirii coronavirusului in intreaga lume. Alegerea sa la sefia OMS a fost contestata chiar de societatea civila din Etiopia si o parte a clasei politice care i-a reprosat trecutul politic in Partidul Comunist, o organizatie extrem de violenta in anii 80.

 9. NU, NU, ESTE CHIAR BINE-BINE DE TOT ! CONTINUATI SA RESPIRATI IN PUNGA ROMANI !! SI ACCEPTATI STATUTUL DE OAIE DUSA LA TAIERE DE ORGANISME LA CARE ROMANIA AR TREBUI SA RENUNTE !! TREZITI-VA !!

 10. Pentru cei interesati , urmariti pe Youtube un reportaj al canalului TV ARTE(preluat de la canalul german NDR). Documentarul se intituleaza ,, OMS in ghearele lobbystilor”. Interesante opiniile unor fosti politicieni,medici etc. privind finantarea de catre persoane private(80% din fonduri provin din donatii ale unor grupuri de interes din sfera energiei nucleare, agriculturii, industriei farmaceutice etc). Doctorul David McCoy afirma ca in acest moment este un singur om care finanteaza masiv OMS! Este vorba de Bill Gates!

 11. Au schimbat definitia cand au vazut ca lumea este plina de tembeli, mai ales romani, care sustin ca IMUNIZAREA DE TURMA inseamna EXPUNEREA TURMEI LA VIRUS, ca sa se imunizeze.

 12. Cuceritorii rescriu istorii aiuritoare intotdeauna… Imunitatea naturala nu se mai intalneste deloc probabil datorita alimentelor care includ modificari genetice inaugurate cu pompa de tot felul de zei pamanteni… Nimic din ceea ce descopera stiinta nu poate concura natura…. Probabil ca ceea ce mancam azi…. poate conduce la disparitia speciei in urmatorii 2000 de ani… chiar daca e bun la gust si… satura. Goana dupa ban…”ochiul dra..ului”… parca a luat mintile tuturor dupa ce omenirea a stabilit ca progresul societatii nu se mai inregistreaza atat cantitativ cat si valoric… ci numai valoric… iar la nevoie se poate tipari oricat… fara nici o rusine… devalorizand pemanent orice acumulari (economii) existente anterior… De cand banii se tiparesc fara limite, imprumuturile grandioase generaza doar datorii ametitoare, oportunistii indeasa frenetic in conturi moneda calpa pe care cerneala nici macar nu s-a uscat… Mai stie cineva sa spuna cati medici avem la 1000 de locuitori sau discutiile se opresc la bugete, salarii, bani… banI, baNI, bANI, BANI! Daca masuram cantitativ bunastarea de ieri si de azi… o sa vedeti ca saracia de azi e zugravita valoric ca fiind un succes nemaipomenit in raport cu trecutul… mai multi bani… pentru mai nimic!

 13. Din moment ce scrii românește, cred că ești român. Altfel, e problema ta dacă te consideri tembel.
  La mulți ani!

 14. @singur- de aia esti singur si tembel! Pune mana pe carte si documenteaza-te ca sa intelegi ce a vrut sa spuna articolul! Imunitatea de turma exista si nu poate fi schimbata de OMS cu vacccinuri cu ARNm modificat genetic! Natura si Dumnezeu le pot zadarnicii planurile meschine! Daca nu ai inteles ce am scris, poarta masca, vaccineaza-te, tine distanta si dezinfecteaza-te pana la sfarsitul vietii, dk nu vrei sa vezi adevarul, ca sa fii liber!

 15. Astazi, la aproape toate articolele din Cotidianul, apar comentarii cu semnatura falsificata a lui Core. Hot, hot dar deja pare caz de afectiune psihica.

 16. Jardane, dacă ai semnat ”core” să înțeleg că ți-ai descoperit identitatea de gen și îți plac rochhile?

 17. Sa insemne asta oare ca cei deja imunizati (cei care in ritmul statistic prezentat din martie = milioane de oameni care-au deja avut boala) or sa fie OBLIGATI sa se vaccineze pentru o boala pentru care au dobandit natural imunitate ?
  Char nu exista motive medicale, dimpotriva e TOXIC, pentru ai vaccina pe toti de-a valma … MOTIVE de optimizarea profitului firmelor farmaceutice DA !

  (PS: … un om devenit imun la o boala nu mai are virusi activi in el = nu poate contamina, nu e purtator ambulant de virusi … ci are anticorpi activi CARE UCID EFICIENT VIRUSUL !!!… e o diferenta rar expusa-n media intre un om care s-a imunizat si un om inca bolnav !)

 18. … un om devenit imun la o boala nu mai are virusi activi in el = nu poate contamina,
  nu e purtator ambulant de virusi …
  ci are anticorpi activi CARE UCID EFICIENT VIRUSUL !!!
  … e o diferenta rar expusa-n media intre un om care s-a imunizat (=are anticorpi si pentru ca-i are nu mai are virusi activi) si un om inca bolnav (care are virusi activi insa inca nu are anticorpi eficienti !) !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.